مقالات آموزشی

اتصال وردپرس و لاراول + آموزش ارتباط و استفاده از لاراول در وردپرس

مفید بود؟

توسعه برنامه‌های وب زمان و منابع زیادی رو صرف خودش می‌کنه. اگه با وردپرس کار می‌کنین، ممکنه این سوال برای شما پیش بیاد که آیا راهی بهتر برای ادغام روند توسعه وب با سیستم مدیریت محتوا CMS وجود داره یا نه؟ اتصال وردپرس و لاراول در زمینه توسعه وب چه کمکی می‌تونه یه شما کنه؟

خوشبختانه یکی از محبوب‌ترین چارچوب‌های برنامه‌نویسی یعنی PHP، لاراول است. لاراول این امکان رو داره که با وردپرس تلفیق بشه و این ترکیب یعنی اتصال وردپرس و لاراول می‌تونه شما رو قادر بسازه که توسعه برنامه وب خودتون رو از طریق قسمت آخر WordPress مدیریت کنین و جریان کار ساده‌تری رو ارائه بدین.

در این مقاله، ما درباره لاراول و نحوه استفاده اون در کنار وردپرس بیشتر صحبت می‌کنیم. ما همچنین جوانب مثبت و منفی ارتباط وردپرس و لاراول رو بررسی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشین.

لاراول Laravel چیست؟

لاراول فریم‌ورک محبوب PHP است. در واقع لاراول یه چارچوبه که می‌تونه در سرعت بخشیدن به روند توسعه برنامه وب کمک کنه. ساختار لاراول یه ساختار اساسی رو برای توسعه سریع برنامه RAD فراهم کرده و از فرایندهای کدگذاری تکراری جلوگیری می‌کنه.

علاوه بر موارد بالا استفاده از چارچوبی مانند لاراول می‌تونه به شما اطمینان بده که داره از Syntax مناسب و پایگاه تعاملات داده استفاده می‌کنه. بنابراین به توسعه‌دهندگان وب برای ایجاد برنامه‌های پایدارتر در همه سطوح کمک کنه. اگه در چارچوب‌های PHP تازه وارد هستین و اطلاعات کافی ندارین، ممکنه لازم باشه برای ارتباط لاراول و وردپرس با یه سری اصطلاحات تخصصی PHP آشنا بشین:

  • کنترل کننده نمایش مدل MVC: یه ساختار معماری است که سه مولفه توسعه PHP رو از هم جدا می‌کنه: Model، View و Controller. این جداسازی به این معنی است که یک توسعه‌دهنده وب می‌تونه هر قسمت رو از دیگری جدا کرده و بدون تأثیر بر سایر مولفه‌ها تغییراتی ایجاد کنه.
  • برنامه نویسی شی‌گرا Object-Oriented Programming: در رویکرد برنامه‌نویسی شی‌گرا، مانند PHP، ساختارها برخلاف منطق و عملکرد با داده ها یا اشیا ساخته می‌شن. سپس می‌شه از این داده‌ها در طول برنامه استفاده کرد. در واقع هر شی دارای خصوصیات و رفتارهایی است که وضعیت اون و کاری که می‌تونه انجام بده رو مشخص می‌کنه.
  • REST API: این سبک هم یه سبک معماری است که توسط اکثر برنامه‌های وب منبع باز به منظور ایجاد تبادل اطلاعاتی عملی مورد استفاده قرار می‌گیره.
  • Composer: این ابزاری است که برای مدیریت وابستگی‌های پروژه شما استفاده می‌شه. مثلاً می‌تونین به Composer بگین که پروژه شما به چه کتابخانه‌هایی نیاز داره. سپس این ابزار نیازهای شما رو نظارت، نصب و به روز می‌کنه تا از ادامه کار برنامه شما اطمینان حاصل کنه.
نکته
درک این نکته مهم است که گرچه لاراول و وردپرس هر دو سیستم مبتنی بر PHP هستن اما هنوز هم کمی هماهنگی پیچیده وجود داره که برای ادغام و اتصال وردپرس و لاراول به روشی کاربردی ضروری است.

