مقالات آموزشی

لاراول یا وردپرس + مقایسه Laravel و WordPress کدامیک بهتر است

مفید بود؟

آیا تعجب می کنید که وردپرس از لاراول استفاده میکنه؟ اصلاً تفاوت وردپرس با PHP چیه؟ آیا وردپرس یه چارچوب PHP است؟ وردپرس از چه چارچوب PHP استفاده میکنه؟ آیا لاراول یک CMS است؟ آیا کدوم یکی برای اهداف ما بهتر هستن: لاراول یا وردپرس ؟!

لاراول یک چارچوب وب PHP و یک چارچوب منبع باز است که توسط Taylor Otwell ایجاد و توسعه یافته. این نسخه در ابتدا در سال 2011 منتشر شد. این نسخه در PHP 7 نوشته شده و از سیستم عامل کراس پلتفرم پشتیبانی میکنه. این برنامه عمدتاً برای توسعه برنامه های تحت وب ساخته میشه که براساس معماری و سمفونی کنترل کننده مشاهده مدل (MVC) است.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای منبع باز (CMS) است که توسط بنیاد وردپرس ساخته شده. این نسخه با زبان PHP نوشته شده و در ابتدا در سال 2003 منتشر شد. این مورد دارای ویژگی‌هایی مانند معماری پلاگین و یک سیستم الگو است.

لاراول یا وردپرس

هر دو پلتفرم Laravel vs WordPress به انواع مشاغل توصیه میشه. اجازه بدین برخی از تفاوت‌های اصلی بین لاراول و وردپرس رو به منظور انتخاب بهتر بین لاراول یا وردپرس بررسی کنیم:

  • در لاراول، کدهای توسعه یافته به خوبی سازمان یافته‌اند. وقتی کدی توسعه پیدا میکنه، لاراول وظیفه مراقبت از نحوه استفاده مجدد از کد موجود رو بر عهده داره و مشکل رو به طور خودکار حل میکنه. در حالی که در وردپرس، کلیه مطالب باید توسط توسعه دهنده و به روشی خاص نگهداری بشن که هنگام رشد کد، درک اون ساده باشه.
  • در چارچوب لاراول، توسعه دهنده باید کد رو درک کنه. در حالی که در وردپرس، شروع به ساختن وب سایت با انتخاب هر موضوع خاصی بسیار آسونه.
  • در چارچوب laravel، یه منحنی بزرگ برای یادگیری وجود داره، به این معنی که اون باید درک بشه. در حالی که در وردپرس، منحنی یادگیری کمتری داره. با استفاده از یه موضوع، هر کسی می‌تونه هر محتوایی رو بنویسه و به صورت رایگان و سریع منتشر کنه.
  • لاراول از ویژگی‌های بسیاری مانند احراز هویت، مجوز، وارونگی کنترل و غیره برخورداره. همچنین با نسخه‌های جدید خودش بهتر و بهتر هم میشه. در حالی که در وردپرس، با استفاده از افزونه های موجود، می‌تونین سراغ احراز هویت برین!
  • در لاراول، سئو نیاز به تعیین مسیرهای خاص خودش داره و همچنین برای توسعه وب سایتی که عمدتاً متکی به محتوا باشه، کار زیادی لازمه و زمان بیشتری می‌بره. در حالی که در وردپرس، می‌تونین با استفاده از افزونه هایی که به شما کمک میکنه تا تلاش و زمان زیادی که باید برای انجام SEO برای هر وب سایتی صرف کنین رو کاهش بدین و همه چیز با کارآیی بیشتری انجام بشه.
  • در پایگاه داده لاراول میشه به روش خودتون طراحی کرد. در حالی که در وردپرس، پایگاه داده بیشتر مورد نیاز نیست زیرا بیشتر به عنوان داده ثابت باقی می‌مونه.
  • در مقایسه با لاراول، وردپرس جامعه وسیعی از توسعه دهندگان رو برای پشتیبانی و راهنمایی در اختیار داره.
  • چارچوب لاراول برای به روزرسانی و تغییر هر محتوایی انعطاف پذیری کمتری داره در حالی که وردپرس برای ویرایش و به روزرسانی هر محتوا در هر زمان از زمان انعطاف پذیری بیشتری داره.

