مقالات آموزشی

نیازهای تولید فیلم آموزشی چیست؟ توضیحاتی در این خصوص

مفید بود؟

نیازهای تولید فیلم آموزشی را نمی‌توان در مطلبی کوتاه یا یک مقاله بیان کرد، چرا که آن قدر زیادند ، که به راحتی می توان در مورد آن و مشخصه های کیفی و کمی آن، دست به انتشار کتابی بسیار حجیم زد. ولی ما تمام تلاشمان را در این مطلب خواهیم کرد تا بتوانیم گوشه هایی از این نیاز ها در تولید فیلم های آموزشی را توضیح دهیم. اما سوال اینجاست که المان های مناسب و ضروری نیازهای تولید فیلم آموزشی چیست ؟ چه میزان زمانی، بهینه ترین مقدار زمان برای تولید فیلم آموزشی، است؟ از چه لوازم رکوردی برای ساخت این نوع محصول های تولید محتوا  بهتر است بهره گرفته شود؟ بهترین نوع میکروفون چیست ؟ زمان یک فیلم آموزشی چه مقدار باشد تا در بهینه ترین حالت قرار داشته باشد؟

طرح این سوالات در مورد فیلم های آموزشی به این علت است که ساختن فیلمی آموزشی که بتواند همه ی المان های مناسب برای این موضوع را داشته باشد و نیازهای تولید، مستلزم رعایت چه ابزار یا نرم افزارهایی است ، تا بهترین نتیجه حاصل شود.

نیازهای تولید فیلم آموزشی را می توان به چند دسته تقسیم کرد: اولین نوع نیاز به این نوع فیلم ها ، معرفی و پرزنتیشن است. وقتی که کسی از طریق فیلم آموزشی می تواند بهترین نتیجه را بگیرد، یعنی این که تولید و نیازهای تولید توانسته او را در این امر کاملا یاری نماید.

موضوع دوم درباره ی کارکرد فیلم آموزشی است . همانطور که بیشتر ما می دانیم فیلم های آموزشی برای تدریس آفلاین یا آنلاین و ارتباط زنده ی دانش آموز با استاد می باشد و با در نظر گرفتن این مسائل، می توان به یک نقطه ی کلیدی رسید و آن این است که نیازهای تولید فیلم آموزشی باید بر اساس نوع ارتباط مخاطب با فیلم در نظر گرفته شود.

همان گونه که گفتیم؛ فرایند تولید فیلم آموزشی کاری بسیار طاقت فرسا است ولی با پیشرفت بسیار زیاد علم، می توان گفت که نیازهای تولید فیلم آموزشی امروزه ، به نحو مطلوبی در دسترس است و به راحتی می توان درباره ی هر نوع محصول یا آموزشی، فیلم آموزشی تهیه کرد پس بهتر است سراغ سوال اصلی برویم.  نیازهای تولید فیلم آموزشی دقیقا چیست؟

بیشتر بخوانید: هزینه تولید محتوا

نیازهای تولید فیلم آموزشی چیست؟

برای اینکه نیازهای تولید فیلم آموزشی را بدانیم ابتدا باید در مورد آن خدمت و یا محصول خاص اطلاعات زیادی به دست آوریم. این نیاز ابتدایی در میان نیازهای تولید فیلم آموزشی ، مستلزم داشتن یک برنامه ی جامع بعد از گرد آوری مطالب است. در زیر به طرح کلی نیازهای تولید می پردازیم:

1. گام نخست : انتخاب موضوع :

از جمله نیازهای تولید فیلم آموزشی ، در ابتدای راه انتخاب موضوع است. این نخستین قدم در تولید فیلم آموزشی است. نیازهای تولید فیلم آموزشی، با توجه به نوع موضوع ، مشخص می گردد. در این میان یکی از مهم ترین موارد نیازهای تولید فیلم انتخاب موضوع جذاب و مخاطب محور در مورد محصول یا نوع خدمتی است، که قرار است در مورد آن فیلم آموزشی تهیه گردد.