جوانب مثبت و منفی استفاده از لاراول و وردپرس با هم

 

ارتباط لاراول و وردپرس در عین موثر بودن، به دانش سطح بالاتری از برنامه‌نویسی نیاز داره. اکنون لازمه که با برخی از مزایا و معایب اتصال لاراول و وردپرس آشنا بشینگ

از مزایای استفاده از لاراول در کنار وردپرس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ساده‌ کردن طراحی وب و پروژه‌های برنامه وب خود با به اشتراک‌گذاری داده ها.
  2. ایجاد برنامه‌های تحت وب که بیشتر به وب سایت شما شباهت دارن؛ به منظور ایجاد ثبات در تجربه مشتری.
  3. حفظ سادگی یه پنل مدیریتی وردپرس برای مشتریان. اون هم در حالی که لاراول رو به منظور توسعه پیشرفته، در قسمت فرانت اند به حداکثر می‌رسونین.

در اتصال وردپرس و لاراول معایبی هم وجود داره که عبارت اند از:

  • وردپرس به طور بومی از چارچوب Composer پشتیبانی نمی‌کنه که همین مورد کار اتصال وردپرس و لاراول رو سخت می‌کنه.
  • ارتباط لاراول و وردپرس به طور ایده‌آل به یه توسعه‌ دهنده ماهر و تمام وقت نیاز داره تا بتونه در دسترس باشه و تمام جنبه‌های نصب اون رو مدیریت کنه.
گرچه اتصال وردپرس و لاراول کاملاً مزایای زیادی داره. اما نباید به راحتی هم سراغ این روش رفت و از اون استفاده کرد. در کل بهترین رویکردی که باید دنبالش باشین این هست که یتونین یه توسعه دهنده خوب با پرداخت حقوق خوب داشته باشین.

استفاده از لاراول همراه با وردپرس

 

ادغام لاراول با وردپرس یعنی ارتباط وردپرس و لاراول به چند روش انجام می‌شه. ما دو مورد رو در ادامه بررسی خواهیم کرد:

  1. رویکرد عملی
  2. رویکرد دستی و به دنبال اون معرفی یه افزونه تخصصی.

در ادامه ما فرض می‌کنیم که شما برای اولین بار قراره از لاراول استفاده کنین. پس به توضیحات زیر خوب دقت کنین:

استفاده از WordPress Corcel

Corcel مجموعه‌ای از مدل‌های PHP است که به برنامه‌نویسان این امکان رو می‌ده تا اطلاعات وب خودشون رو مستقیماً از وردپرس بازیابی و استفاده کنن. در واقع Corcel می‌تونه به عنوان پلی بین وردپرس و لاراول عمل کنه.

با نصب Corcel شما می‌تونین از WordPress به عنوان مدیریت نهایی پروژه‌ها برای درج داده ها مانند پست ها یا انواع پست های سفارشی در برنامه لاراول خودتون استفاده کنین.

مرحله 1: نصب Corcel

برای شروع کار با Corcel و نصب اون باید از Composer استفاده کنین. می‌تونین Corcel رو خیلی ساده پیدا و بارگیری کنین. حالا باید برین سراغ اجرای دستور زیر:


            composer require jgrossi/corcel

                            

سپس وارد لاراول بشین و بخشی از تنظیمات رو ساختاربندی کنین.

مرحله 2: Laravel رو برای Corcel پیکربندی کنین

اگه از Laravel 5.5 یا بالاتر استفاده می‌کنین، Corcel خودتون رو با عملکرد AutoDiscovery Laravel ثبت و سازگار کنین.

برای نسخه های قدیمی لاراول باید Corcel رو به صورت دستی ثبت کرده و فایل پیکربندی رو با استفاده از دستور Artisan زیر در برنامه ترمینال خود منتشر کنین:

اکنون یه فایل config / corcel.php خواهین داشت که می‌تونین از اون برای ایجاد اتصال پایگاه داده با وردپرس استفاده کنین.

مرحله 3: اتصال پایگاه داده رو تنظیم کنین

پس از ایجاد config/corcel.php، برای راه‌اندازی ارتباط با پایگاه داده با وردپرس خودتون، باید فایل رو باز کنین. این همون چیزی است که لاراول رو قادر می‌سازه تا اطلاعات پست و سایر موارد رو از جداول پایگاه داده وردپرس شما بازیابی کنه.