مقایسه عملکرد بین لاراول و وردپرس

حالا نوبت به مقایسه عملکرد لاراول و وردپرس می‌رسه چون عملکرد یه نکته خیلی مهم در تعیین این امره که آیا وردپرس یا لاراول برای بهتره؟! چارچوب لاراول واقعاً سریع است. از این چارچوب به عنوان یه پلتفرم بهبود یافته و بهتر یاد میشه. لاراول از Eloquent برای نوشتن سوالات پایگاه داده که کار رو آسون میکنه استفاده میکنه. در صورت عدم استفاده از Eloquent، لاراول کندتر میشه.
وردپرس به دلیل استفاده از افزونه ها گاهی کند میشه. توجه داشته باشین که اگه کسی از افزونه های بهتر یا افزونه های کدگذاری شده بهتر استفاده میکنه عملکرد وردپرس نیز بهتر و بسیار سریع‌تر میشه.

مزایای استفاده از لاراول و وردپرس

برای مقایسه لاراول و وردپرس باید ببینیم مزایای هر کدوم از اونها چیه هرچند به اندازه کافی دلایل خوبی برای استفاده از هر یک از اونها وجود داره. هر دو به طور مداوم توسعه می‌یابن، تعداد منابع اطراف رشد میکنه و هنوز هم مورد علاقه هزاران برنامه نویس خارج از کشور هستن، یعنی در واقع اونها بخاطر ویژگی‌های زیر این همه رایج و محبوب شدن:

وردپرس:

  • موتور جستجوگرانه
  • مدیریت پیوند یکپارچه
  • یک ویرایشگر WYSIWYG برای انتشار محتوا
  • استفاده آسون برای کاربران غیر متخصص
  • منحنی یادگیری بسیار کم عمق
  • تحویل سریع MVP به دلیل الگوهای آماده برای استفاده
  • مقرون به صرفه
  • استفاده جامعه عظیمی از اون، با منابع بی‌شمار
  • ادغام آسون با سیستم عامل‌های خارجی با استفاده از پلاگین ها

لاراول:

  • ساختار سازگار پسند
  • جامعه بزرگ و تعداد زیادی پکیج‌های در دسترس
  • منحنی یادگیری منطقی (تندتر از وردپرس، اما کم عمق‌تر از بیشتر چارچوب‌های دیگه)
  • یکپارچه سازی خارج از جعبه با فرانت اند
  • بسیار انعطاف پذیر و به راحتی قابل تمدیده
  • مستندات گسترده و آسون برای درک
  • انتقال بی‌وقفه پایگاه داده
  • احراز هویت داخلی و امنیت بیشتر
  • کاملاً قابل تنظیم است

همونطوری که می‌بینین، هر دو مزایای مشخص زیادی دارن. این که کدوم یکی، وردپرس یا لاراول برای شما بهتر کار خواهد کرد، به شدت به انتظار شما از چنین بستری و این که مورد خاص شما چیه بستگی خواهد داشت.

برای این که کمک بیشتری به شما کنیم، بهتره سناریوهای بیشتری رو بررسی کنیم:

لاراول یا وردپرس برای فروشگاه تجارت الکترونیک!

به دلیل تعداد زیاد افزونه ها (بیش از 55000 پلاگین موجود) که باعث ایجاد یک فروشگاه آنلاین میشه، بدون کار بسیار طولانی و پیچیده، هر دو سیستم هزاران فروشگاه آنلاین ایجاد کرده است.

