مقالات آموزشی

آموزش ساخت شناسه کاربری ایرنیک – چگونه به ۳ روش برای دامنه .ir شناسه Irnic بسازیم؟

مفید بود؟

حتماً تا حالا براتون پیش اومده که بخواین دامنه ir خودتون رو ثبت کنین و ازتون درخواست بشه که اول شناسه ایرنیک رو وارد کنین؟ شما میدونین این شناسه چیه و چطوری ساخته میشه؟ اگه نمی‌دونین جای هیچ نگرانی نیست چون قراره من امروز بهتون آموزش ساخت شناسه کاربری ایرنیک بدم تا یاد بگیرین چطوری برای خودتون این شناسه رو بسازین و برای ثبت دامنه ازش استفاده کنین.

تو این مقاله علاوه بر آموزش ساخت اکانت شناسه کاربری ایرنیک قراره به چندتا سوال مشترک درباره دامنه و ویژگی‌های اصلی اونها هم صحبت کنیم.

بهتره قبل از شروع روش ساخت شناسه ایرنیک یه آشنایی مختصری با این شناسه داشته باشیم:

ایرنیک چیست؟

ایرنیک مرکز ثبت دامنه های ملی و کشوری آی آر یا همون ir. است که تحت نظر پژوهشگاه دانش‌های بنیادین یا مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات تهران فعالیت میکنه.

شناسه ایرنیک چیست؟

شناسه نیک یا ایرنیک، شناسه ای منحصر به فرد برای ثبت دامنه هایی با پسوند ir است. این شناسه از طریق سایت www.nic.ir به هر کاربری واگذار میشه. قوانین دامنه ir با قوانین دامنه .com و غیره متفاوته و به این صورته که دامنه با مالکیت 100 درصد مشتری یا صاحب امتیاز ثبت میشه.

همه کاربرانی که متقاضی این نوع دامنه هستند باید در سایت www.nic.ir ثبت نام کنن و فرآیند ساخت شناسه ایرنیک رو انجام بدن. هر اطلاعاتی که حین ساختن شناسه از شما درخواست بشه باید به طور کامل و دقیق وارد بشه.

ایرنیک اطلاعات شما رو بررسی میکنه و شاید گاهی اوقات ازتون درخواست مدارک کنه و شما وظیفه دارین که مدارک رو در کمترین زمان ممکن برای شرکت ارسال کنین تا بتونین دامنه خودتون رو ثبت کنین.

هزینه ساخت شناسه ایرنیک رایگان است و لازم نیست هیچ هزینه‌ای به سایت nic.ir پرداخت بشه.

شناسه ایرنیک یه شناسه 11 حرفی است که پس از ثبت نام تو سایت nic.ir در اختیار شما قرار میگیره، مثلاً «fa6**-irnic» یکی از شناسه‌های ایرنیک است که بعد از ثبت نام تو این سایت در اختیار من قرار گرفته. (اون وسط *** گذاشتم که شناسه‌ام محرمانه بمونه!)

به نکات زیر درباره ساخت شناسه ایرنیک دقت داشته باشین:

  • هر کسی که تصمیم داره دامنه ir. رو برای خودش ثبت کنه اول از همه باید یه شناسه کاربری ایرنیک از سایت www.nic.ir دریافت کنه.
  • در صورتی که شناسه ایرنیک خودتون رو از این سایت دریافت کردین، با مراجعه به هر کدوم از نمایندگی‌های ایرنیک میتونین دامنه دات آی آر .ir رو با مالکیت خودتون به ثبت برسونین.
  • در صورتی که شناسه ایرنیک خودتون رو از این سایت دریافت کردین، پس از اون می‌تونین تو هرکدوم از شرکت‌های هاستینگ با استفاده از شناسه کاربری ایرنیک برای خودتون دامنه دات آی آر .ir ثبت کنین و با مراجعه به کنترل پنل مدیریت شناسه ایرنیک خودتون تنظیمات دامنه ir رو ویرایش و مدیریت کنین.

بریم سراغ آموزش ساخت شناسه ایرنیک:

آموزش ساخت شناسه کاربری ایرنیک

حتماً حتماً یادتون باشه که شما وقتی به وسیله یه شناسه ایرنیک اقدام به خرید یا ثبت یه دامنه میکنین، دامنه به اسم اون شخصی که تو سایت www.nic.ir ثبت نام کرده و شناسه ایرنیک رو دریافت کرده ثبت میشه و مشخصات whois دامنه هم دقیقاً مشابه همون اطلاعاتیه که موقع ثبت شناسه ایرنیک تو سایت وارد میکنین، پس دقت کنین که موقع ثبت نام چی وارد میکنین و فراموش نکنین که بعد از ثبت دامنه خیلی از اطلاعات دیگه قابل تغییر نیستند!

مراحلی که الان براتون مینویسم رو به درستی انجام بدین تا خیلی راحت شناسه خودتون رو بسازین و بتونین ازش استفاده کنین.

