تیم بازاریابی محتوا باید سه ویژگی را دارا باشند: بسیار متعهد و کارآمد کار کنند. همچنین باید ذهنیت مالکیت نسبت به کار داشته باشند.
در اینجا میخواهم یک جملهای را به شما نقل بکنم از Daniel Pink بشر و همه انسانها اگر سه چیز داشته باشند در کار خودشان بسیار خرسند و خوشحال خواهند بود:
- استقلال
- تسلط و مسلط بودن بر کار
- هدف
بازاریابی که دائماً در حال انجام کارهای سطحی مختلف باشد هیچ وقت این شانس رو نخواهد داشت تا به تسلطی که لازمه و تخصصی که در اثر این تسلط میتواند به دست بیاورد برسد و به رسمیت شناخته شود. هر بازاریابی با داشتن این سه عنصر، بسیار متعهدانهتر و کارآمدتر کار میکند. همچنین بازاریاب باید ذهنیت مالکیت نسبت به کار داشته باشد. تمام اینها از عناصر واجبی هستند که تک تک اعضای تیم باید داشته باشند.
چارچوب پیشنهادی برای تیم بازاریابی محتوا
مدلها و چارچوبهای حرفهای زیادی برای حوزههای مختلف بازاریابی وجود دارند. اما لاقل من نتوانستم یک مدل یا چارچوبی که مختص بازاریابی محتوا باشد پیدا کنم. خب بیایید به چهارچوب خودمان بپردازیم. این چارچوب بازاریابی محتوا از سه بُعد تشکیل شده:
- مهارتها
- ذهنیت بازاریابی محتوا
- فرهنگ
اجازه دهید به هرکدام از این حوزه ها نگاهی بندازیم.
مهارتها
هر چند این درسته که شما باید افرادی را استخدام کنید که ماهر باشند، اما از نظر بنده حیاتیترین مهارتهایی که هر یک از اعضای تیم بازاریابی محتوا باید داشته باشند بدین شرح هستند:
- استراتژی
- برنامه ریزی
- تولید محتوا
- ویراستاری
اینها مهارتهای پایهای و اساسی هستند. وقتی که برنامه بازاریابی محتوای شرکت رشد میکند و وارد مرحله تکاملی خود میشود ما به مهارت های دیگری هم احتیاج پیدا می کنیم. از جمله:
- مدیریت شبکه های اجتماعی
- سئو
- مدیریت ایمیل
و در نهایت، در مراحل پیشرفته برنامه بازاریابی محتوا ما در تیم خودمان به افرادی نیاز داریم که این مهارتها را داشته باشند:
- مدیریت کتابخانه دیجیتال
- جذب مخاطب
- توسعه وب
- تحقیق و توسعه
- تحلیل دادهها
- مدیریت فناوری
هیچ فردی را صرفاً بر اساس یک مهارت استخدام نکنید
یک نکته خیلی اساسی در اینجا وجود دارد که قابل توجه مدیران بازاریابی شرکتها است، شما نباید شخصی رو بر اساس یک مهارت استخدام کنید. شما باید افرادی را استخدام کنید که در حوزههای تکمیلی هم مهارت داشته باشند. همانطور که میدانیم داشتن مهارت دیجیتال تبدیل به یک پیش نیاز برای خیلی از مسئولیتها و نقشهای سنتی میشود. به عنوان مثال، طراحان گرافیک امروزه باید با طرح بندیهای وب یا رسانههای اجتماعی هم آشنا باشند. کسانی که مطلب مینویسند دانش بهینه سازی برای موتورهای جستجو را هم باید داشته باشند.
1. مدیر استراتژی محتوا (معروف به تجارت، حکمرانی، مدیر ساختار)
این نقش فوق العاده مهم نقشی است که با توجه به اندازه یا پیچیدگی سازمان ، اغلب در جایگاه مساوی مدیر بازاریابی محتوایی به عنوان یک عملکرد استراتژیک قرار دارد. بعلاوه ، این نقش (شبیه به نقش توسعه مخاطب) می تواند در برابر مجموعه مسئولیتهای “قسمت جلویی” و “عقب پایان” تقسیم شود.
