مقالات آموزشی

توسعه دهنده وب … شغلی برای تمامی فصول

مفید بود؟

از زمان شروع توسعه وب یا web development در آخرای قرن بیستم ، اینترنت بطور قابل توجهی رشد کرده. در دنیای امروز، تقریباً همه به اینترنت دسترسی دارن و آدم های زیادی هر روز از اینترنت استفاده می کنن. برنامه نویسی، به سرعت یکی از جذاب ترین و پردرآمدترین شغل های دنیای امروز میشه. اما یه توسعه دهنده وب یا web developer کیه و دقیقاً چه کاری انجام می ده؟

ممکنه بخواین یک یا دو زبان برنامه نویسی رو یاد بگیرین و یه توسعه دهنده وب یا برنامه نویس بشین. براتون یه خبر خوب دارم: ما برای کسانی که مشتاق یادگیری web development هستن و احتمالا سؤال هایی در مورد این حرفه دارن یه راهنمای جامع آماده کردیم.

در این راهنما، انواع توسعه دهنده وب رو معرفی می کنیم و طراحی وب رو با بحث توسعه وب مقایسه می کنیم. همینطور بعضی از زبان های برنامه نویسی محبوب از جمله Python ، JavaScript و HTML رو برای افراد مشتاق ، معرفی می کنیم.

توسعه دهنده وب کیست

برای این که به این سوال راحت تر جواب بدیم، اول باید ببینیم که یه توسعه دهنده وب چه کاری انجام می ده و چطور اون کارها رو انجام می ده.

یه توسعه دهنده وب، کسیه که یه طراحی وب رو – که بوسیله مشتری یا تیم طراحی بوجود اومده – می گیره و اون رو به یه وب سایت تبدیل می کنه. اون این کار رو با نوشتن خطوط و کدهای پیچیده، که در زبان های مختلف برنامه نویسی وجود داره انجام می ده. کار اون تقریبا سخته، چون باید زبانی غیر از زبان مادریش مثل انگلیسی رو، یاد بگیره و اون رو به زبانی که یه کامپیوتر می فهمه، از قبیل Python یا HTML، ترجمه کنه.

همانطور که میدونین، این کار در کنار وقت و تلاش زیاد، درک پیچیده ای از زبان های مختلف برنامه نویسی و نحوه استفاده از اونها رو لازم داره. توسعه دهنده های وب چند دسته میشن و هر دسته در زمینه های متنوع تخصص دارن و پروژه های بزرگ وب، معمولاً در نتیجه همکاری بین چند نفر از این اونها به وجود میاد.

انواع توسعه دهنده وب

فهمیدن اینکه یه توسعه دهنده وب چه کاری انجام می ده، کار ساده ای نیست. انواع مختلفی از توسعه دهندگان وب وجود داره که هر کدام از آنها بخشی از کار یه وب سایت رو انجام میدن.

برای فهمیدن اینکه یه توسعه دهنده وب کیه، دانستن سه نوع اصلی توسعه دهندگان وب ضروریه:

  • توسعه دهنده فرونت یا Front-End
  • توسعه دهنده بک یا Back-End
  • توسعه دهنده فول استک یا Full-Stack

توسعه دهنده Front یا Front-End مسئول بخش هایی از یه وب سایته که مخاطبان اونها رو می بینن و با اونها در تعامل اند. توسعه دهنده Back یا Back-End مسئول کدهای مربوط به پشت صحنه سایته که نحوه بارگیری و اجرای یک وب سایت رو کنترل می کنن و توسعه دهنده Full-Stack از هر کدام از موارد بالا، بخشی رو انجام می ده.

 

توسعه دهنده فرونت یا front-end

توسعه دهنده front-end، کسیه که یه طراحی وب سایت رو از مشتری یا تیم طراحی می گیره و کد لازم، برای اجرای اون رو در وب می نویسه. یه توسعه دهنده وب مناسب، باید حداقل به سه زبان برنامه نویسی مسلط باشه: HTML ، CSS و JavaScript

HTML به اون این امکان رو می ده که ضمن اضافه کردن محتوا به یه سایت، اون رو در عناوین ، پاراگراف ها و جداول تقسیم کنه. CSS به یک توسعه دهنده، این امکان رو میده که محتوا رو طراحی کنه و مواردی مثل رنگ ، اندازه و مرزها رو تغییر بده. جاوا اسکریپت اجازه می ده تا عناصر تعاملی مثل دکمه های فشار رو ایجاد کنی.

