مقالات آموزشی

نکاتی درباره ۸ گام برای نوشتن مقاله آموزشی مفید برای کاربر

مفید بود؟

مقاله آموزشی چیست؟

مقالات آموزشی در واقع محتوایی هستند که چیزی جدید به کاربران یاد می دهند و در واقع دانش و مهارتی را به مخاطبان انتقال می دهد.از این روی خوانندگان علاقمند می‌شوند تا راهنمای گام به گام شما را مطالعه کنند تا چگونگی انجام کاری (تعویض لاستیک اتومبیل، ایجاد وب سایت یا حتی پوشک کردن نوزاد) را یاد بگیرند. در یک مقاله خوب لیستی از مراحل انجام هر مرحله بیان می‌شود و فرآیند زمان و کار مورد نیاز را بیان می‌کند. یک نویسنده مقاله آموزشی می‌تواند با تجربه باشد و یا یک بلاگ نویس معمولی، هر شخصی که اطلاعات اولیه‌ای در مورد یک موضوع داشته باشد و امکان مراجعه به مراجع مختلف را داشته باشد می‌تواند نگارش مقاله آموزشی را آغاز کند. این سری از مقالات در تولید محتوا، امروزه بسیار شناخته شده می‌باشند.

8 گام برای نوشتن مقاله آموزشی جذاب برای کاربر

صرف نظر از این که دانش شما در مورد مقاله ای که می خواهید بنویسید چقدر است، چند مرحله برای نوشتن یک مقاله آموزشی نیاز است که در این خصوص با شما صحبت خواهیم کرد.

1. یک موضوع انتخاب کنید

موضوعی را که فکر می‌کنید در مورد آن آگاهی دارید را انتخاب کنید. فراموش نکنید که تسلط نسبی شما بر موضوع بسیار مهم است زیرا اکر بدون دانش کافی شروع به نوشتن کنید مقاله آموزشی موفق و تاثیرگذاری نخواهید داشت. این موضوع می‌تواند جنبه خاصی داشته باشد و به عنوان نقطه تمرکز مقاله آموزشی شما شناخته می شود. به عنوان مثال در صورتی که به عنوان یک آشپز حرفه ای تجربه دارید، می توانید مقاله خود را با تمرکز به آموزش تهیه یک شام عالی در نظر داشته باشید.

در صورتی که مشاغل کوچک اما موفقی را دارید، می توانید در مورد چگونگی راه اندازی یک تجارت کوچک بنویسید. موضوعی که در مورد آن تبحر داشته باشید و علاقمند به آن باشید در نهایت می تواند یک محتوای خوب باشد. در طول مسیر نگارش نیز علاقمندی شما باعث می شود تا پشتکار خوبی از خود نشان دهید.

2. کشف مخاطبان

یکی از مهم ترین نکاتی که در خصوص مقاله آموزشی باید در نظر داشته باشید، آن است که کاربران و مخاطبان شما به مقاله شما در یک وبلاگ مراجعه می کنند و در واقع این امر باعث می شود تا مخاطبان بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند. پس باید بدانید که مخاطبان شما در یک طیف از جامعه قرار دارند که دانش آن ها به صورت نسبی هم سطح می باشد. مثلا اگر می خواهید در مورد چگونگی جا انداختن زنجیر دوچرخه مقاله آموزشی تولید کنید، باید بدانید که مخاطب شما یک نوجوان است که دانش چندان تخصصی ندارد و نباید از اصطلاحات علمی و فنی بسیار پیچیده استفاده کنید.

پس محتوای خود را باید متناسب با نوع مخاطب نگارش کنید تا در نهایت بتوانید عملکرد موفقی را به ثبت برسانید. توجه به بیان در نوشتار بسیار مهم است اینکه شما از کلمات پیچیده و پر ابهام استفاده کنید این مقاله شما را پربار نمی کند بلکه موجب سردرگمی خواننده شده و شاید نتواند به سوالات او چاسخی بدهد.

 

3. در مورد موضوع تحقیق کنید

صرف زمان برای جمع آوری اطلاعات در خصوص مقاله ای که می خواهید آن را بنویسید به شما کمک می کند تا مخاطب به شما اعتماد بیشتری کرده و در نهایت محتوای نگارش شده از سوی شما می تواند موفق تر باشد. باید در نظر داشته باشید که ممکن است از قبل در مورد یک موضوع مشخص اطلاعاتی را به دست آورده باشید ولی با تحقیق و ارجاع به مقاله های معتبر علمی می توانید مشروعیت بخشی بهتری به مقاله آموزشی خود داشته باشید.

