طراحی سایت، طراحی گرافیک، راهنمای شروع طراحی سایت
طراحی سایت یکی از محبوب ترین تخصص ها در بین جوانان میباشد. این باور وجود دارد که کسانی که دارای دانش کافی در زمینه کامپیوتر و همچنین دارای خلاقیت میباشند میتوانند به راحتی در طراحی سایت پیشرفت کرده و میزان زیادی پول به دست بیاورند. اگر در حال حاضر یک طراح سایت موفق و با تجربه هستید دیگر چیزی نمیتواند شما را متوقف سازد. ولی 99 درصد افراد برای ورود به دنیای طراحی سایت و پیشرفت در آن نیاز به آموزش و یادگیری دارند.
با این حال هر کدام از ما میتوانیم یک طراح سایت شویم بدون اینکه اموزش خاصی دیده باشیم. و تمام این مسئله بستگی به شوق و اشتیاق شما برای پیشرفت و بهبود دارد.
این مقاله حاوی نکاتی است که با استفاده از آن ها میتوانید در زمینه طراحی سایت پیشرفت کرده و حرفه ای تر عمل نمایید.
قبل از ادامه مطلب به چند مزیت اصلی یک طراح سایت اشاره میکنیم :
• توانایی کار کردن به صورت آزاد و بدون وابستگی به یک شرکت یا سازمان
• تقاضای زیاد در بازار
• درآمد بالا
• توسعه و پیشرفت مداوم
خوب حالا چطور باید طراحی سایت را شروع کنیم ؟
اهدافتان را مشخص کنید
در ابتدا باید تخصص مورد نظر خود را انتخاب نمایید. این کار به شما کمک میکند تا ابزار مورد نیاز برای کار خود را بهتر تشخیص دهید. برای مثال، ابزار فوتوشاپ یک ابزار لازم برای هر طراح سایت میباشد در حالی که اگر میخواهید لوگو و آیکون ایجاد کنید باید adobe illustrator را یاد بگیرید.
آشنایی با html/css امتیاز بزرگی است. هر چند که اگر فردی را داشته باشید تا سؤالات خود را بپرسید و راهنمایی بگیرید شاید نیازی به یادگیری کدنویسی هم نداشته باشید.
دانش خود را از هر راه ممکن بالا ببرید
منظور این نیست که حتماً تحصیلات دانشگاهی در این زمینه داشته باشید تنها کافیست هر روز چند ساعت خود را به مطالعه و یادگیری مباحث جدید اختصاص دهید.
امروزه کلاس های آنلاین و آفلاین بسیاری برای طراحی سایت وجود دارد.
• با شرکت در کلاس های طراحی سایت مفاهیم پایه ای طراحی سایت اینکه چگونه مانند یک طراح سایت فکر کنید، از چه ابزاری و برنامه هایی استفاده کنید و … را خواهید آموخت. بودن در بین افرادی که با شما همفکر و هم هدف هستند و در یک زمینه مشابه فعالیت میکنند باعث اشتراک گذاری دانش و تجربه و دریافت نظرات و پیشنهادات کارساز میشود. همچنین ممکن است پیشنهاد کار هم دریافت کنید زیرا اکثر استادها شاگردان خوب و با استعداد خود را به کار میگیرند یا به کارفرمایان دیگر معرفی میکنند.
مطالعه کتاب های طراحی گرافیک دید بهتر و وسیع تری به شما خواهد داد. مطالب و وبلاگ های افراد خبره در زمینه طراحی سایت را مطالعه کنید زیرا مطالب آن ها ممکن است در هیچ کتابی پیدا نشود.
نقاشی کنید
نقاشی کشیدن را تمرین کنید حتی اگر هیچ استعداد و تخصصی در این زمینه ندارید. مهارت های نقاشی به طور قابل ملاحظه ای فهمیدن و درک طبیعت طراحی گرافیک را برای شما آسان تر میکنند.
اگر نمی توانید نقاشی کنید نگران نباشید شروع کنید بعد از مدتی خودتان متوجه تغییرات خواهید شد.
کارهای افراد حرفه ای را بررسی کنید
در طول یادگیری و کار خود با افرادی برخورد میکنید که وب سایت های بسیار زیبا و منحصر به فردی را طراحی کرده و بسیار با استعداد هستند، سعی کنید پروژه های این افراد را بررسی کرده و در جایی ذخیره کنید. همچنین تصاویرف برچسب ها و پوسترها خلاقانه هم میتوانند بسیار الهام بخش باشند. سعی کنید برای خود کلکسیونی از اینگونه گرافیک ها تهیه نمایید.
فونت ها را بررسی کنید
اگر میخواهید کدنویس که همیشه میخواهد ساختار گرافیکی را به شکل درست و با متن درست (فاصله بین خطوط، ساز و …) از شما تحویل بگیرد، راضی باشد باید به فونت ها توجه کنید. فونت ها با توجه به ویژگی های مختلفشان بسیار متفاوت هستند. تقریباً تمام طراحان سایت با روانشناسی رنگ ها آشنا هستند ولی تنها تعداد کمی از آن ها با روانشناسی فونت آشنا بوده و از آن استفاده میکنند.
پروژه های خود را ذخیره کنید
شما باید بدانید که پیشرفتتان در طول زمان چقدر بوده است. بنابراین، تمام فایل های اصلی خود را در یک پوشه مخصوص ذخیره کنید. ممکن است در زمانی دیگر به این پوشه مراجعه کنید و برخی کارهای قبلی خود را تکمیل کرده و استفاده کنید.
سبک مخصوص خود را داشته باشید
هر طراح سایت سبک مخصوص به خود را دارد.
آیا تا به حال با دیدن پروژه فردی دیگر احساس کرده اید که دوست دارید تغییراتی در آن ایجاد کنید؟ گرفتن ایده افراد دیگر و تغییر دادن آن ها نوعی تمرین است. این کار را امتحان کنید و سبک مختص به خودتان را کم کم پیدا کنید.
یک وب سایت شخصی برای نمایش نمونه کارهایتان ایجاد کنید
یکی از مهمترین مسائل در بازار رقابت، تبلیغات میباشد. نمونه کارهای شما معرف شما هستند بنابراین بهترین پروژه های خود را در آن ها قرار دهید.