Automattic، شرکتی که پشت وردپرس قرار داره، محبوب‌ترین افزونه تجارت الکترونیکی خود – Woocommerce – رو از سال 2015 به دست آورد. از اون زمان، این پلاگین رو به بخش جدایی ناپذیری از وردپرس تبدیل کرده و راه اندازی فروشگاه آنلاین رو در عرض چند دقیقه، به سادگی انجام میده. این برنامه با پشتیبانی از محصولات، موضوعات، پیشنهادات، استراحت پرداخت داخلی، گزارش‌ها و سایر موارد ارائه میشه.

 

این همه چیزهاییه که شما برای فروشگاه آنلاین و بدون هیچ گونه فناوری خاصی بهش نیاز دارین و اگه به هر دلیلی از Woocommerce راضی نیستین، ده‌ها افزونه تجارت الکترونیکی دیگه به صورت رایگان در دسترسه.

ساخت یک فروشگاه در لاراول قطعاً پیچیده‌تر است، اما همچنین فرصت‌های بیشتری برای شخصی سازی به شما میده. فروشگاهی که در حال حاضر وجود داره، Aimeons یا Bagisto از محبوب‌ترین بسته‌های تجارت الکترونیکی هستن و تمام ویژگی‌های لازم برای راه اندازی یک فروشگاه بزرگ یا کوچک رو به شما ارائه میدن و اگه چیزی از دست رفته باشه، لاراول افزودن ویژگی‌ها و مقیاس پذیری تجارت رو همزمان با رشد، آسون میکنه.

بنابراین کدام یکی رو باید انتخاب کنین لاراول یا وردپرس ؟ بیشتر مشاغل باید بتونن خیلی خوب فروشگاه خودشون رو در وردپرس اداره کنن. این همه چیزی رو که شما نیاز دارین داره و تنظیمش هم بسیار ساده است.

با این حال، اگه در حال ساخت یک فروشگاه بسیار بزرگ هستین که دارای هزاران محصول است، ممکنه‌ بخواین پروژه سفارشی‌تری رو که با لاراول ساخته شده در نظر بگیرین. لاراول با راه حل‌های پیچیده، بهتر سروکار داره و فروشگاه‌های ساخته شده با این روش سریع‌تر بارگیری میشن و تجربه کاربری بهتری رو ایجاد می‌کنن.

لاراول یا وردپرس برای یک برنامه وب!

هر دو لاراول و وردپرس برای بسیاری از برنامه های وب کاملاً مناسب هستن. اما هرچی پروژه پیچیده‌تر بشه، مزایای بارز استفاده از چارچوب MVC نسبت به CMS بیشتر میشه.

لاراول بسیاری از ویژگی‌های داخلی رو که باعث سهولت در توسعه میشن رو در دست داره، احراز هویت، مسیریابی پیشرفته، مدیریت خطا و استثنا از جله این ویژگی‌ها هستن و اون چیزی که قبلاً گنجانده نشده، دارای حجم زیادی از بسته ها برای توسعه بسیار آسون‌تره. برنامه های لاراول نیز با توجه به تغییر نیاز به راحتی بالا و پایین میشن.

وردپرس می‌تونه برخی از این ویژگی‌ها رو با افزونه ها اداره کنه، اما هرچی از افزونه های بیشتری استفاده کنین، سرعت سایت کم‌تر میشه. علاوه بر این، در برخی از مواقع با محدودیت‌هایی روبرو خواهید شد که ممکنه نقض اونها دشوار باشه. اگرچه ساخت و ساز با لاراول پیچیده‌تر و وقت گیره، اما شما از ساخت دقیقاً مورد نیاز پروژه خودتون لذت خواهید برد.

این به این معنی نیست که وردپرس برای چیزی بیشتر از صفحات فرود مناسب نیست. بسیاری از مارک‌های معروف از WordPress به عنوان پایه‌ای برای سایت های خودشون استفاده می‌کنن و اونها فقط در مورد اخبار و وبلاگ نویسی نیستن. Spotify و BBC America مثال‌هایی از این دسته هستن.