مهارت های توسعه دهنده فرونت

مسئولیت یه توسعه دهنده وب اینه که مطمئن بشه همه مطالبی که برای یه وب سایت لازمه، تمیز، قابل مشاهده و در جای مناسب قرار گرفته. در بعضی موارد، توسعه دهنده front-end ممکنه مهارت نوشتن مطالب رو نیز داشته باشه ، که این مهارت به اون امکان ایجاد محتوا برای وب سایت رو میده.

یکی از کارهای توسعه دهنده وب اینه که ببیننه آیا رنگ های مناسب در جاهای مناسب صفحه وب قرار گرفته. خصوصا در مورد رنگ متن ، رنگ پس زمینه و سرتیترها. بعضی از توسعه دهندگان front-end، طراحان خوبی هم هستن و این مهارت به اونها این امکان رو می ده، که موارد نامناسب رو به خوبی تغییر بدن.

اونها باید مطمئن بشن که همه لینک های برون مرزی درست فرمت شدن، همه دکمه ها درست کار می کنن، و وب سایت پاسخگو و جذابه.

همونطور که دیدین، پاسخ به سؤال “توسعه دهنده وب کیه؟” ساده نیست. حتی تعریف توسعه دهنده front یا front-end دشواره با اینکه ساده ترین نوع از سه نوع اونه.

اگه دوست دارید یه توسعه دهنده front یا front-end بشید، به مقاله ما برید. این مقاله می تونه اسرار تبدیل شدن به یه توسعه دهنده front، رو به شما بگه.

توسعه دهنده بک یا Back-End

در حالی که ممکنه به نظر برسه، یه توسعه دهنده front شغل سختی داره: مطمئن شدن از اینکه یه وب سایت عالی به نظر می رسه، خوب کار می کنه و محتوای صحیح داره، اما توسعه دهنده Back یا Back-End کار خیلی سخت تری داره. توسعه دهنده front، مسئول برنامه نویسی سمت مشتریه، اما توسعه دهنده Back یا Back-Endباید با سمت سرور مقابله کنه.

این یعنی اونها باید کد و برنامه هایی رو بوجود بیارن که سرور وب سایت ، بانک اطلاعاتی و هر برنامه کاربردی موجود در اونو تأمین کنه. مهمترین چیز برای توسعه دهنده Back توانایی اینه که بتونه یه کد تمیز و کارآمد ایجاد کنه تا کاری که می خواهد رو در سریعترین زمان ممکن انجام بده. از اونجا که سرعت بارگذاری وب سایت بر بهینه سازی در موتورهای جستجو (SEO) تاثیر قابل توجهی داره، بنابراین در بحث سئو توسعه Back-End، یه فاکتور اساسی محسوب میشه.

برای توضیح کامل اینکه یک توسعه دهنده وب کیه، لازمه بدونیم که توسعه دهنده Back از طیف گسترده ای از زبانهای مختلف سمت سرور، استفاده می کنه تا برنامه های پیچیده بسازه. بعضی از محبوب ترین زبانهایی که استفاده میکنه شامل PHP ،Python ، Java و Ruby هستن. زبان اسکریپت نویسی جاوا اسکریپت یا JavaScript همچنین به یه زبان برای توسعه back-end تبدیل شده. معمولا از SQL برای مدیریت و آنالیز داده ها، در پایگاه داده های یه وب سایت استفاده می شه.

از اونجا که وب سایت های مختلف نیازهای متفاوتی دارن، یه توسعه دهنده back باید انعطاف پذیر باشه و بتونه برنامه های مختلف ایجاد کنه. او باید درک کامل، صحیح و عمیقی از زبان هایی که استفاده میکنه رو داشته باشه. این خیلی مهمه که اونها ضمن اطمینان از داشتن امنیت ، مقیاس پذیری و پشتیبانی آسان، به کارآمدترین روش ایجاد برنامه مورد نیاز برسن.

توسعه دهنده فول استک یا Full-Stack

اگه یه جواب سریع و ساده برای ” توسعه دهنده وب کیه ؟ ” میخواهید، یه توسعه دهنده Full-Stack، نزدیکترین جواب به سوالتونه. توسعه دهنده Full-Stack، هم استراتژی ها و فرآیندهای Front-End و هم Back-End رو درک می کنه ، یعنی اون در مقعیتی قرار داره که بر کل فرایند نظارت کنه.