امروزه خیلی زود فیلم های آموزشی از ذهن مخاطبان پاک می شود. به همین علت ، انتخاب موضوعی که علایق و ذائقه مخاطب را در نظر بگیرد و ماندگاری بالایی داشته باشد از اولیه ترین نیازهای تولید فیلم است. جهت انجام این انتخاب، ابتدا باید جامعه ی هدف آن فیلم آموزشی را، تعیین کرد. پس از آن باید به عمق ذهن آن جامعه هدف رسوخ نمود، تا موضوعی جدید و جذاب که همه ی نیازهای تولید فیلم آموزشی را برای آنان در بر بگیرد، را شناخت و سعی کرد که تا جایی که ممکن است نیازهای او در تولید فیلم های آموزشی را در ترک مورد نظر، انتقال داد.

نیازهای تولید فیلم آموزشی، نیاز به پژوهش و شناخت علایق جامعه هدف دارد. به همین علت در این مرحله برای تشخیص نیازهای تولید باید وقت گذاشت تا موضوعی بی ربط و خالی از معنی و بی استفاده تحویل مخاطبان آن فیلم آموزشی نگردد.

2.انتخاب قالب محتوا

از جمله ی مهم ترین بخش های مورد نیازتولید فیلم آموزشی انتخاب قالب محتوا می باشد:

قالب های مرسوم در مورد نیازهای تولید فیلم آموزشی را می توان به شرح زیر خلاصه کرد:

• ویدیوهایی که از روی صفحه مانیتور به همراه توضیحات صوتی تولید می گردد.

• میکرو ویدیو ها با ویدیو های در حجم و زمان کم، که بیشتر برای تبلیغات کاربرد دارد.

• ویدیوهای پرزنتیشن یا ارائه ی خدمت یا نوعی محصول

• ویدیوهای الگویی یا دمو

• ویدیو های رول پلی

• ویدیو های انیمیشین

• ویدیو های اینتراکتیو یا ویدیو هایی که عکس العمل بیننده را در پی دارد و مخاطب، باید در آن نقشی یاریگر داشته باشد.

این فریم ها معمولا ً بیشترین انواع فریم های مورد نیازهای تولید فیلم آموزشی را برآورده می کنند. البته فریم ها یا قالب های دیگری نیز وجود دارد که یا به علت برآورده نکردن نیازهای تولید فیلم آموزشی منسوخ شده اند و یا به طور کلی هنوز در قالب نیازهای تولید فیلم اموزشی جا نیفتاده اند و کمتر از آنها استفاده می گردد.

حال کمی در ارتباط با این فریم ها در نیازهای تولید فیلم آموزشی توضیح می دهیم، تا ذهن شما در مورد هر کدام از این قالب ها ، موارد کلیدی را دریافت کند .

توضیح قالب های آموزشی مورد نیاز تولید فیلم آموزشی :

1. ویدیو های تولید شده از روی صفحه مانیتور و نیازهای تولید فیلم آموزشی به این سبک:

در این نوع ویدیو ها بیشتر به معرفی محصولات پرداخته می شود. این نوع ویدیوها بیشترین کاربرد را در معرفی نرم افزارها دارد . نیازهای تولید فیلم آموزشی به روش فوق ، تنها یک کامپیوتر (ترجیحا ً با گرافیک خوب) و یک میکروفن می باشد و در زمره ی ابتدایی ترین فیلم های آموزشی است که بسیاری از نیازهای تولید فیلم آموزشی را برآورده نمی کند و محبوبیت کمی دارد.

2.نیازهای تولید فیلم آموزشی در فریم میکرو ویدیو ها:

این نوع فیلم ها بسیار زمان کمی دارند. اما می توان در تولید آن از کم کیفیت ترین سخت افزارها مانند موبایل تا دوربین های پیشرفته را به کار برد.

3.نیازهای تولید فیلم اموزشی ویدیو های پرزنتیشن:

از آنجا که پرزنتیشن یک محصول یا وسیله ای آموزشی طیف وسیعی از رسانه ها را در برمی گیرد، می توان با توجه به رسانه ای که قرار است آن را پخش کند ، نیازهای تولید این نوع فیلم آموزشی را تغییر داد. اما به طور معمول این ویدیوها در مورد نیازهای تولید فیلم اموزشی مورد نظر خود از ابزار و سخت افزارهای با کیفیتی بهره می برند، چرا که این ویدیوها بیشتر برای تدریس و آموزش کاربرد دارد و می بایست از وسایل و سخت افزار پیشرفته ای در این متد برای رفع نیازهای تولید فیلم آموزشی بهره برد که از جمله ی آنان می توان به دوربین های حرفه ای و نرم افزارهای بسیار پیشرفته برای تولید ویدیو های ارائه یاد کرد.

