امروزه اغلب افرادی که صاحبان کسب و کار هستند، به سمت و سوی داشتن وبسایت برای کار خود نیز متمایل شدهاند. به این دلیل که با راه اندازی وبسایت، در واقع نوعی بازاریابی و تبلیغ برای کسب و کار خود انجام میدهند. ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول از مهمترین موارد برای بررسی سایت در جهت افزایش رونق کسب و کار خواهد بود.
وبسایت کسب و کار
برای این که بتوان با استفاده از وبسایت کسب و کاری را توسعه داد، لازم است که درباره سلایق و نظرات کاربرانی که وارد سایت مورد نظر میشوند، اطلاعات کافی به دست آورد و عملکرد سایت را ردیابی کرد. امروزه نرم افزارهایی در اختیار افراد قرار گرفته است که با استفاده از آنها قادر هستند عملکرد وبسایت خود را به طور کامل تجزیه و تحلیل کنند.
گوگل سرچ کنسول
یکی از این نرم افزارها، گوگل سرچ کنسول است که قبلاً به عنوان گوگل webmasters تولز در بین افراد شناخته شده بود. برای دسترسی به این نرم افزار لازم نیست هزینهای پرداخت شود و به صورت کاملاً رایگان در اختیار افراد قرار میگیرد. در ادامه با ما همراه باشید تا ثبت در گوگل سرچ کنسول را برای شما مرحله به مرحله شرح دهیم.
مفهوم ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
گوگل سرچ کنسول ابزاری است که در اختیار صاحبان مشاغل و یا مدیران سایت قرار داده میشود تا بتوانند از طریق آن، میزان بازدید از سایت خود را کنترل کنند. همچنین با استفاده از این ابزار میتوان میزان محبوبیت سایت را در بین کاربران بسنجند.
ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول به صاحبان مشاغل کمک میکند متوجه شوند که کاربران سایت از چه طریقی وارد سایت آنها شدهاند و همچنین امکان تجزیه و تحلیل نوع عملکرد کاربران را برای مدیران سایت یا صاحبان کسب و کارها فراهم میکند.
عملکرد وبسایت
از طریق اطلاعاتی که از گوگل سرچ کنسول به دست میآید، نوعی گزارش و آمار از عملکرد وبسایت حاصل میشود. نتایج این آمار به مدیران سایت کمک میکند تا بتوانند به جوانب مختلف سئو سایت بپردازند و از این راه باعث افزایش بازدید از وبسایت و ترافیک سایت شوند.
اطلاعاتی که گوگل سرچ کنسول از وبسایت جمعآوری میکند میتواند میزان بازدید از سایت، تعداد کلیکهایی که توسط کاربران خورده شده، میزان اثرگذاری موتورهای جستجو بر عملکرد سایت و همچنین رتبه سایت را به طور دقیق نمایش دهد.
مزیتهای گوگل سرچ کنسول
گوگل سرچ کنسول به عنوان ابزاری تلقی میشود که برای مدیران سایت و صاحبان مشاغل مزایای فراوانی دارد. از مهمترین مزیتها این است که آنها با ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول میتوانند مطمئن شوند که وبسایت آنها در نتایج گوگل برای کاربران نمایش داده میشود.
همچنین با کمک این ابزار، تجزیه و تحلیل روی عملکرد سایت انجام میشود و نتایج این تجزیه و تحلیل برای مدیران سایت قابل مشاهده است. سپس آنها با استفاده از این نتایج، لازم است به تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف بپردازند.
بهبود سئو سایت
همچنین گوگل سرچ کنسول کمک میکند از طریق اطلاع یافتن از رتبهی کلمات کلیدی مهم، اقداماتی در جهت بهبود سئو سایت نیز انجام گیرد تا از این راه بازدید آن را بالا ببرد. علاوه بر این، با استفاده از گوگل سرچ کنسول میتوان موانعی را که برای ایندکس کردن سایت در گوگل ایجاد میشوند، از میان برداشت.
دیگر مزیتی که برای صاحبان مشاغل اهمیت دارد این است که آنها با این نرم افزار قادر هستند از صفحات وبسایت خود که موردپسند اغلب کاربران قرار میگیرد، اطلاع پیدا کنند. همچنین میزان بازدیدهایی که از طریق لوازم الکترونیکی متفاوت از سایت انجام میگیرد، قابل پیگیری میباشند.