ساختن یک برنامه وب روی وردپرس برای یک MVP نیز عالیه. با استفاده از هزاران تم رایگان و پولی، می‌تونین در عرض چند ساعت یک وب سایت پیچیده راه اندازی کنین. اگه این همون چیزیه که شما نیاز دارین، چون که به عنوان مثال، همه چیز در یه برنامه تلفن همراه اتفاق میفته، پس وردپرس یه روش کامل است. ولی برای هر چیز پیچیده‌تری، لاراول ممکنه ایده بهتری باشه.

لاراول یا وردپرس برای یک وبلاگ یا یک سایت خبری!

در این قسمت، انتخاب بسیار ساده‌تر میشه. وردپرس با در نظر گرفتن اشتراک مطالب ساخته شده. امروزه بسیاری از رسانه‌های خبری و احتمالاً اکثریت قریب به اتفاق همه وبلاگ‌های آنلاین از طریق WP تأمین میشن.

وردپرس ایجاد و به اشتراک گذاری محتوا، دسته بندی و برچسب گذاری اون، بارگذاری رسانه و … رو بسیار آسون میکنه. همچنین برای کاربران غیر فنی بسیار قابل دسترسیه و راه اندازی یک وبلاگ ساده با اون فقط چند دقیقه طول می‌کشه. علاوه بر این، ده‌ها افزونه مفید وجود داره که روند به اشتراک گذاری محتوا رو حتی راحت‌تر هم می‌کنن: بهینه سازهای محتوای SEO، وبلاگ نویسی، صادر کنندگان از Google Docs، سیستم‎های اظهار نظر و موارد دیگه.

نکته جالب دیگه در مورد وبلاگ های وردپرس، طراحی اونهاست. شما می‎تونین به راحتی طرح وب مورد نظر خودتون رو برای وبلاگ خود انتخاب کنین و همچنین ویژگی‌های دیگه‌ای رو برای جذابیت بصری منابع خودتون اضافه کنین.

 

البته می‌تونین همه این ویژگی‌ها رو با لاراول دوباره بسازین و حتی پکیج‌هایی وجود داره که می‌تونن در این زمینه به شما کمک کنن. اما آیا واقعاً منطقی‌تر نیست که بتونین همه اونها رو با هزینه بسیار کمتر و سریع‌تری تهیه کنین؟

علاوه بر این، وردپرس با یک افزونه رایگان و مفید Yoast همراهه که حواسش به سئو مقاله شما هست. از اونجایی که وبلاگ‌ها و رسانه‌های خبری تا حد زیادی به جستجوی ارگانیک اعتماد دارن، این امر مزیت مهمی رو برای سایت های وردپرسی ایجاد میکنه.

مواردی برای لاراول نیز وجود داره، اما خب خیلی پیچیده‌ترن. به عنوان مثال، اگه اشتراک گذاری محتوا تنها یکی از هزاران ویژگی‌ یه پلتفرمه و همه موارد دیگه باید از پایه ساخته بشن، منطقیه که برای کل پروژه به لاراول متعهد بشیم.

نتیجه گیری: لاراول در مقابل وردپرس

لاراول و وردپرس هر دو سیستم عاملی کاملاً متفاوت هستن؛ زیرا لاراول یه چارچوب است در حالی که وردپرس یه سیستم مدیریت محتوا است. برای استفاده از laravel، توسعه دهندگان باید برنامه نویسی شیء گرا رو برای نوشتن هر کد و توسعه برنامه وب بدونن. پس هر دوی اینها، لاراول و وردپرس، برای اهداف مختلف استفاده میشه. لاراول و وردپرس جوانب مثبت و منفی دارن. اما هر دو از نظر تخصص و کاربردهایشان واقعاً خفن و به درد بخور هستن، حتی می‌تونین وردپرس رو به لاراول متصل کنین و یه تجربه خیلی خوبی داشته باشین! بنابراین، انتخاب هر فناوری همیشه بر اساس چشم انداز آینده هر پروژه انجام میشه.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.