نحوه کار با ورد پرس
وقتی برای اولین بار وبلاگ تازهای بر روی پلتفرم وردپرس درست میکنید، صفحه مدیریت آن را باز میکنید تا اولین مطلب خود را بنویسید، ممکن است برای لحظاتی دچار سردرگمی شوید و متوجه نشوید نحوه کار با وردپرس چگونه است. آیا قرار است یک پست جدید بنویسید یا یک صفحه تازه درست کنید؟ کدام یک به درد شما میخورد؟ اصلا تفاوتی میان این دو هست؟ (خوب است سری به مقاله بیش از 100 نوع ایده تولید محتوا بزنید.)
در حقیقت پاسخ این است که بله، میان پست و صفحه وردپرس تفاوتهایی وجود دارد. هنگام تولید محتوا برای وردپرس باید توجه داشته باشیم که از آنجا که این دو با هم یکی نیستند، در منوی مدیریت هم به صورت جداگانه نوشته شدهاند. اگر نمیدانید تفاوت میان پست و صفحه در وردپرس چیست و میخواهید وبلاگ خود را بر روی پلتفرم وردپرس راهاندازی کنید، با ما همراه باشید تا به صورت خلاصه به شما یاد بدهیم که این دو چه تفاوتی با هم دارند.
چگونه بر روی وردپرس پست بگذاریم؟
در سایت firstsiteguide آمده است که برای انتشار محتوا در وردپرس و گذاشتن پست بر روی این پلتفرم یکی از اولین چیزهایی است که باید هنگام یاد گرفتن نحوه کار با وردپرس به خوبی با آن آشنا شوید. پستهای وردپرس باید برای محتوای پویا استفاده شوند. به این معنا که وقتی میخواهید داستان جدید، مقاله خبری، نمایش، نقد و یا آخرین عکسهایتان را بر روی وردپرس ثبت کنید، باید یک پست جدید بگذارید. به طور کلی، با اضافه کردن محتواهای خاصی به صورت دائمی به وردپرس، در واقع در حال پست گذاشتن هستید. پستهای شما میتوانند هر تعدادی را شامل شوند، دهها یا صدها مقاله، عکس، یادداشت و غیره.
نکته: دقت کنید که وردپرس پستها را به این صورت نشان میدهد که محتوای تازه در قسمت بالاتر قرار میگیرد. به این معنا که آخرین پستی که منتشر میکنید همیشه در قسمت بالای صفحه خواهد بود تا خوانندگان بتوانند به محض باز کردن سایت جدیدترین پست شما را بخوانند. البته یک سری پستها هستند که به صورت استثنا، با تنظیماتی که خود شما انجام میدهید بدون توجه به زمان انتشارشان همیشه بالای همه پستها قرار دارند و به آنها پستهای Sticky گفته میشود.
از آنجا که پس از مدتی پستها پایینتر رفته و پیدا کردن آنها سخت میشود، وردپرس این امکان را به وجود آورده است که آنها را دستهبندی کرده و برچسبگذاری کنید. این کار باعث میشود پستها سازماندهی شده و پیدا کردنشان برای خوانندگان آسان شود. ده وب سایت برتر برای ارسال مقاله برای بیشتر شدن اطلاعات شما، میتواند مفید باشد.
در ضمن به خاطر اینکه پستهای وردپرس ذات زمانبندی شدهای دارند، از طریق RSS پست میشوند (هم نشری پیش ساده که به آن خلاصه سایت آردی اف هم گفته میشود). اگر کاربران اشتراک خوراک RSS شما را بگیرند، میتوانند پستهای جدید را به صورت مستقیم بدون اینکه حتی مجبور به باز کردن وبلاگ شما باشند، بر روی گوشیهای تلفن هوشمند خود دریافت کنند.
یادتان باشد که همیشه سایر افراد میتوانند زیر پستهایتان کامنت بگذارند. این امکان برای صفحات وردپرس وجود ندارد.
صفحه در وردپرس یعنی چه؟
برای آشنایی با نحوه کار با وردپرس باید این نکته را مدنظر داشته باشید که صفحات وردپرس، درست برخلاف پستهای آن از محتوای ثابت استفاده میکنند. این صفحات شامل بخشهایی چون درباره من، تماس با ما، تبلیغات و غیره میشوند. در واقع متن این صفحات یک بار نوشته میشوند و به ندرت تغییر پیدا میکنند. پلتفرم وردپرس زمان و تاریخ صفحات منتشر شده را ثبت میکند، ولی از آنجا که بخشی از جریان زمان نگاری وبلاگ نیستند، میتوانید زمان و تاریخ آنها را حذف کنید. به این معنا که ممکن است پستی که امروز نوشتهاید سه روز بعد تبدیل به یک پست قدیمی شده باشد، ولی صفحات وردپرس دچار چنین اتفاقی نخواهند شد.
صفحات وردپرس را نمیتوان در ذیل دستهبندیها و برچسبگذاریها قرارداد، ولی میتوان سلسله مراتبی را برای آنها تعیین کرد. به این معنا که ابتدا صفحات والد را تعیین میکنید و آنگاه صفحات نست را و به این ترتیب گروههای منطقی ایجاد میشوند. مثلا صفحه والد درباره ما را درست میکنید و همزمان میتوانید چند صفحه زیرمجموعه آن بسازید که حاوی اطلاعات مربوط به هر یک از اعضای گروه شما باشد. اصطلاحا به این صفحات، نست گفته میشود. چون این صفحات در یک گروه قرار دارند و زیرمجموعه صفحه والد درباره ما هستند، منطقی نیست که در یک سطح قرار بگیرند.
میتوانید از الگوهای سفارشی برای صفحات استفاده کنید. در یک قالب وردپرس میتوانید از طریق منوی Attributes الگوی مورد نظر خود را انتخاب کرده و با آن ظاهر صفحه را تغییر دهید. بیشتر این الگوها به شما امکان میدهند که نوار کناری را فعال یا غیرفعال کنید و یا انتخاب کنید که در کدام طرف صفحه (راست یا چپ) نمایش داده شود.
میتوانید با استفاده از اعداد این صفحات را مرتب کنید. وبسایتهایی که از بخشبندی استفاده میکنند، نمونه خوبی برای این ویژگی هستند. در واقع هر صفحه نمایشگر بخشی از سایت است و با مرتب کردن اعداد میتوان صفحات را مرتب و ترتیب آنها را عوض کرد.
پستها و صفحات در وردپرس شبیه هستند، ولی یکی نیستند
درسته که ممکن است پستها و صفحات وردپرس یک چیز به نظر برسند، ولی وقتی نحوه کار با وردپرس را یاد بگیرید، به خوبی متوجه خواهید شد که تفاوتهای زیادی میان این دو وجود دارد. در واقع از پستها برای محتوای پویا استفاده شده و میتوان آنها را دستهبندی کرده و برچسبگذاری کرد، در حالی که صفحات برای محتوای ثابت به کار برده میشوند و به صورت کلی به توصیف وبلاگ شما میپردازند.