مفید بود؟

در صورتی که دارای یک وبسایت کسب و کار هستید، باید خیلی زود با اصول سئو آشنا شوید. برای آشنایی با نحوه سئو کردن سایت و محتوا شما را به خواندن مقالات وبلاگ وبتو دعوت می کنیم.
اگر دارای یک سایت وردپرسی هستید، احتمالا افزونه یواست و سایر افزونه های کاربردی در آن به کمک شما بیایند. اما اگر سایت شما غیر وردپرسی است نگران نباشید. چرا که گوگل کروم با افزونه های بی نظیر خود شما را در سئو کردن سایت کمک خواهد کرد.

 

راهنمای مطالعه متن
  • معرفی افزونه های گوگل کروم
  • بهترین افزونه های سئو برای مرورگر گوگل کروم
  • افزونه های کروم برای آنالیز سئو محتوای داخلی
  • افزونه های کروم برای بخش های فنی سئو
  • افزونه های کروم برای آنالیز بک لینک ها

 

معرفی افزونه های گوگل کروم

طبق آماری که گوگل منتشر کرده، تعداد 188,620 افزونه برای کروم قابل دسترس است. رقمی که قطعا همه را انگشت به دهان می کند. هر کدام از این افزونه ها کارایی مختص به خود را داشته و به کاربران خدمات رایگان و پولی ارائه می دهند.
از محبوب ترین افزونه های کروم می توان به افزونه الکسا، افزونه های فیلترشکن، افزونه دانلود، افزونه های موزیک، افزونه های تماشای فیلم و … اشاره کرد.
اما در بین این افزونه ها، این افزونه های سئو هستند که بیشترین کاربرد را نزد کاربران به ویژه مالکین سایت دارند.

بهترین افزونه های سئو برای مرورگر گوگل کروم

طبق مقاله ای که وبسایت Ahrefs از افزونه های سئو کروم منتشر کرد، آنها را به 7 دسته کلی تقسیم نمود.

  1. افزونه های سئو داخلی (On-page SEO)
  2. افزونه های سئو فنی (Technical SEO)
  3. افزونه های سئو لینک و بک لینک ها (Link building)
  4. افزونه های کلمات کلیدی (Keyword research)
  5. افزونه های بررسی رتبه سایت (Rank checking)
  6. افزونه جامع سئو (All-in-one)
  7. افزونه های متفرقه سئو (Miscellaneous)

با توجه به اهمیت سه افزونه نخست، ما در این مطلب تنها به بررسی و معرفی آنها خواهیم پرداخت. توصیه می شود قسمت راهنمای هر کدام از این افزونه ها را به دقت بخوانید تا به اشتباه سایت خود را بهینه نکنید.
لازم به ذکر است که برخی از این افزونه ها برای ارائه خدمات نیاز به ثبت نام در سایت اصلی و پرداخت هزینه اشتراک ماهانه یا سالیانه دارند.

افزونه های کروم برای آنالیز سئو محتوای داخلی

این افزونه ها بهترین ابزار برای بهبود رتبه صفحات وبسایت هستند. شما باید از آنها جهت بهبود لینک ها، عناوین، تگ ها و غیره بهره ببرید.
1. افزونه SEOInfo

این افزونه به دنبال نقص های موجود در صفحه می گردد، تعداد آنها را به شما می گوید و به شما امکان می دهد نسبت به بهبود آنها وارد عمل شوید. خدمات این افزونه شامل بررسی متا تگ‌ها ، تگ های کنونیکال، دلیل عدم ایندکس صفحات، تگ های Open Graph ، داده های ساختار سایت، hreflangs ، سرعت صفحه و موارد دیگر می شود.
این افزونه همچنین یک ماژول داخلی دارد که از API Google’s Pagespeed Insights استفاده می کند.
2. افزونه Free Backlink Checker by LRT

این ابزار با وجود نامش هیچ ارتباطی با پیوندهای ورودی ندارد. این افزونه لینک‌های خروجی در یک صفحه را تجزیه و تحلیل می کند. به طوری که تمام پیوندهای خراب را قرمز و پیوندهای سالم را به رنگ سبز برجسته می کند. همچنین می تواند تمام پیوندهای موجود در یک صفحه را به همراه فایل لنگر، وضعیت HTTP و ویژگی “rel” آنها برای تجزیه و تحلیل بیشتر به یک فایل CSV یا XLSX تبدیل کند.
این ابزار همچنین مدت زمان بارگذاری لینک های خارجی را تجزیه و تحلیل می کند.
3. افزونه Hreflang Tag Checker

اگرچه بسیاری از افزونه های سئو کروم داده های hreflang را بررسی می کنند، اما این یکی از همه پیشرفته تر است. این افزونه برچسب های hreflang URL را تجزیه یا به اصطلاح می خزد و بررسی می کند که آیا دارای پیوندهای برگشتی هستند یا خیر.

افزونه های کروم برای بخش های فنی سئو

با استفاده از این افزونه ها بخش های فنی سایت را بهینه کنید. اغلب افزونه های بخش فنی سئو کروم برای نظارت رتبه سایت در SERPs طراحی شده اند.

