مقالات مقایسه ای، هنوز هم عنصر جدیدی در ادبیات به شمار می روند. طبق تحقیقات انجام شده، مهم ترین نکته و نحوه نوشتن مقاله مقایسه ای، در اینگونه مقالات، خود کلمه ( مقایسه ) میباشد که در تمامی این مقاله ها استفاده میشود. باید دقت کنید که ساختار این مقالات آشنا و کاملا مشخص باشند. اینگونه مقالات را به روش های متفاوتی میتوان نگارش کرد، اما باید با تمرین و بررسی های زیاد، خودتان به روشی مناسب برای خود دست پیدا کنید.
مخاطبان گرامی در نطر داشته باشید اگر به دنبال محتوایی تخصصی هستید شرکت رایامارکتینگ در زمینه محتوا با بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا و همچنین تولید محتوا سئو شده میتواند شما را در این امر یاری کند.
نکات کلیدی نوشتن مقالات مقایسه ای
موضوع را به دقت بخوانید
مطمئن شوید که حتما موضوع را به طور کامل متوجه شده اید. ممکن است موضوع مورد بررسی، طیف عظیمی از موضوعات گسترده را در برگیرد که حتما باید از روش های متنوعی برای درک موضوع استفاده کنید. بعضی موضوعات دیگر، به جنبه های ساختاری متن ها می پردازند، مانند : شخصیت پردازی، ژانر، ساختار، زمان و مکان و غیره.
به هر کدام از متن ها به طور یکسان وزن دهید
در نحوه مقایسه کردن دو چیز، هر جفت از متن ها، به گونه ای طراحی و انتخاب شده اند که بتواند در مورد شباهت و تفاوت های آنها بحث کرد و آنها را با هم مقایسه کرد. اگر چه ممکن است شما زمان بیشتری برای یکی از متن ها صرف کنید، اما برای اینکه بتوانید به هر دو متن به طور یکسان بپردازید، باید یک نقل قول در یکی از متون را، با نقل قولی از متن دیگر تطابق دهید. این کار را می توانید در مرحله برنامه ریزی و قبل از نوشتن انجام دهید. این کار به شما مطالب زیادی برای استفاده در متن ارائه میدهد.
ساختار خود را انتخاب کنید
در نحوه نوشتن مقاله مقایسه ای، ساختار رایج اینگونه مقالات، باید برایتان آشنا به نظر برسد، که شامل : مقدمه، چندین پاراگراف بدنه و نتیجه گیری میباشد. مقدمه باید شامل خلاصه ای از بحث اصلی، پاسخ هایی که قرار است به موضوعات مختلف بدهید و همچنین ایده های اصلی مقاله باشد.
در نوشته خود باید به هر دو متنی که قرار است مورد مقایسه قرار بگیرند، ارجاع بدهید. درادامه، نتیجه گیری، باید شامل نکات ارائه شده در متن بوده و باید در آن موضع خود نسبت به موضوع را برای خواننده به شیوه ای قابل درک و فهم بیان کنید. این عناصر، در تمامی مقاله های تحلیلی و مقایسه ای مشترک هستند. تنها تفاوت موجود، تغییر ساختار بدنه متن در مقالات مقایسه ای میباشد. شما دو انتخاب برای بدنه متن خود دارید: 1. روش توده ای 2. روش بافته شده.
روش های انتخاب بدنه متن
1. روش توده ای:
در نحوه نوشتن مقاله مقایسه ای، در این روش باید به هرکدام از متن ها و روش های پرداختن آنها به موضوع، یک الی دو پاراگراف اختصاص بدهیم. در نهایت، باید در آخرین پاراگراف بدنه، هر دو متن را با هم ادغام و بررسی کرده و در نهایت نقاط ضعف و قوت و شباهت ها و تفاوت های آنها را بیان کنید. این ساختار، ساده به نظر میرسد. اما حفظ ارتباطی قوی بین متن ها و پاراگراف هال میتواند چالش برانگیز باشد. استفاده دقیق از کلمات ربط، برای اطمینان از انسجام متن و مقاله، مهم و ضروری میباشد.
2. روش بافته شده:
در روش های نوشتن مقالات مقایسه ای، این روش کمی پیچیده تر بوده و با به هم بافتن هر دو متن، شواهد و مدارکی از هر دو متن در پاراگراف ها نوشته میشود. جملات ابتدایی در این روش، ایده ها و روش هایی مربوط به هر دو متن مورد مقایسه را بررسی کرده و تنها به یکی از آنها بسنده نمی کنند و شما برای استفاده از هر دو منبع در آن آزاد هستید و به اختیار خودتان میتوانید از آنها استفاده کنید.
