یکی از دغدغههای ذهنی من از کودکی تا به امروز این بوده است که حضور ثابت در محل کار و انجام یک کار تکراری به صورت روزانه، چقدر میتواند خسته کننده باشد. همیشه فکر میکردم اگر بخواهم که شغلی داشته باشم باید تمام برنامهریزیهای مربوط به آن کار باید در اختیار خودم باشد.
یکی از راههایی که این امکان را برای شما فراهم میکند که به اصطلاح آقای خودتان باشید، فریلنسری یا آزادکاری است. در این مقاله میخواهیم به موضوع فریلنسری و ابعاد آن بپردازیم تا اگر شما خواستید به صورت freelancer کار کنید، یک راهنمای کامل را در اختیار داشته باشید.
freelancer به چه کسی گفته میشود؟
freelancer به کسی گفته میشود که توانمندی و تخصص خود را به صورت پروژهای در اختیار سازمانها و شرکتها قرار میدهد ولی تعهد بلند مدت به هیچ مجموعۀ خاصی ندارد. در واقع میتوان به این افراد لقب یک پیمانکار مستقل را داد.
افرادی که به صورت فریلنسینگ کار میکنند، میتوانند همزمان چند کارفرما داشته باشند، زمان و مکان انجام کار در دست خود فرد است و شخص از این نظر محدودیت ندارد.
منظور از نبودن تعهد، همان تعهدات مربوط به مشاغل استخدامی است وگرنه تعهدات مربوط به ارائه کار سر جای خودش است.
مطالعه مقاله مقایسه figma,XD دو نرم افزار طراحی سایت
را به شما توصیه میکنیم
دستمزد این افراد هم یا به صورت پروژهای یا به صورت ساعتی یا روزانه و موارد دیگر محاسبه میشود.
با توجه به آنچه گفته شد میتوان freelancer را به این صورت تعریف کرد که یک متخصص بدون قبول تعهدات بلند مدت یا تعهد به حضور در زمان و مکان خاصی میپذیرد که یک پروژهای را برای یک سازمان یا مجموعه یا یک کارفرما انجام دهد.
شرایط مورد نظر خود را برای انجام پروژه بیان میکند و هیچ الزامی برای پذیرش شرایط از پیش تعیین شده ندارد.
مزایای freelancer بودن
1. مهمترین مزیت کار کردن به صورت freelancer این است که محدودیت ندارد نه به لحاظ زمان و نه مکان و نه حتی پذیرفتن تعداد پروژههایی که قادر به انجامش هستیم.
1.1. محدودیت زمان: نیازی نیست که در زمان مشخصی در محل کار حضور پیدا کنید، حتما تا زمان مشخصی کار کنید یا برای انجام کارهای ضروریتان از رئیستان اجازه بگیرید.
در واقع به غیر از زمان تعیین شده برای تحویل پروژه شما هیچ محدودیت دیگری از این جهت ندارید.
1.2. محدودیت مکان: شما در هر مکانی که باشید میتوانید کار را انجام دهید. در سفر، در مهمانی، در خانه، در پارک و…
1.3. محدودیت قبول پروژه یا درآمد: شما هر تعداد پروژه که بخواهید میتوانید قبول کنید و درآمد شما سقف و محدودیت ندارد
2. freelancer رئیس و آقا بالا سر ندارد: و خودش کار را مدیریت میکند. برای انجام کار خودش برنامه ریزی میکند و خودش است که بر اجرای کار نظارت میکند.
3. نیازی نیست که استخدام شویم: بنابراین نیازی به مدرک دانشگاهی، سابقه کار، کارت پایان خدمت و هیچ مدرک دیگری نیست. نیازی نیست که مهاجرت کنیم یا در آزمونهای استخدامی شرکت کنیم.
4. اختیار عمل بالا و توانایی بروز خلاقیت
5. تنوع کاری که انجام میشود: یک freelancer نیازی نیست که هر روز یک کار تکراری را انجام دهد، بلکه با توجه به پروژههایی که در دست دارد، تنوع کاری را تجربه میکند.
معایب فریلنسری:
در کنار مزایایی که گفته شد این شیوه کار کردن معایب خود را دارد که در ادامه به آن اشاره میکنیم
1. قطعی و ثابت نبودن درآمد: با توجه به اینکه شما به صورت پروژهای کار میکنید و حقوق ثابت ندارید، نمیتوانید درآمدتان را پیش بینی کنید
2. ثبات شغلی: ممکن است که تا مدتها نتوانید پروژه جدیدی قبول کنید
3. کار و زندگی شخصی با هم ادغام میشود: چون ساعت کاری مشخصی ندارید و در عین حال در خانه کار میکنید، ممکن است که دچار مشکل بشوید. برای حل این مشکل باید نظم و برنامه ریزی داشته باشید.