اون نام پایگاه داده‌ای رو که در پرونده config / database.php خودتون قرار می‌دین. همون چیزی است که باید در پرونده config / corcel.php خود وارد کنین. این کار لاراول و کورسل رو قادر می‌سازه تا از پایگاه داده وردپرس شما استفاده کنن.

مرحله 4: پارامترهای پروژه خودتون رو تنظیم کنین

روش‌های مختلفی وجود دارن که می‌تونین در اتصال وردپرس و لاراول خودتون استفاده کنین. برای تعیین نحوه تنظیم پارامترها باید به اسناد مراجعه کنین. اسناد به شما امکان می‌دن برای پست‌ها، انواع پست‌های سفارشی، شورتکد، طبقه‌بندی‌ها، زمینه‌های سفارشی و موارد دیگر ارتباط برقرار کنین.

با استفاده از پلاگین

در حال حاضر، استفاده از هیچ افزونه‌ای رو در فهرست افزونه‌های WordPress برای ادغام Laravel توصیه نمی‌کنیم. بیشتر اونها نگهداری نشده ان و با آخرین نسخه‌های وردپرس مورد آزمایش قرار نگرفته‌ان. با این وجود هنوز هم یه گزینه دیگه برای اتصال وردپرس و لاراول با استفاده از یه پلاگین خاص وجود داره.

مرحله 1: وردپرس پیت رو نصب کنین

 

WordPress Pete برنامه‌ای است که برای عملکردی مانند پلاگین ساخته شده است و به راحتی لاراول را با وردپرس شما ادغام کرده و موجب ارتباط وردپرس و لاراوب می‌شه.

مرحله 2: یه وب سایت جدید وردپرس ایجاد کنین

پس از نصب برنامه وردپرس پیت، باید برین سرغ ایجاد یه وبسایت جدید وردپرس.

برای انجام این کار، روی ایجاد WordPress جدید در گوشه سمت راست بالا کلیک کنین. در مرحله بعدی، شما نام خودتون رو نصب کرده و URL پروژه رو تعیین می‌کنین. از همون جا با مراجعه به URL مدیر خود می‌تونین روند نصب وردپرس رو به صورت عادی به پایان برسونین. انتخاب رمز فراموش‌ نشه.

 

مرحله 3: تنظیمات WordPress Pete رو پیکربندی کنین

پس از ورود به نصب جدید وردپرس خود می‌تونین به لیست افزونه‌ها برین. در اونجا، شما یه افزونه Lavarel Integration by WordPress Pete رو خواهین دید. در واقع وقتی سایت WordPress جدیدی با WordPress Pete ایجاد می‌کنین، این نصب به طور خودکار اتفاق میفته.

اکنون می‌تونین برای انجام مراحل ارتباط لاراول و وردپرس به بخش Settings> Laravel Integration برین. این عمل شامل تأیید یکپارچه‌ سازی و اجازه عملکرد کوکی‌ها در همه زیر دامنه‌های شما است.

پس از فعال کردن گزینه، باید گزینه‌های به روزرسانی رو انتخاب کرده و از نصب وردپرس خود خارج بشین. سپس می‌تونین دوباره به داشبورد وردپرس خود وارد بشین. بنابراین پلاگین می‌تونه تنظیمات کوکی‌ها رو تشخیص بده.

مرحله 4: یک ادغام جدید ایجاد کنین

اکنون وقتی از نصب وردپرس پیت خودتون بازدید می‌کنین، می‌تونین اتصال لاراول و وردپرس رو برقرار کنین. البته این امکان هم دارین که گزینه منو رو انتخاب کرده و برای پیکربندی تنظیمات ادغام جدید خود اقدام کنین.

و این هم طریقه اتصال وردپرس و لاروال!!

امیدواریم با خوندن این مقاله به جواب سوال‌های خودتون رسیده باشین، البته اگه هنوز هم ایراد یا سوالی دارین می‌تونین از طریق کامنت‌ها با ما در ارتباط باشین.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.