مفید بود؟

اگر کسب و کاری را اداره می‌کنید، یا صاحب وبلاگ فعالی هستید، حتماً مقدار زیادی هزینه کرده‌اید تا در نتایج گوگل، دیده شوید. شاید در حال حاضر، جایگاه مناسبی در نتایج جستجوی گوگل دارید و و حتی در صدر قرار گرفته اید.

برای اینکه سایت شما در نتایج گوگل دیده شود، باید صفحات توسط Crawlerها پیمایش شده و سپس ایندکس گذاری شوند و همان‌طور که می‌دانید برای این پروسه باید هزینه صرف کرد و منتظر ماند. همچنین گاهی اوقات پیش می‌آید که سایتی از نتایج گوگل حذف شود، این اتفاق می‌تواند کاملاً ناگهانی رخ بدهد، مثلاً سایتی در صدر نتایج جستجو باشد ولی فردای آن روز از این لیست به طور کلی حذف گردد. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد، یا شاید در این باره شنیده‌اید و به دنبال پیشگیری هستید. اگر سایت شما از نتایج گوگل حذف شده است، تمرکز کنید و این مطلب را بخوانید. با صرف کمی وقت می‌توانید مشکل را حل کنید.

 

علت حذف شدن سایت از گوگل و راه حل آن

چندین علت برای حذف شدن سایت از گوگل وجود دارد، در ادامه به این موارد می‌پردازیم و راه حل مناسب هر کدام را هم توضیح می‌دهیم.

لینک های خارجی در سایت

اگر تعداد لینک‌هایی که در سایت شما وجود دارد یا تعداد لینک هایی که به سایت شما منتهی می‌شوند در مدت زمان کوتاهی، زیاد شوند، از نظر گوگل مشکوک خواهد بود زیرا ممکن است:

– لینک‌ها را خریداری کرده باشید و یا به محتوا مربوط نباشند.
– بیش از حد تبادل لینک انجام داده باشید.
– در بخش کامنت‌ها، نظرات اسپم زیادی وجود داشته باشد.
– مطالب بی کیفیتی به عنوان محتوا و همراه با لینک های اسپم در سایت درج شده باشد.

برای حل این مشکل می‌توانید عوامل را از بین ببرید برای مثال، محتوای بی‌ارزش را حذف کرده و محتوای ارزشمندی جایگزین آن کنید، همچنین باید تمام لینک هایی که به سایت شما می‌شود یا در سایت شما وجود دارند را بررسی کنید و آن‌هایی که غیر ضروری یا نا مرتبط و اسپم هستند لیست کرده و حذف کنید و به عنوان گزارشی، این لیست را به گوگل، ارسال نمایید.

محتوای بی کیفیت در سایت

هر چند که اخیراً محتوای سایت‌ها بهتر از گذشته است ولی همچنان می‌توانید ببینید که برخی سایت‌ها، از محتوای عجیب غریب و بی‌معنی استفاده می‌کنند. برای مثال تنها با تکیه بر کلید واژه اصلی، متن لاتین را به کمک برنامه‌های ترجمه، به زبان فارسی تبدیل کرده و در سایت قرار می‌دهند. یا اینکه مطلب بسیار گنگ، خلاصه و کوتاه است و مفهوم آن مشخص نیست و همچنین غلط‌های لغوی و اشتباهات دستوری، ویرایش نشده است.
گوگل این محتوای بی کیفیت را تشخیص می‌دهد و دیر یا زود سایت را از نتایج خود حذف می‌کند.

برای این مشکل، راه حل ساده‌ای وجود دارد، محتوای با کیفیت تولید کنید. اگر محتوای سایت شما عموما مفید و ارزشمند است می‌توانید برای اطلاع از صفحاتی که کیفیت ندارند از ابزار‌هایی مانند Screaming frog، Deep crawl و Site Bulb استفاده کنید، این ابزار‌ها به شما کمک می‌کنند که صفحات ناسازگار با سئو را بیابید، سپس می‌توانید این صفحات را در هم ادغام کنید یا حذف نمایید. در آخرین مرحله گزارشی به گوگل بفرستید و درخواست تجدید نظر کنید.