شاید حرکت همزمان بین دو متن، چالش برانگیز باشد، ولی میتوان با کمی تمرین، آن را بهبود بخشید. یک استراتژی مناسب این است که، ابتدا، مقاله خود را به یک جمله از متن شماره 1 آغاز کنید. سپس سعی کنید جمله بعدی خو را به گونه ای آغاز کنید که دارای جمله ای از متن 2 بوده و به موضوع مورد بحث ارتباط داشته باشد. در نهایت، جمله سوم را با ترکیبی از هردو متن بنویسید. این روش به شما این امکان را میدهد که بتوانید به آرامی و با دقت، بین هر دو متن حرکت کرده و ایده های اصلی آنها را نوشته و درنهایت تحلیل های خود از آنها را وارد مقاله کنید.
به اندازه شباهت ها بر روی تفاوت ها نیز تمرکز کنید
ما بیشتر تمایل به بررسی شباهت های بین دو متن داریم که اتفاقا تشخیص آنها آسان میباشد. با این حال، جالب ترین بحث ها و موضوعات، بر روی تفاوت ها و اختلافات شکل میگیرند. اینگونه تفاوت ها، این فرصت را به وجود می آورند که موقعیت های دیدگاه های متضاد را کشف کرده و بتوانیم با هر دو متن و ایده های اصلی آنها، تعامل ایجاد کنیم.
نحوه استفاده از عبارات ربطی
در نحوه نوشتن مقاله مقایسه ای، هنگام بررسی هردو متن، بدون توجه به اینکه از کدام ساختار استفاده می کنید، حتما از کلمات و عبارات ربطی به شکلی استفاده کنید که ساختار، انسجام و یکپارچگی متن حفظ شود. اینگونه کلمات به درک بهتر مخاطب از متن کمک کرده و باعث می شود چه در مورد تفاوت ها و چه شباهت ها، مسئله مورد بحث را به خوبی بفهمد.
پیشنهاد می کنیم مقاله قلاب های جذب مخاطب را مطالعه نمایید
در نحوه نوشتن مقاله مقایسه ای، عباراتی که میتوانید از آنها در بررسی شباهت ها استفاده کنید:
به همین ترتیب ، به همان ترتیب ، به همین گونه ، همچنین ، در امتداد همین بحث ، به همان شیوه.
عباراتی که میتوانید در بررسی تفاوت ها تضاد ها از آنها استفاده کنید:
در مقابل ، از سوی دیگر ، برخلاف (متن 1) ، بدون در نظر گرفتن ، با این حال ، برعکس ، با این وجود.
این کلمات و عبارات به طور هدفمند استفاده می شوند ، به شما کمک می کنند خواننده شما را در بحث خود راهنمایی کنید و اطمینان حاصل کنید که آنها رابطه بین متن و ایده های بررسی شده در پاسخ شما را درک می کنند.
طیفی از عناصر مختلف را بررسی کنید
در نحوه نوشتن مقاله مقایسه ای، برای عمق بخشیدن به متن خود، سعی کنید از عناصر مختلفی در متن خود بهره ببرید. اگر چه ممکن است شما در بحث مقایسه، بر روی شخصیت ها و یا تم موضوع تمرکز کنید، اما اگر بتوانید با تمرین های بیشتر، دیدگاه ها و زاویه دید های بیشتری را وارد متن خود بکنید، نوشته شما عمق بیشتری پیدا خواهد کرد. برای مثال میتوانید تاثیر سبک نویسنده بر متن را بررسی کرده و یا به تاثیر ژانر های مختلف در انواع متون بپردازید. همه این عناصر مختلف باعث می شوند شما به متن ها به شکلی دیگر نگاه کرده و زوایای پیچیده تر آن را در نظر بگیرید.
مقاله مقایسه ای فرصت چالش برانگیز ، اما در نهایت رضایت بخش برای کشف ارتباطات بین متنی است. با پیدا کردن تفاوت ها و شباهت های دو متن، میتوانید درک و فهم عمیق تری از موضوعات هر دو داشته باشید. بهترین راه برای پیدا کردن سبک مختص خود برای نوشتن مقاله، تجربه کسب کردن است.
روش های مختلف را انتخاب کرده و نتایج و بازخورد های هرکدام را یادداشت کنید و درنهایت بهترین آنها را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که بهترین قالب مقاله، همواره ثابت و یکسان نیست. بلکه به ایده ها و افکار شما نیز بستگی دارند و باید دید که کدام قالب و ساختار، بهتر میتواند ایده های شما را بروز داده و در متن نشان دهد.