من یه سری عکس هم براتون آماده کردم که آموزش ساخت شناسه کاربری ایرنیک رو راحت‌تر میکنه.

مراحل ساخت شناسه ایرنیک

برای ساختن شناسه ایرنیک اول از همه وارد آدرس https://www.nic.ir/Create-New-Handle بشین. تو صفحه‌ای که براتون باز میشه ازتون میپرسن که آیا شما یه کاربر حقیقی هستین و یا صاحب شرکت یا موسسه‌ای (کاربر حقوقی) چیزی هستین.

البته یادتون باشه که برای ثبت دامنه با صاحب امتیاز شرکت باید مدارک ثبتی هم از اون شرکت ارائه کنین.

مرحله اول ساخت شناسه کاربری ایرنیک

اگه موسسه یا شرکت ثبت شده ندارین یا این که می‌خواین با اسم خودتون شناسه ایرنیک بسازین، قسمت حقیقی رو انتخاب کنین و روی گزینه “تکمیل فرم و دریافت شناسه” کلیک کنین:

و البته در صورت نیاز گزینه‌های دیگه‌ای مثل عکس‌های زیر هم هستند که می‌تونین انتخاب کنین:

مرحله دوم ساخت شناسه ایرنیک

بعد از انتخاب باکس شخص حقیقی وارد مرحله دوم ساخت شناسه ایرنیک میشین! تو این مرحله باید مشخصات شناسه رو وارد کنین و حتماً باید همه گزینه‌هایی که علامت ستاره دارن (*) رو پر کنین و بعد از اون تو قسمت پست الکترونیک ایمیل خودتون رو وارد کنین و حواستون باشه که یه ایمیل فعال وارد کنین چون در مرحله احراز هویت یه ایمیل به آدرسی که وارد کردین ارسال میشه.

در فیلد یه سوال محرمانه هم هر سوال دلخواهی که میخواین برای خودتون وارد کنین و در گزینه بعدی جواب اون سوال رو بنویسین. به این سوال و جوابی هم که میدین ممکنه بعداً نیاز پیدا کنین پس چیزی ننویسین که شاید یادتون بره، البته تو عکسی که من براتون آماده کردم فقط قسمت اول سوالات هست ولی به همین ترتیبی که الان براتون توضیح دادم سوالات داخل فرم هستن و باید جواب بدین:

 

مرحله دوم آموزش ساخت شناسه کاربری ایرنیک

تو این مرحله شما یا انتخاب میکنین که اکانت خصوصی، اکانت آزاد یا اکانت آزاد برای نمایندگان فروش بسازین که باز هم به میل خودتون بستگی داره.

من ساختن اکانت خصوصی و آزاد رو براتون آماده کردم، برای ساخت اکانت خصوصی طبق دستور زیر عمل کنین:اول از همه گزینه خصوصی رو انتخاب کنین:

بعد از این مرحله یه صفحه‌ای براتون باز میشه که مشخصات شما رو می‌خواد و فقط کافیه نام کاربری خودتون رو وارد کنین و به سوال ریکپچا پاسخ بدین:

بعدش این صفحه که شامل مشخصات شماست براتون ارسال میشه و فقط کافیه که قبولش کنین تا وارد مرحله آخر بشه و تصویر زیر براتون ظاهر بشه:

حالا اگه قرار باشه آموزش ساخت شناسه کاربری ایرنیک برای اکانت آزاد رو بهتون یاد بدم باید بگم که اصلاً فرق زیادی با مورد قبلی نداره فقط کافیه تو این مرحله گزینه آزاد رو انتخاب کنین:

بعدش براتون این صفحه باز میشه که باید نام مالک ایرنیک رو وارد کنین و سپس عبارت امنیتی داخل کادر رو تایپ کنین:

بعد از این مرحله ممکنه یه سری قوانین براتون ارسال بشه که البته برای من ارسال نشد ولی خب همونطور که میدونین باید اون قوانین رو قبول کنین و بعدش دوباره یه صفحه از تایید مشخصات شما به اضافه کد گذرنامه (که تو اکانت شخصی وجود نداشت) و کشور مورد نظر وجود داره و سپس شناسه شما طبق روال مرحله قبلی براتون ارسال میشه.

حواستون باشه که آدرس ایمیل خودتون رو درست وارد کرده باشین چون یه پیام احراز هویت براتون ارسال میشه.

مرحله سوم آموزش ساخت شناسه کاربری ایرنیک

خب تو این مرحله از آموزش ساخت شناسه کاربری ایرنیک باید بهتون بگم که وارد ایمیل خودتون بشین و پیامی که تحت عنوان Your Irnic handle info براتون ارسال شده رو باز کنین و روی لینک داخل پیام کلیک کنین تا وارد سیستم بشین:

بعد از کلیک کردن روی اون قسمت، حالا وارد بخشی میشین که از شما ایمیل و کد عبور می‌خوان:

ورود به شناسه کاربری در ایرنیک

بعد از ورود سوال محرمانه شما براتون مشخص میشه که کافیه جواب بدین و سپس یه رمز عبور جدید برای خودتون بسازین و کلیک کنین! به همین راحتی!