در وب سایت های کوچک که بودجه انبوه توسعه ندارن، یه برنامه نویس Full-Stack، برای ساخت کل وب سایت به کار گرفته میشه. بنابراین، داشتن درک کامل و عمیق از توسعه Front-End و Back-End و نحوه عملکردشان برای اونها خیلی مهمه.

یاد گرفتن تکنیک های توسعه FullStack مزیت های خیلی زیادی داره، از جمله اینکه:

کمک میکنه که روش ساخت یه وب سایت کامل رو یاد بگیری. این کار باعث می شه تا در آینده شغل های بیشتری پیدا کنی و امنیت شغلی خودت رو افزایش بدی.

به عنوان یه توسعه دهنده FullStack، می توانی روابط بین Front و Back-End یه وب سایت رو درک کنی. این مهارت، به تو این امکان رو می ده که برای همه قسمت های وب سایت، برنامه های کارآمد و مؤثر بسازی.

توسعه دهندگان FullStack معمولا برای نظارت بر پروژه های بزرگ در شرکت های بزرگ توسعه وب کار می کنن. چنین کارهایی، معمولا حقوق بیشتری نسبت به کارهای استاندارد توسعه وب دارن. این مسئله باعث جذابیت بیشتر اونها برای توسعه دهندگان می شه.

بیشتر توسعه دهندگان با تخصص های Front یا Back-End شروع می کنن. اما دلایل زیادی وجود داره که بهتره هر دو شاخه رو یاد بگیری. این کار شرایط استخدام خیلی بیشتری رو برای تو بوجود میاره. درک کاملی از مفهوم توسعه وب رو در اختیارت می گذاره و به تو کمک می کنه تا خیلی راحت و به تنهایی یه وب سایت کامل رو بوجود بیاری.

 

چگونه توسعه دهنده وب شویم

حالا که شروع به پاسخ دادن به این سوال کردیم، وقتشه که به بررسی اینکه چطور یه توسعه دهنده وب بشیم بپردازیم. خیلی ها تحقیق می کنن، تصمیم می گیرن زبان های برنامه نویسی یاد بگیرن و در یاد گرفتن این حرفه پیشرفت خوبی داشته باشن. اما بیشتر اونها به خاطر نبود هدایت مشخص، شکست می خورن.

اگه واقعا میخواهی حرفه ای با این عنوان ایجاد کنی و در اون با تجربه بشی، پس باید مطمئن باشی که با دید روشنی از روش رسیدن به اون هدف، شروع می کنی. مراحل زیر تو رو راهنمایی می کنه:

کارت رو با تصمیم گیری در مورد اینکه میخواهی کدام نوع توسعه دهنده وب بشی شروع کن. زبانها و تکنیک هایی که یاد می گیری به این بستگی داره که در ابتدای کار می خواهی روی توسعه Front یا Back-End متمرکز بشی.

یه دوره مناسب رو انتخاب کن. در مرحله بعد ، باید یک یا چند دوره رو انتخاب کنی که اصول اولیه رو به تو آموزش می ده. BitDegree دوره های مقدماتی این حرفه، از جمله دوره کد گذاری تعاملی برای مبتدیان رو ارائه می ده. این دوره ها شامل CSS، HTML و توسعه وب میشه. اگه وضعیت مالی مناسبی ندارین، حتماً برنامه کمک هزینه تحصیلی BitDegree رو برای کمک به تهیه پول کلاسهای آنلاینت بررسی کن.

برای خودت یه برنامه زمانی آموزشی، درست کن. هر کسی هر از گاهی نیاز به کمی انگیزه داره، در غیر این صورت ، ما خیلی راحت کارهایی رو که بهشون نیاز داریم رو انجام نمیدیم. از اونجا که سفرت رو به سمت درک اینکه یه توسعه دهنده وب کیه، شروع می کنی، لازمه که یه برنامه زمانی آموزشی برای خودت طراحی کنی. هر هفته ساعت مشخصی رو برای دوره های خودت اختصاص بده و مطمئن شو که خودت اهداف واقعی ات رو تعیین کردی.

همانطور که می بینی ، یه توسعه دهنده وب شدن، کار سختی نیست. این کار به زمان، تلاش و فعالیت زیادی نیاز داره. اگه واقعا به این کار علاقه مندی، می توانی انجامش بدهی. وقتی که به درک روشنی از ” توسعه وب چیه ” و ” توسعه دهنده چه کاری انجام میده ” رسیدی، این کار برایت آسان تر میشه.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.