در صورتی که به عنوان یک فرد آگاه در حال فعالیت در حوزه مشخصی می باشید، باز هم تحقیق در مورد یک موضوع به شما کمک می کند تا بتوانید مقاله بهتری تولید کنید. تحقیق در مورد موضوع و همچنین داشتن اطلاعات بیشتر در مورد آن موجب فهم کامل شما از موضوع شده و می توانید با اعتماد به نفس بیشتر و بهتری به نگارش مقاله بپردازید.

4. مشخص کردن مراحل

نوشتن یک پیش نویس اولیه در زمینه چگونگی انجام محتوا به شما کمک می کند تا عملکرد بهتری داشته باشید. در واقع شما می توانید سازماندهی بسیار بهتری را در روند کاری خود با پیش نویس کردن مقاله و مشخص کردن مراحل انجام کار در مقاله آموزشی داشته باشید که این مسئله در نهایت به موفقیت بهتر و بیشتر مقاله شما منجر خواهد شد. در واقع باید بدانید که طرح شما به صورت کلی برای مقاله با مشخص کردن مراحل و نوشتن پیش نویس آغاز می شود و این مرحله اسکلت کلی محتوای شما را مشخص خواهد کرد. در نهایت این کار باعث می شود تا بتوانید عملکرد بهتری را در خصوص مقاله نویسی آموزشی داشته باشید.

 

5. فرآیند انجام کار را بنویسید

طبق نظر وبسایت masterclass، اولین پاراگراف شما برای یک مقاله آموزشی شامل خلاصه ای از مقاله شما می باشد و آن چه که شما می خواهید به خواننده آموزش دهید را می توانید به صورت خلاصه بیان کنید. پس در ارائه یک پیش نویس یا مقدمه خوب تمام تلاش خود را به کار بگیرید، زیرا یک مقدمه جذاب عالی می تواند خواننده را به خواندن ادامه متن ترغیب می کند. سپس در هر مرحله می توانید تمامی اطلاعات مربوطه را فهرست کرده و دقت مقاله خود را بهبود بخشید. اگر در مورد موضوعی که مقاله شما راجع به آن است اطلاعات کاملی داشته باشید و یا تجربه ای کسب کرده اید، ممکن است که اطلاعات منتقل شده از سوی شما به آسانی برای مخاطب قابل درک نباشد و از این روی باید در هر مرحله صراحت کلام داشته باشید و محتوای خود را شفاف و واضح بیان کنید.

6. سادگی را در نوشتار حفظ کنید

توضیح بیش از حد در مورد یک موضوع و یا استفاده از اطلاعات بدون ارتباط با موضوع باعث می شود تا خواننده مقاله آموزشی شما گیج شود و تمرکز خود را از دست بدهد. نگارشی خوب است که برای مقاله های آموزشی ساده سازی شده باشد و در واقع جمله اول تا آخر برای کاربر به روشنی کامل بیان شود. این امر به خصوص در مواردی که چگونگی ترتیب برای شما مهم نباشد به شما بستگی داشته و مراحل را در زمینه پیگیری و هضم فرآیند خواننده آسان تر خواهد کرد.

7. دوستانه بنویسید

یک نویسنده خوب، لحنی مفید را انتخاب می کند و آن را قاطعانه جلوه می دهد. بهتر است از لحن های تحقیر آمیز و متکبرانه استفاده نکنید چرا که هیچ خواننده ای به محتوای شما جذب نخواهد شد. بهتر است برای جلب اعتماد خوانندگان، با آن ها به صورت دوستانه صحبت کنید. این کار باعث می شود که وفاداری خواننده مقاله آموزشی به محتوای نوشته شده توسط شما بیشتر شود.

 

 

8. مقاله آموزشی را امتحان کنید

نحوه کار شما در نهایت باید توسط یک خودتان امتحان شود تا بدانید که یک مقاله آموزشی خوب را نوشته اید یا خیر؟ در این مرحله شما باید محتوای خود را مطالعه کنید و ایرادات احتمالی آن را رفع کنید. همچنین می توانید با دوستان خود در ارتباط باشید و از آن ها نیز در مورد مقاله آموزشی خود سوال بپرسید. این کار باعث می شود تا در نهایت مقاله آموزشی خوبی را نوشته باشید. توصیه می‌کنیم مقاله بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا را نیز مطالعه کنید.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.