مفید بود؟

امروزه گیمیفیکیشن (Gamification) یکی از بهترین راهکارهاییست که بازاریابی را در قالب یک بازی عرضه می کند. اکثر افراد علاقه ای ندارند که ساعت ها توسط یک بازاریاب برای پیوستن به یک کسب و کار یا خرید یک محصول گوش دهند اما توسط این نوع جدید از مارکتینگ در واقع خودشان علاقه مند به شرکت در این بازی ها خواهند شد که در نهایت سوددهی برای کسب و کار شما را به همراه خواهد داشت.

 

معنی لغت گیمیفیکیشن

برای گیمیفیکیشن ترجمه های زیادی ارائه شده است که دو مورد از آن ها نسب به سایرین به معنای اصلی آن نزدیک تر هستند. این کلمه در واقع به معنای بازی وار ساختن است که تحت عنوان بازی کاری نیز شناخته می شود. اگر لغت گیمیفیکیشن را بر اساس پارامتر های زبان شناسی تجزیه و تحلیل کنید، به این نتیجه می رسید که بازی وار ساختن ترجمه ای مناسب برای این منظور است.

گیمیفیکیشن چیست؟

امروزه کمتر کسی را می توان یافت که با بازی های کامپیوتری آشنا نباشد. هدف از این بازی ها در واقع سرگرم کردن و تفریح با ابزار و وسایل دیجیتال است. گیمیفیکیشن در واقع به بازی هایی گفته می شود که علاوه بر این کار، برای استفاده های آموزشی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در گیمیفیکیشن از بازی ها به عنوان یک راه حل برای تعامل و حل مشکلات استفاده می شود. این بازی ها در نوع خود خاص هستند و می توانند برای گسترش کسب و کارهای مختلف همچون بازاریابی و تبلیغ، سلامت، استخدام، مشاغل اقتصادی و اجتماعی به کار آیند.

بزرگترین مثال از یک کمپانی بزرگ که از گیمیفیکیشن استفاده می کند شرکت گوگل است. این شرکت علاوه بر کسب و کار خود در استخدام افراد خود نیز از این روش استفاده کرده است. برنامه نویسانی که در شرکت گوگل فعالیت می کنند اغلب افرادی باهوش و کار ورزیده هستند که از بین مردم عادی اما با سطح هوش بالا استخدام می شوند. شرکت گوگل طی یک اقدام جالب با استفاده از گیمیفیکیشن برای استخدام برنامه نویس خود روی یک بیلبورد بزرگ تبلیغاتی که در منظر عموم قرار گرفته بود یک الگوریتم را طراحی کرد تا تمام کسانی که آن را مشاهده می کنند قادر به شرکت در آزمون استخدامی گوگل باشند.

گیمیفیکیشن و بازاریابی

نکته ای که باید بدانید این است که با اندکی هوش و خلاقیت می توانید از گیمیفیکیشن برای بازدهی بیشتر کسب و کار خود استفاده کنید. مزیت اصلی بازی های آموزشی این است که فرد تنها نیاز به یک محرک دارد تا آنها را انجام دهد و اغلب می تواند از طریق آن ها اطلاعات مفیدی را کسب کند. گیمیفیکیشن  امروزه به یکی از ارکان اصلی بازاریابی محتوایی تبدیل شده است چرا که افراد با توجه به محتوای آن درگیر بازی خواهند شد و سپس این بازی را با افراد دیگر در میان خواهند گذاشت .

گنجاندن جنبه های آموزشی در یک بازی در ابتدا ممکن است که کاری سخت به نظر بیاید اما شما میتوانید با تفکر خلاقانه به راحتی این کار را انجام دهید. ممکن است که گیمیفیکیشن ریسک هایی را نیز شامل شود. اگر این بازی ها به صورت نادرست طراحی شده باشند نه تنها نمی توانند باعث جذب مخاطب شوند بلکه به طور حتم باعث نارضایتی او باشد که این امر به نوبه خود باعث ضرر و زیان شما می شود. حتی هدایت و توضیح نادرست نیز می تواند اثر بدی بر گیمر داشته باشد.