 

مخفی کاری در سایت

مخفی کاری در سایت می‌تواند به صورت عمدی یا غیر عمدی باشد. ولی معمولاً این نوع مشکلات به صورت غیر عمدی پیش می‌آیند، برای مثال در رابطه با کد‌های جاوا اسکریپت، و یا با استفاده از تگ‌هایی مانند Meta Robots ، نسخه‌ای که به کاربر نمایش داده می‌شود با نسخه‌ای که به موتور جستجو نمایش داده می‌شود، متفاوت است. گوگل این موضوع را مخفی کاری محسوب می‌کند و خیلی سریع سایت شما را از نتایج جستجو بیرون می‌کشد.

برای حل این مشکل می‌توانید از اسکن‌های امنیتی استفاده کنید یا از یک برنامه نویس مجرب، کمک بگیرید تا کد‌های حساس را برای سایت شما بهینه کند. در انتها گزارشی از این روند تهیه کرده و به گوگل ارسال کنید.

لینک های شکسته در سایت

اگر لینک‌هایی در صفحات سایت شما وجود داشته باشند که به هیچ جا متصل نشوند (صفحه‌ای که به آن متصل بوده‌اند دیگر وجود نداشته باشد یا مسیر آن اشتباه باشد)، گوگل این موضوع را به عنوان امتیازی منفی در نظر می‌گیرید و با زیاد شدن این لینک های نامعتبر، سایت را از نتایج خود حذف می‌کند، زیرا گوگل اعتقاد دارد یک سایت، زمانی ارزشمند است که مرتب به روز رسانی شود و لینک‌های شکسته به معنی عدم بروز رسانی سایت است.

راه حل این مشکل هم بسیار آسان است، تمام لینک هایی که در سایت وجود دارند را بررسی کنید و اگر مقصد آن‌ها نامعتبر است، آن‌ها را دوباره هدایت کرده یا حذف کنید و در ادامه گزارشی برای گوگل بفرستید.

اگر تمام این مواردی را که گفتیم بررسی کردید و سایت شما دچار هیچکدام از این مشکلات نبود، ولی از نتایج گوگل حذف شده، باید دسته‌ای دیگر از علت‌ها را هم بررسی کنید:

انقضای دامنه سایت

اگر دامنه سایت، منقضی شده باشد، تمام صفحات سایت که قبلاً توسط گوگل، ایندکس گذاری شده بودند، حذف خواهند شد و به این ترتیب سایت شما هم از نتایج گوگل، پاک می‌شود.

برای این موضوع راه حلی وجود ندارد بلکه می‌توان گفت باید از آن پیشگیری کنید، برای مثال از تقویم های دارای هشدار استفاده کرده تا قبل از تاریخ انقضای دامنه بتوانید آن را تمدید کنید.

 

خارج از دسترس بودن سایت

اگر مدت زمان‌هایی که سایت شما، در دسترس نبوده، زیاد باشد، ممکن است گوگل، صفحات ایندکس شده سایت را حذف کند.

برای پیشگیری از این مشکل هم با استفاده از ابزار‌ها و سایت‌های نمایش وضعیت، از وضعیت سایت خود اطلاع پیدا کنید و اگر زمان‌های در دسترس نبودن آن زیاد شد، به دنبال علت و رفع مشکل باشید.

نکاتی دیگر درباره حذف سایت از گوگل

– توجه داشته باشید که گاهی ممکن است دلیل حذف شدن سایت شما از نتایج گوگل، تنها یک بدشانسی باشد. برای مثال، گوگل از الگوریتم‌های جدیدش استفاده کند و این الگوریتم با سایت شما سازگار نباشد. برای حل این مشکل باید همیشه درباره استراتژی‌ها و الگوریتم های گوگل، اطلاعات به روزی داشته باشید و بر اساس آن عمل کنید تا توسط گوگل جریمه نشوید.

– اگر حذف سایت شما، توسط گوگل به صورت دستی انجام شده باشد، حتماً اعلانی توسط گوگل، دریافت خواهید کرد، مشکل در هر جایی بود آن را بر طرف کرده، گزارشی تهیه کنید و برای گوگل همراه با درخواست تجدید نظر ارسال نمایید.

– اگر به هر دلیلی سایت شما از نتایج گوگل حذف شد، خونسردی خود را حفظ کنید. علت را بیابید و مشکل را برطرف کنید، سپس با بردباری دوباره در صدد بالا بردن ترافیک سایت خود باشید.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.