وقتی که پیام جایگزینی موفقیت آمیز براتون ارسال شد یعنی دیگه کارتون تموم شده و همه چیز اوکیه! این هم از آموزش ساخت شناسه ایرنیک دیدین چقد کار ساده‌ای بود!

سوالات رایج درمورد ساخت اکانت ایرنیک

ممکنه در حین ساختن اکانت یه سری سوال برای هرکسی پیش بیاد که من چند تا از این سوالات رو برای شما آماده کردم و امیدوارم که براتون مفید باشه:

چطوری یه شناسه محدود رو به شناسه شخص حقیقی تبدیل کنم؟

دقت کنین که صاحب شناسه محدود نمیتونه به عنوان صاحب امتیاز دامنه شناخته بشه پس برای این که شما صاحب امتیاز دامنه بشین باید اول نوع شناسه رو به شخص حقیقی تبدیل کنین:

باید یه درخواست کتبی با انتخاب گزینه اعمال تغییرات/تنظیمات شناسه برای این صفحه ارسال کنین: www.nic.ir/applications/Limited_Handles.pdf

اطلاعات شما شامل موارد زیر است:

  • کد ملی شخص حقیقی، نشانی پستی شامل کشور، استان/ایالت، نشانی، کد پستی ده رقمی، تلفن
  • دقت کنین که درخواست باید حتماً توسط صاحب شناسه کاربری، با قید شناسه کاربری نوشته و امضا شده باشه و برای اشخاص حقیقی کپی کارت ملی هم الزامی است.

در صورت فراموش کردن پاسخ محرمانه چی کار کنم؟

اگه پاسخ محرمانه خودتون رو فراموش کردین، می‌تونین اون رو طی نامه رسمی به واحد ثبت دامنه، ترجیحاً با مراجعه به سامانه ارسال مدارک ایرنیک ارسال کنین. البته توضیحات کامل داخل سایت نوشته شده که میتونین از اونجا هم استفاده کنین.

فقط توجه داشته باشین که در صورت وجود کوچکترین تفاوتی بین مدارک ارسال شده و اطلاعات شناسه در سایت مرکز ثبت دامنه، به درخواست شما پاسخی داده نخواهد شد.

چطوری ایمیل خودم رو تغیر بدم؟

با مراجعه به قسمت شناسه، در پنل خودتون، روی گزینه تغییر پست الکترونیک کلیک کنین و رمز عبور و ایمیل جدید خودتون رو وارد کنین. چون که موقع ورود به سایت هم میتونین از ایمیل و هم از شناسه کاربری خودتون استفاده کنین، ایمیل تکراری قبول نمیشه پس باید یه ایمیل جدید وارد کنین.

محدودیت‌های ثبت دامنه نقطه آی آر چیست؟

  • محدودیت شکلی: نام دامنه باید صرفاً از حروف لاتین، ارقام لاتین و علائم _- تشکیل بشه. اما _ یا – نمیتونن در ابتدا یا انتهای نام دامنه یا پشت سر هم قرار بگیرن و همچنین طول دامنه باید حداقل سه و حداکثر شصت و سه کارکتر باشه.
  • دامنه های انحصاری: ثبت برخی اسامی واحدهای اداری کشور مثل وزارتخانه‌ها، ارگان‌ها، نهادها، بانک‌ها و یا سازمان‌ها و اسامی مرتبط با اونها منحصراً در اختیار خودشونه و شما نمی‌تونین استفاده کنین. اسامی معروف مثل نام شهرها، آثار تاریخی و فرهنگی و غیره هم تحت نظر وزارت فرهنگ و ارشاد و یا ارگان مرتبط به اونا است.
  • دامنه های ممنوع: استفاده از کلمات توهین آمیز و جنسی یا کلماتی که نشان دهنده فعالیتی مخالف با قوانین و مقررات ایران باشه، ممنوعه.

شناسه ایرنیک خودتون رو بسازین!

خب با این همه تفاسیر و آموزش‌های لازم درباره نحوه ساخت شناسه کاربری ایرنیک فکر کنم دیگه آماده ثبت دامنه تحت امتیاز خودتون هستین و میتونین تمام این مراحل رو به سادگی طی کنین.

شما فقط باید حواستون رو جمع کنین که اگه قراره این دامنه تحت مالکیت خودتون باشه شخص حقیقی رو انتخاب کنین و اطلاعاتی که ازتون درخواست شده رو به درستی وارد کنین چون اصلاً به دردسر بعدش و تغییر اونها نمی‌ارزه.

امیدوارم که این مقاله به دردتون خورده باشه و تونسته باشین جواب سوالات رو پیدا کرده باشین نحوه ساخت ایرنیک رو یاد گرفته باشین.

هر سوال یا مشکلی در این زمینه دارین از طریق کامنت‌ها با من در ارتباط باشین.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.