 

تأثیر فوق العاده گیمیفیکیشن در بازاریابی

امروزه استفاده از گیمیفیکیشن در بازار کار بیش از گذشته رواج دارد. شما می توانید با استفاده از ساختن یک سیستم همکاری را در فروش خود به وجود بیاورید، اما به چه صورت؟

تأثیر استفاده از بازی وار ساختن یک سیستم همکاری را در فروش

تصور کنید که شما یک بازی را برای تبلیغ کسب و کار خود ساخته اید؛ این بازی به حدی جذاب است که مشتریان شما آن را به دیگران نیز معرفی خواهند کرد. بدین صورت مشتریان بالقوه شما به خریداران بالفعل تبدیل می شوند و نکته ی مهم تر این است که از برند شما به صورت مثبت یاد خواهند کرد چرا که تجربه ی آن ها از شما تجربه ای شیرین و جالب بوده است.

 افزایش انگیزه مشتریان با استفاده از گیمیفیکیشن

در واقع شما با استفاده از گیمیفیکیشن انگیزه مشتریان خود را برای استفاده از خدمات خودتان افزایش می دهید. اینکه شما در هر بخش جوایزی را برای برندگان در نظر بگیرید باعث میشود که گیمر ها و مشتریان خود را تحت تاثیر قرار دهید و آن ها را ترغیب کنید که به جای سایر خدمات دهندگان شما را برگزینند. دقت داشته باشید که ممکن است سایر رقیبان شما نیز از این روش استفاده کنند، پس همواره به دنبال راه حل هایی خلاقانه در بازی وار ساختن باشید.

ایجاد چالش در طراحی بازی

شاید تصور کنید که این مزایا در نهایت باعث بازاریابی نخواهد شد و تنها برای گیمر ها سرگرم کننده است. دقت داشته باشید که بازی شما باید به گونه ای طراحی شود که یک چالش را برای افراد ایجاد کند. در واقع شما اگر بهترین بازی دنیا را هم داشته باشید اما گیمر ها و مشتریان خود را به چالش نکشید موفق نخواهید شد و بالعکس اگر بتوانید از این استراتژی استفاده کنید در نهایت متوجه می شوید که گیمیفیکیشن تا چه حد در بازاریابی سرویس شما موفق بوده است.

یکی دیگر از راه هایی که باعث می شود گیمیفیکیشن یک استراتژی مناسب برای بازاریابی به شما بیاید این است که در واقع روند بازاریابی شما تا انتهاب بازی تمامی نمی شود و مخاطب شما می تواند به مرحله های بالاتر نیز راه پیدا کند. شما در واقع در گیمیفیکیشن مخاطب را درگیر بازی خود خواهید کرد، بازی ای که توسط آن کسب و کار شما معرفی خواهد شد.

 

حرف آخر

گیمیفیکیشن همانطور که گفته شد امروزه یکی از بهترین راهکارهایی است که بازاریابی را در قالب یک بازی عرضه می کند. اکثر افراد علاقه ای ندارند که ساعت ها توسط یک بازاریاب برای پیوستن به یک کسب و کار یا خرید یک محصول گوش دهند اما توسط این نوع جدید از مارکتینگ در واقع خودشان علاقه مند به شرکت در این بازی ها خواهند شد که در نهایت سوددهی برای کسب و کار شما را به همراه خواهد داشت.

دقت داشته باشید که به طور حتم برای بازی خود امکان به اشتراک گذاری را فراهم کنید چرا که در غیر این صورت بازی شما بین یک جمع راکد خواهد ماند و دیگر امکان معرفی اشخاص جدید وجود نخواهد داشت. نکته ای که همواره باید به آن دقت داشته باشید این است که برای موفقیت در این راه علاوه بر روش تبلیغاتی موثر باید محصولات و سرویس های با کیفیتی را به مشتریان خود ارائه دهید و گیمیفیکیشن به تنهایی چاره ساز نخواهد بود!

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.