در باقی موارد نیز تقریبا به همین صورت که در ویدیوهای ارائه ، ذکر شد، باید از موارد و سخت افزارهای دیداری و شنیداری و نرم افزاری خوبی بهره گرفت. خصوصا در تولید انیمیشن ها که بسیار رایج هستند و تقریبا طیف عظیمی از نیازهای تولید فیلم آموزشی را ، می توانند پوشش دهند.

تئوری تولید

تولید به تمام فعالیت هایی اطلاق می شود که شامل ضبط مواد سمعی و بصری می شود. هنگام شروع تولید، شناخت محدودیت های تجهیزات و منابع ضروری است. برای سبک های ویدئویی با تولید بالا، ممکن است به یک استودیوی ضبط کامل نیاز باشد. که می تواند شامل عایق صدا برای از بین بردن اکو و سر و صدای بیرون، یک کف بلند برای به حداقل رساندن ارتعاشاتی که ممکن است باعث تداخل صوتی شود، و چراغ های سقفی برای ارائه گزینه های روشنایی اضافی باشد. با این فرض که اکثر مربیان به یک استودیو کامل دسترسی ندارند، ما تولید را برای راه اندازی استودیو در خانه با استفاده از دوربین تلفن در نظر خواهیم گرفت.

از آنجایی که مربی نقش تهیه کننده را بر عهده می گیرد، ارزیابی اهداف صوتی و تصویری ویدئوها و امکان سنجی آنها قبل از شروع تولید بسیار مهم است. فکر کردن در مورد محدودیت های تولید می تواند به ایجاد انتظارات واقع بینانه برای محصولات نهایی کمک کند. اگر مربیان تئوری تولید را در ویدیوهای خود اعمال کنند، همچنان می‌توان ویدیوهای باکیفیت را از طریق تنظیم‌های مقرون‌به‌صرفه به دست آورد. برای تولید بهینه ویدئو باید چهار عنصر کلیدی در نظر گرفته شود: نور، صدا، ویدئو و مجموعه. برای سادگی، دوربین تلفن را به عنوان “دوربین” یاد می کنیم. لطفا توجه داشته باشید که بسیاری از این تئوری ها می توانند هم برای دوربین گوشی و هم برای دوربین حرفه ای اعمال شوند.

نورپردازی

نور برای ساختن ویدیوهای باکیفیت کلیدی است. با نورپردازی مناسب، تشخیص دوربین گوشی و دوربین حرفه ای برای بینندگان دشوار است. نورپردازی عموماً باید با زاویه 45 درجه پایین سوژه از بالا قرار گیرد. همچنین باید خارج از مرکز 45 درجه سمت چپ یا راست سوژه، و خارج از کادر قرار گیرد. قانون مربع معکوس در مورد نور اعمال می شود، به این معنی که هر چه سوژه به منبع نور نزدیکتر باشد، تغییر سطح یا شدت نور در سوژه شدیدتر خواهد بود. همانطور که منبع نور از سوژه دورتر می شود، افت سطح نور بر اساس فاصله از منبع نور به طور چشمگیری کاهش می یابد و اجازه می دهد نور منتشر شده ملایم تری به سوژه برخورد کند. علاوه بر این، هرچه منبع نور بزرگتر باشد، نور ملایم تر و جذاب تر روی سوژه خواهد بود. اگر بودجه روشنایی در دسترس نباشد، می توان از پنجره استفاده کرد. دوربین را طوری قرار دهید که پنجره 45 درجه خارج از محور باشد. اگر نور خشن به نظر می رسد، چند پرده شفاف در سراسر پنجره قرار دهید یا دورتر بنشینید. در حالی که یک پنجره ممکن است یک گزینه کم‌هزینه باشد، به خاطر داشته باشید که ایجاد سازگاری با نور طبیعی در طول چندین روز فیلمبرداری دشوار خواهد بود.