در قسمت جلویی ، این مدیر ممکن است منجر به توسعه شخصیت و یا حتی انواع UI / UX از تجربیات مشتری شود. فرد ممکن است به توسعه نیازهای تجاری فناوری های مدیریت محتوا کمک کند (یا آنها را هدایت کند).
در انتهای کار ، این نقش وظیفه جریان عملکردی محتوا را به عنوان یک دارایی در کل کسب و کار بر عهده دارد. استراتژیست های محتوا به ساختار محتوا نگاه می کنند و بنابراین طبقه بندی ها و استراتژی های متا داده را مرور می کنند. آنها روش های حاکمیت و گردش کار را بررسی می کنند تا اطمینان حاصل شود که محتوا از طریق مدیریت و بهینه سازی روان جریان دارد. آنها ممکن است مسئول باشند برای ممیزی محتوا، موجودی ها، استراتژی SEO، استراتژی محتوا در نهایت مقیاس پذیری این رویکردها.
2. مدیر ترافیک ، پروژه و برنامه ریزی محتوا (با عنوان مدیر ویرایشگر)
ما دیده ایم که این نقش به عنوان یکی از مهمترین نقشها ظاهر میشود. این نقشی است که نمونه ای از تعادلی است که بازاریابی محتوا در برابر نیازهای سنتی ایجاد محتوای بازاریابی بازی می کند. از دیدگاه رسانه ای متعلق، این نقش به طور معمول یک ویرایشگر مدیریت است – با تمرکز بر فعالیت های روزمره پایگاه تحریریه. با این حال، متوجه میشویم که مدیر برنامه ریزی اغلب مسئول تهیه دستورالعمل ها و مدیریت جریان تولید محتوا از هر دو رسانه متعلق به خود (ایجاد سرمقاله فعال) و جریان تجاری (ایجاد تحریریه واکنش پذیر) است. این شخص مدیر پروژه داخلی است که فرایندهای محتوا را بهبود میبخشد، راه حل هایی را برای اطمینان از عملکرد کارآمد تیم پیاده سازی می کند و کیفیت و انطباق با نیازهای قانونی یا نظارتی دیگر را تضمین می کند.
3. تولید محتوا مدیر (معروف به مدیر خلاق ، متخصص قالب)
مدیر تولید که نقشی حیاتی دارد و ممکن است در بین گروه گسترده تری تقسیم شود، مسئولیت مدیریت شکل ظاهری را بر عهده دارد. این ممکن است طراح خلاق، نویسنده ، یا شاید حتی یک متخصص قالب باشد که یک تیم متشکل از متخصصان خلاق (به عنوان مثال، نویسندگان، طراحان، متخصصان فیلم، عکاسان) را هدایت میکند. این نقش در ظاهر مدیر خلاقیت تیم محتوا است.
4. مدیر توسعه مخاطب
توسعه مخاطبان طی پنج سال گذشته بسیار پیشرفت کرده است. ما چند ماه پیش به طور مفصل درباره استراتژیست مخاطب نوشتیم. علاوه بر این، میبینیم که با توجه به اهمیت بیشتر این نقش، میتواند دو نقش متمایز باشد – ارتباطات خارجی یا داخلی. همانطور که جو نوشت، مدیر مخاطب “باید مسئولیت توسعه دارایی های اشتراک (لیست نامههای مستقیم، لیست های ایمیل، رسانه های اجتماعی) را داشته باشد که با بلوغ و گسترش ماموریت محتوای شما میتواند رشد کند و تقسیم شود.”
علاوه بر این، مدیر توسعه مخاطب مسئول تلاشهای پولی و بدست آمده برای جذب و جذب مخاطب به رسانه های متعلق به خود و یا تجربیات (گاهی) بازاریابی است. این مسئولیت اخیر جایی است که مدیران توسعه مخاطب اغلب به عنوان رابط بین بازاریابی محتوا و سایر اقدامات برای اطمینان از فعال سازی داخلی و مشارکت در بین حوزه های مختلف بازاریابی عمل میکنند. به طور خلاصه – مدیر توسعه مخاطب اغلب به عنوان یک تیم بازاریابی محتوا یا یک شخص تبلیغاتی تبلیغ میکند.