4. freelancer ها مزایایی مانند بیمه درمانی، بیمه بازنشستگی و مانند این را ندارند و باید خودشان برای بیمه کردن خود اقدام کنند.
5. نداشتن همکار: نبود همکار باعث میشود که حجم کار شما بالا برود که البته در بعضی موارد میتوانید به طور موقت یک همکار استخدام کنید.
چگونه یک freelancer شویم؟
• برای freelancer شدن، ابتدا باید یک مهارت داشته باشید تا بتوانید آن را به بقیه ارائه بدهید مثلا مهارت عکاسی یا برنامه نویسی مترجمی و مانند آن. پس یک لیست از مهارتهایی را که دارید تهیه کنید و مهارت مورد نظر را انتخاب کنید.
• سپس روی مهارتهای نرم خود مانند مدیریت زمان، مذاکره، توانایی حل مسئله، انضباط فردی و … کار کنید. بهتر است که روی این مهارتهای نرم پیش از شروع به فریلنسری کار کنید.
• باید یک برنامه بریزید. موارد موجود در این برنامه عبارتند از مهارتهای مورد نظر و مشتریان هدف و استراتژیهای بازاریابی تان
• حتما یک وبلاگ یا وبسایت داشته باشید و در آن به ارائه نمونه کارهایتان بپردازید
• شبکه سازی کنید. میتوانید این کار را از طریق شبکههای اجتماعی انجام دهید، به ویژه لینکدین که یک شبکه اختصاصی برای معرفی مشاغل است.
• یک شماره تماس اختصاصی داشته باشید. میتوانید کارت ویزیت داشت باشید و شماره تماستان را از این طریق به اطلاع سایرین برسانید.
• دائما مهارتها و دانش خود را در زمینه مورد نظر به روز کنید.
• وسایل مورد نیاز شغلتان را مثل لپ تاپ یا کامپیوتر و هر وسیله دیگری که ممکن است احتیاج داشته باشید، تهیه کنید
چگونه به یک freelancer موفق تبدیل شویم؟
برای اینکه بتوانید یک freelancer موفق شوید و پروژههای مختلفی بگیرید و درنهایت به یک درآمد مناسب برسید بهتر است این نکات را مدنظر داشته باشید.
• داشتن یک برنامه ریزی مشخص: در طول یک ماه چقدر میخواهید درآمد داشته باشید، چه پروژههایی را میخواهید قبول کنید، برنامه غیر کاریتان چقدر زمان احتیاج دارد و مانند این
• باید برند شخصی خودتان را بسازید. داشتن یک وبلاگ یا وبسایت و صفحات مختلف در شبکه های اجتماعی به ساختن برند شما کمک میکند و امکان دیده شدن شما را فراهم میکند. در این فضاها نمونه کار ارائه دهید، داستان شخصیتان را بگویید، از مهارتهایتان با مخاطبانتان صحبت کنید. از هشتگهای درست استفاده کنید ، مطالب جذاب را به اشتراک بگذارید و وبلاگ یا وبسایت خود را دائما به روز رسانی کنید.
همچنین باید یک پروفایل خوب با یک تصویر از خودتان که وضوح کامل دارد، بسازید.
• یک راه برای دیده شدن این است که گاهی به صورت رایگان خدمات ارائه دهید. این موضوع باعث تبلیغ کار شما میشود و از طرف دیگر به کارفرما نشان میدهید که چه تواناییهایی دارید.
• دانش خود را در زمینه مهارت مورد نظر به روز نگه دارید.
• بهتر است به وبسایتهایی که مخصوص freelancer هاست سر بزنید و اگر که مایل بودید در آنها عضو شوید. با سرچ عبارت سایتهای مخصوص فریلنسرها میتوانید آنها را پیدا کنید.
• قدرت نه گفتن داشته باشید
• با سایر افرادی که فریلنسینگ انجام میدهند، ارتباط داشته باشید و تلاش کنید که شبکه سازی کنید.
• یک نکته مهم حتما پس انداز شخصی داشته باشید.
• برای مشتریان وفادار خود پاداش در نظر بگیرید.
• از خلاقیت خود به بهترین شکل استفاده کنید
سخن آخر
آزادکاری یا فریلنسینگ شغلی است که در آن، شما رئیس، کارمند، بازاریاب و حسابدار خودتان هستید. این شغل زمینه پیشرفت بسیار زیادی دارد که این پیشرفت تنها به تلاش شما و انتخاب استراتژی درست بستگی دارد. بنابراین با برنامه ریزی و مطالعه و به روز کردن دانش خود میتوانید درآمد خوبی از این طریق داشته باشید.