کاربران گوگل سرچ کنسول چه کسانی هستند؟
به طور کلی میتوان چند گروه از افراد را نام برد که ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول برای آنها لازم و ضروری به حساب میآید. در ادامه به ذکر چند مورد از آنها میپردازیم.
- این گروه که صاحبان مشاغل مختلف هستند، با گوگل سرچ کنسول قادر هستند رتبه سایت خود را بررسی کنند و با آنالیز میزان بازدیدها از سایت و همچنین میزان محبوبیت وبسایت، در جهت بهبود و ارتقای عملکرد خود گام بردارند.
- گروه بعدی افرادی هستند که در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنند. این افراد در حقیقت وظیفه شغلیشان ایجاب میکند که از گوگل سرچ کنسول در کار خود استفاده کنند. زیرا بهره مندی از این نرم افزار به آنها کمک میکند که با استفاده از کلمات کلیدی، میزان بازدید و ترافیک سایت را افزایش دهند.
- گروه دیگر افرادی هستند که مدیریت وبسایتها را بر عهده دارند. این افراد همانطور که از نام شغل آنها پیداست، وظیفه دارند تمام جوانب سایت را زیر نظر بگیرند و در صورت وجود مشکل، سریعاً در جهت رفع آن اقدام کنند. این افراد با گوگل سرچ کنسول میتوانند به راحتی روند سایت را ردیابی و کنترل کنند.
گوگل سرچ کنسول
و در نهایت گروه آخر برنامه نویسان هستند که هنگام برنامه نوشتن میتوانند کدها را با استفاده از گوگل سرچ کنسول ردیابی کنند و در صورتی که در کار اختلالی به وجود آمد، در جهت رفع آن اقدام کنند.
بنابراین از این مبحث متوجه شدیم که گوگل سرچ کنسول براساس نیاز هر شغلی، میتواند برای آن شغل مزایایی داشته باشد و همین موضوع، مشاغل مختلف را به سمت استفاده از این ابزار مفید و کاربردی سوق میدهد.
نحوه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول ابتدا باید با اکانت Gmail به صفحه اصلی گوگل سرچ کنسول وارد شوید. در این مرحله باید یکی از دو روش ارائه شده را انتخاب کنید و پیش بروید. در بخش اول باید دامنهای را در گوگل معرفی کنید و در بخش دوم باید آدرس سایت را وارد کنید. حالا برای انتخاب بهتر، به توصیف هر دو روش میپردازیم.
روش اول: Domain Property
اگر شما اقدام به تایید دامنه کردید، تمام بخشهای آن دامنه شما را به عنوان صاحب سایت میشناسند. در این بخش لازم است شما دامنه خود را در DNS وارد کنید تا بتوانید به عنوان صاحب این سایت، هر تغییر و تحولی را به راحتی انجام دهید.
روش دوم: URL Prefix
در این روش برخلاف روش اول، تمامی اطلاعات دامنه برای شما قابل دسترس نیست. بلکه شما میتوانید صرفاً یک آدرس را وارد کنید و فقط به عنوان مالک آدرس وارد شده شناسایی میشوید. پس میتوانید آدرس را وارد کنید و در ادامه چند گزینه برای شما نمایان میشود.
در اینجا به دلیل وجود محدودیت، صرفاً به توصیف بهترین روش انجام ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول اشاره مینماییم که استفاده از این روش توسط گوگل به کاربران توصیه شده است.
HTML file
اولین گزینهای که در این بخش به صورت جداگانه طراحی شده است و همچنین از طرف گوگل به کاربران پیشنهاد شده، HTML file است. شما لازم است این فایل را دانلود کنید و آن را در هاست بارگذاری نمایید. در این مرحله باید کمی بیشتر دقت به خرج دهید تا از آدرس ثبت شده اطمینان حاصل کنید.
سپس میتوانید با کلیک کردن روی دکمه Verify مراحل ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول را به طور کامل انجام دهید. دلیل پیشنهاد گوگل به کاربران برای استفاده از این شیوه، آن است که اگر به هر دلیلی در ساختار کدهای سایت تغییر و تحولی ایجاد شد، هنوز گوگل قادر به شناسایی شما است.
جمعبندی
با مطالبی که راجع به ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول ذکر کردیم، به این نتیجه میرسیم که این ابزار میتواند نقش بسیار مهمی در مدیریت بهتر سایت ایفا کند. همچنین با استفاده از این ابزار ارزشمند میتوان سئو سایت را بهبود بخشید، جایگاه آن را ارتقا داد و عملکرد آن را آنالیز کرد.