صدا

ویدیوهای بی کیفیت با صدای واضح بیشتر از ویدیوهای با کیفیت بالا با صدای ضعیف توسط مخاطبان پذیرفته می شوند. برای ضبط صدای واضح و شفاف، به ضبط در یک اتاق ساکت کمک می کند تا نسبت سیگنال به نویز تا حد ممکن را به دست آورید. نسبت سیگنال به نویز بر اساس تفاوت در حجم سوژه و نویز پس زمینه است که قابل کنترل یا حذف نیست. هرچه تفاوت بین صدای بلندگو با نویز پس زمینه بیشتر باشد، نسبت سیگنال به نویز بیشتر است و در نتیجه کیفیت صدا بهتر می شود. برای رسیدن به صدای پس زمینه کم، کولرها، فن ها و تلفن های همراه را خاموش کنید. دور از پنجره های پر سر و صدا یا وسایلی مانند یخچال قرار دهید. اگر نمی‌توان از صدای بلند پس‌زمینه جلوگیری کرد، دوربین را طوری قرار دهید که از جمع‌آوری صدا جلوگیری شود یا از میکروفون خارجی استفاده کنید.

ویدئو

کیفیت ویدیو بر کاربرد و کیفیت ویدیوی شما تأثیر می گذارد. از نظر تجهیزات، دوربین‌های گوشی‌ها کاملاً پیشرفته‌تر شده‌اند و ویژگی‌های متعددی از جمله لرزش‌گیر اپتیکال، سنسورهای بزرگ‌تر، لنزهای روشن و زوم اپتیکال که کیفیت تصاویر را بهبود بخشیده است. از زمان ظهور تلویزیون با صفحه عریض، اصطلاح «رزولوشن ویدیوی HD»، که به ویدیویی با وضوح بالاتر، معمولاً بیشتر از 720 × 480 پیکسل اشاره دارد، برای اشاره به اندازه‌گیری پیکسل‌ها استفاده شده است. . پیکسل کوچکترین عنصر آدرس پذیر در یک عنصر نمایشگر یک صفحه است. وضوح HD “استاندارد” 1080 است که به وضوح 1920 × 1080 اشاره دارد. با این حال، 4k به سرعت به استاندارد جدیدی برای توزیع ویدئو تبدیل می شود، زیرا سرعت داده و فشرده سازی ویدئو بهبود می یابد. هنگام ارجاع به نسبت تصویر 16:9، رزولوشن 4k 4096 × 2304 است. این وضوح اغلب به عنوان “با کیفیت فوق العاده بالا” شناخته می شود. اکثر گوشی های مدرن قادر به فیلمبرداری 4k یا بالاتر هستند. همچنین به خاطر داشته باشید که دوربین های جلو برای تلفن ها و لپ تاپ ها معمولاً وضوح نسبتاً پایینی دارند، زیرا به جای کیفیت تصویر برای عملکرد طراحی شده اند.

تنظیم

در نظر گرفتن مجموعه برای به حداقل رساندن موارد حواس پرتی پس زمینه ضروری است. مهم است که برای همه عناصر ویدیویی، از جمله پس‌زمینه، سازگاری و هدفمندی در نظر گرفته شود. یکی از جنبه های کلیدی ساخت یک مجموعه، اطمینان از حداقل حواس پرتی در پشت سوژه است که توجه بینندگان را از هدف ویدیو دور می کند. اغلب، این بدان معنی است که ساده تر بهتر است. ممکن است یک دیوار ساده با رنگ خنثی با یک گیاه یا شی پس زمینه ساده برای شکستن دیوار کافی باشد. مراقب اشیایی مانند لامپ ها و گیاهان باشید. یک گیاه نامناسب در پشت سوژه می تواند به نظر برسد که گیاه از بالای سر گوینده در حال رشد است. اگر تنظیم مجموعه امکان پذیر نیست، آویزان کردن پس زمینه پارچه نیز می تواند به خوبی کار کند. محو کردن پس‌زمینه همچنین می‌تواند جزئیات را به حداقل برساند و بر روی سوژه تمرکز کند. پس زمینه تار با دیافراگم های بازتر با فواصل کانونی بیشتر همراه با افزایش فاصله بین سوژه و پس زمینه به دست می آید. برای انجام این افکت روی دوربین گوشی، روی سوژه قاب کلیک کنید تا در فوکوس باشد و از پس زمینه جدا شود. زمانی که پس‌زمینه‌های شلوغ غیرقابل اجتناب هستند، این گزینه عالی است.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.