تعریف سئو یا بهینه سازی موتورجستجو
سئو (SEO) مجموعهای از اقدامات منظم و برنامهریزیشده با تمرکز بر افزایش تعداد لینکهای وبسایت و حضور در صفحات اول نتایج ارگانیک (غیرپولی) موتورهای جستجو مانند گوگل (Google)، بینگ (Bing) و یاهو (Yahoo) است.
به طور کلی SEO شامل عناصر فنی و خلاقانه مورد نیاز برای بهبود رتبه جهانی و منطقهای سایت، افزایش ترافیک بازدیدکنندگان و همچنین افزایش میزان معرفی سایت شما در نتایج موتورهای جستجو است. جنبههای مختلفی برای سئوی سایت شما وجود دارد، از کلماتی که در صفحات سایت خود منتشر میکنید، گرفته تا روشهایی برای درج لینک سایت شما در سایتهای دیگر (به اصطلاح لینکسازی خارجی).
گاهی اوقات به بیانی ساده، سئو روشی برای اصلاح ساختار سایت است تا موتورهای جستجو بتوانند درک صحیحی از محتوای آن داشته باشند.
لازم به توضیح است که SEO فقط مربوط به ایجاد سایتی منطبق بر استانداردهای موتورهای جستجو نیست. بلکه، سئو راهی برای بهبود ارتباط با مخاطبان سایت شما نیز میباشد.
۱۵ نکته طلایی برای محبوبیت در فضای مجازی
اهداف سئو چیست؟
با هدف توصیف همه ابعاد سئو، از یافتن کلمات کلیدی ترافیکساز سایت شما تا سازگار کردن سایت شما برای موتورهای جستجو و لینکسازی (Link Building) و بازاریابی خدمات و محصولات سایت شما.
دلیل نیازسایت من به سئو(SEO) چیست؟
بخش اعظم ترافیک یک وبسایت از طریق موتورهای جستجویی چون Google، Bing و Yahoo تأمین میشود. اگر چه رسانههای اجتماعی و گونههای دیگر ترافیک نیز میتوانند باعث افزایش بازدید سایت شما گردند، ولی موتورهای جستجو راه اصلی برای هدایت اکثریت مخاطبان به سوی یک وبسایت هستند. این نکته، در مورد هر وبسایت با هر محتوایی (مقاله، خدمات تخصصی، محصول، اطلاعات، و …) صدق میکند.
جستارها (Search Queries) یا کلماتی که کاربران در کادر جستجو تایپ میکنند، میتوانند از اهمیت و ارزش بالایی برای وبسایت شما برخوردار باشند. تجربه نشان میدهد که ترافیک ایجاد شده توسط موتورهای جستجو میتواند باعث موفقیت (شکست) یک سازمان یا شرکت گردد. ترافیکی که به صورت هدفمند برای یک وبسایت ایجاد میشود، میتواند بهترین راه برای تبلیغ محصول و درآمدزایی وبسایت شما باشد که از هیچ کانال بازاریابی دیگری حاصل نمیشود.
۳۰ نکته مهم در بهبود سئو در طراحی
عدم درک محتوای سایت بدون سئو
در هوشمندی موتورهای جستجو هیچ شکی نیست ولی هنوز هم برای درک و تحلیل بهتر محتوای وبسایتها به کمک انسانی نیاز دارند. موتورهای جستجوی بزرگ همواره در بهبود فناوری خود تلاش میکنند تا خزش (Crawl) وب عمیقتر صورت گیرد و نتایج بهتری در اختیار کاربران قرار گیرد. با این حال، نحوه عمل موتورهای جستجو همواره با محدودیتی همراه است. همانگونه که سئوی اصولی میتواند هزاران بازدیدکننده را به سمت وبسایت شما هدایت کند، اقدامات نادرست SEO هم میتواند سایت شما را از صفحه نتایج جستجو محو سازد.
سئو، علاوه بر اینکه محتوای سایت شما را برای موتورهای جستجو قابل دسترسی میسازد، میتواند در بالاتر رفتن جایگاه و رتبۀ سایت شما در نتایج جستجو و معرفی محتوای آن به کاربران، مفید باشد. عرصه حضور در اینترنت هر لحظه رقابتیتر میشود و شرکتهایی که در زمینۀ سئو اقدامات مناسب و حرفهایتری اتخاد میکنند، در جلب توجه کاربران و مشتریان هدف شانس بیشتری خواهند داشت.
میشود خودم سئو را انجام دهم؟
با اینکه دنیای سئو پیچیده است و با پیدایش رسانههای اجتماعی، این دنیا پیچیدهتر شده ولی اکثریت افراد میتوانند به صورت مقدماتی سئو را درک کنند. همیشه به خاطر داشته باشید، حتی اگر مقدار اندکی به دانش شما افزوده شود، میتواند تأثیرات زیادی برای شما ایجاد کند. آموزشهای رایگان SEO مانند این راهنما، در همه جای وب قابل دسترسی است. کافی است این راهنماییها را با کمی تمرین و بررسی و آزمون و خطا همراه کنید تا بتوانید به تسلط نسبی لازم در زمینه SEO دست پیدا کنید.
بسته به اینکه چه زمانی برای یادگیری SEO صرف میکنید و از چه میزان انگیزهای برخوردار هستید و همچین میزان پیچیدگی محتوای وبسایتتان، ممکن است به کمک کارشناسی نیاز داشته باشید تا امور SEO را به دست گرفته و اهداف وبسایت شما را عملی کند. رویکرد شرکتهایی که خدمات سئو ارائه میکنند یکسان نیست؛ برخی به صورت جزئی و بسیار دقیق خدمات انجام میدهند و برخی بسیار کلی و جامع.
در این صورت، همواره سعی کنید خودتان آشنایی اولیه با SEO را بدست آورید و در صورت نیاز از خدمات سئو استفاده کنید.