مقالات آموزشی

اهمیت شبکه های مجازی بر آینده ­ی افراد

مفید بود؟

شبکه های مجازی به عنوان پدیده­ای که همراه با فناوری های نوین و اینترنت وارد زندگی خانواده ها و افراد مختلف شده، بسیاری از موضوعات را تحت تأثیر ویژگی­های خود قرار داده است. امروزه وابستگی بیش از حد برخی از افراد به این پدیده و زمان بسیار زیادی که صرف گذر از شبکه های اجتماعی می شود، به خوبی لزوم بررسی تأثیرات شبکه های مجازی و آینده­ی افراد را تحت تأثیر آن، نشان می دهد.
در ابتدا باید دید که شبکه های مجازی چگونه بر زندگی خانواده ها وارد شده است؟ شیوه های استفاده و محدودیت های آن چگونه میان افراد و سنین مختلف توزیع می شود؟ استفاده از این محیط ها و احتمالاً ارتباطات و تعاملات موجود چه تأثیری بر آینده­ی فرد خواهد داشت؟

تأثیرات مثبت شبکه های اجتماعی

به غیر از جنبه های منفی شبکه های اجتماعی، مواردی وجود دارد که می تواند در آینده تأثیرات مثبتی در زندگی افراد داشته باشد. یکی از بهترین تأثیراتی که شبکه های اجتماعی می تواند داشته باشد این مسأله است که روش های راحت ­تری در زندگی معرفی می کند. برگزاری جلسات و انجمن های بحث و گفتگو با استفاده از شبکه های اجتماعی موجب می شود تا زمان بیشتری در روز، در اختیار خانواده قرار گیرد. علاوه بر این، خریدهای آنلاین، زمان مصرف خانوارها را هنگامی که قصد انجام کارهای خانه دارند، کاهش می دهد.
واقعیت بعدی این است که شبکه های اجتماعی به مردم جوامع مختلف کمک می کند تا بتوانند با افراد مختلف جهان در دنیای در حال توسعه ارتباط برقرار کنند. این ارتباطات شامل اشتراک گذاری آخرین اخبار، قیمت سهام، طلا و سایر ارزها می شود. از آنجایی که شبکه های اجتماعی امروزه به طور گسترده در گوشی های هوشمند و پلتفرم های همراه به راحتی در دسترس قرار می گیرند، مردم همیشه با اخبار جاری جهان روبرو می شوند.

 

متخصصین و کارشناسان شبکه های اجتماعی همواره در حال مطالعه روی نیازها و توسعه ی این پدیده در سرتاسر جهان هستند. در کنار پیشرفت شبکه های اجتماعی در حوزه­ی ارتباطات و تحولی که در این زمینه ایجاد کرد، دانشمندان عرصه ­ی فناوری و تکنولوژی معتقدند، در آینده می توانند شبکه های اجتماعی جدیدی ایجاد کنند که جایگزین تلفن همراه شود و کلیه ی نیازهای کاربران از این ابزار را به تنهایی برطرف کند.

تأثیرات منفی شبکه های اجتماعی

اگرچه شبکه های اجتماعی در دنیای امروز تأثیرات مثبت زیادی داشته است، در عین حال می توان از آن بهره برداری منفی نیز کرد. یکی از ایراداتی که ممکن است پدید آید، عدم ارتباط فیزیکی و قطع تعامل با دنیای واقعی و افراد مختلف به طور مستقیم و رودررو است. به طور ویژه نبودن در اجتماع می تواند در سنین مختلف مشکلاتی برای انسان ها به وجود بیاورد. این مسأله به آسانی قابل مدیریت کردن است. چنانچه فرزندانتان در حال استفاده از شبکه های مجازی هستند، به شیوه ای که کنترل کافی بر آنها دارید، زمان حضور و میزان آن را به خوبی مدیریت کنید. در این بین این مسأله نیز وجود دارد، به عنوان مثال دو نفر از بهترین دوستان در محیط آنلاین و فضای مجازی، در دنیای واقعی با یکدیگر هیچ مراوده­ای ندارند و صحبت نمی­کنند.
البته این ویژگی جنبه های مثبتی نیز دارد. بدین ترتیب هیچ مشکلی میان شرکای تجاری و کاری به وجود نمی­آید، زیرا سیستم های محاسباتی و مدیریتی، کامپیوتر هستند و همه­ی موارد لازم تحت آن­ها به سادگی با تایپ کردن در جعبه­ی چت ارتباط برقرار می کنند.

 

تأثیر بعدی بر کودکان، دانش آموزان و دانشجویان است. در حالی که دانش آموزان در هنگام استفاده از شبکه های اجتماعی می توانند نکات مثبتی بدست بیاورند، می توانند با تهدیدات و خطراتی در محیط های آنلاین روبرو شوند. اکثر مردم بر این باور هستند که میزان جرم و جنایات سایبری در آینده افزایش خواهد یافت، زیرا مجرمان و افراد سودجو می توانند با استفاده از تعداد بالای صفحات در شبکه های مجازی، راه های بیشتر و مختلفی در سراسر جهان پیدا کنند.
از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که افراد به ویژه در سنین 15 تا 25 سال، در آینده به شبکه های اجتماعی وابسته شوند. علاوه بر این از آنجایی که ممکن است بسیاری از شبکه های اجتماعی بر تبلیغات و ایجاد سرگرمی متمرکز شوند و از آموزش و پارامترهای مثبت دیگر فاصله بگیرند، می تواند تبعات منفی داشته باشد. بدین ترتیب مردم به جای خواندن یا انجام تمرینات فیزیکی، بیشتر وقت خود را به سرگرمی ها و عناصر دیگری که در آن­ها وجود دارد، اختصاص می­دهند.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.