CMS چیست؟
آشنایی با CMS و مزایای آن :
Cms مخفف عبارت content management system است و در لغت به معنای سیستم مدیریت محتوا می باشد. CMS یک برنامه ی نرم افزاری روی سرور است که بطور کامل از ایجاد، مدیریت و بروزرسانی یک وبسایت پشتیبانی میکند و به مدیر سایت اجازه میدهد تا محتوای سایت را بدون نیاز به طراحی دوباره سایت، تغییر دهد. مدیریت محتوای سایت می تواند شامل مطالب، قالب ها ، چیدمان و طرح سایت ، کنترل بخش مدیریت و سطح دسترسی مدیران و ماژول ها و ابزار و…. باشد.
سیستم مدیریت محتوا تحولی شگرف در زمینه طراحی و مدیریت سایتهای اینترنتی بهشمار میآید. امروزه توقع بینندگان سایتها بسیار بالارفته و دیگر مرور سایتهایی با صفحات ثابت و راکد (static) هیجانی در آنها ایجاد نمیکند. امروزه کاربران به دنبال سایت هایی میگردند که بتوانند به نوعی در گوشهای از آن سهمی داشته باشند و ارائه مطالب و اطلاعات جدید در هر بار رجوع کاربران به سایت میتواند آن ها را پایبند وب سایت نماید.
cms ها چرخه زندگی صفحات وب را از لحظه ایجاد تا زمان انقراض در بر میگیرند و به صاحبان سایت های اینترنتی , که لزوما آشنایی با مباحث تخصصی اینترنت , وب و برنامه نویسی ندارند اجازه می دهند بتوانند سایت های خود را به صورت حرفه ای مدیریت و به روز رسانی کنند.
سایت های مجهز به سیستم مدیریت محتوا وبسایت هایی از نوع پرتال ها یا سایت های پویا هستند که برای مصارف خاص توسط طراحان حرفه ای و یا شرکت های طراحی حرفه ای ایجاد می شوند.
تمام مزایا و معایب مربوط به سایت های پویا در مورد سایت های مجهز به سیستم مدیریت محتوا صدق می کند. اما آنچه که در CMS ها متفاوت است طراحی آنها و سیستم های مدیریت محتوای آنها برای مصارف خاص است.
برای بهینه سازی سایت ما باید یک cms قوی در اختیار داشته باشیم تا بتواند سئو خوبی را برای سایت ما ایجاد نماید.
از جمله مزایای cms از لحاظ تجاری و اقتصادی که به جای روش های قدیمی صفحات ثابت استفاده می شود، می توان به :
- صرفهجویی در زمان برای ایجاد و بروزرسانی صفحات وب
- سازگاری و استحکام بیشتر
- انعطافپذیری بیشتر
- امنیت بالاتر وبسایت
- کاهش ورود اطلاعات تکراری
- کاهش چشمگیر هزینههای نگهداری
- و غیره……
اشاره کرد.