1. افزونه SEO Search Simulator by Nightwatch

این افزونه تمامی جستجوهای مناطق مختلف جهان را بررسی می کند که آیا در بین 100 نتیجه برتر URL خاصی قرار دارد؟ معمولا سایت های برتر سعی می کنند از پیوندهای خاص و پرتکرار استفاده کنند.
2. افزونه SERPTrends SEO Extension

این افزونه جستجوهای مطالب شما را در کنسول های گوگل، یاهو و بینگ پیگیری می کند. سپس، بعد از هربار استفاده از این افزونه، به شما اطلاعاتی در خصوص روند حرکتی سایت در SERPs می دهد. این که در کدام کنسول بیشترین میزان ترافیک ارگانیک و … را دشاته اید.
3. افزونه Link Redirect Trace

این افزونه تمام URL ها را در زنجیره ریدایرکت، از جمله ریدایرکت های 301 ، 302 و JavaScript کشف می کند. استفاده از این ابزار برای پیدا کردن “لینک جویس” از دست رفته بسیار مفید است.
4. افزونه Google Lighthouse

این افزونه صفحات شما را بررسی می کند و اطلاعاتی جهت بهبود عملکرد آن، آسان کردن دسترسی کاربران، بهترین روش های توسعه دهنده و البته سئو را پیشنهاد می دهد.
5. افزونه AMP Validator

این افزونه بررسی می کند که آیا یک صفحه دارای نسخه AMP (شتاب دهنده صفحه موبایلی) است یا خیر؟ سپس ابزار اعتبار سنج AMP را اجرا می کند تا ببیند آیا صفحه مورد نظر اجرا می شود یا خیر؟
6. افزونه OpenLink Structured Data Sniffer

ابزاری است که از فراداده های ساختاریافته (structured metadata) موجود در هر صفحه وب رونمایی می کند. این افزونه در حال حاضر از Microdata ، RDF / XML ، RDFa ، JSON-LD ، Turtle و POSH پشتیبانی می کند.
7. افزونه User-Agent Switcher for Chrome

افزونه User-Agent Switcher for Chrome سیستم عامل های کاربران را از طریق سرور سایت بررسی کرده تا دریابد که آیا صفحه شما در مرورگرهای آنها به درستی اجرا می شوند یا خیر؟
8. افرونه The Tech SEO — Quick Click Website Audit

ابزاری است که لینک های از پیش ساخته شده را (برای لینک کنونی) به مجموعه ای از ابزار های محبوب سئو مجهز می کند. امری که نیاز به کپی پیست کردن ابزارها را از بین می برد.
مثلا، اگر 20 ابزار مختلف برای سئو را در کروم نصب کرده باشید همه آن ها را مانند تصویر زیر در یک صفحه طبقه بندی می کند. سپس با کلیک کردن بر روی هر ابزار، صفحات مربوط به آن باز می شوند.
9. افزونه View Rendered Source

ابزاری ضروری برای کسانی که با وب سایت های مبتنی بر جاوا اسکریپت سروکار دارند. این افزونه کد صفحه خام و نسخه ارائه شده آن را با هم مقایسه می کند. به عنوان یک متخصص سئو می توانید بررسی کنید که آیا سایت شما جاوا اسکریپت برچسب های متا را بیش از حد ایجاد می کند یا خیر؟
10. افزونه META SEO Inspector

افزونه META SEO Inspector به صورت انحصاری تنها به بررسی داده های نهفته در کدهای یک صفحه می پردازد. به طوری که هر کدام از انها را در دسته بندی های مشخص نمایش می دهد.
از این افزونه می توان برای تجزیه و تحلیل تگ های کنونیکال، XFN و میکروفرمت ها استفاده کرد.
11. افزونه Tag Assistant

قطعا برای بررسی وجود احتمالی تگ های گوگل نظیر گوگل آنالیتیکس به این افزونه نیاز پیدا خواهید کرد. پس از هر بار بازدید و تجزیه و تحلیل تگ های ردیابی در هر بخش، این افزونه آنها را ذخیره می کند.
با استفاده از افزونه Tag Assistant می توان از عمرکرد درست برچسب ها اطمینان حاصل کرد.
12. افزونه Page Load Time

پس از آنکه در سال 2018 سرعت وبسایت به یکی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل تبدیل شد، اغلب سئوکاران تجوه زیادی به این امر کردند.
این افزونه سرعت بارگذاری صفحات را نشان داده و مانند GTmetrix اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهد. شما می توانید سرعت بارگذاری صفحات را با هم مقایسه کرده و صفحات کند را بهبود ببخشید.

افزونه های کروم برای آنالیز بک لینک ها

از افزونه های زیر برای جستجوی بک لینک های مناسب، تحقیق و مدیریت بهتر آنها استفاده کنید.
1. افزونه LinkClump

با این افزونه می توانید هر لینکی را در یک تب جدید باز کنید. در واقع کاربرانی که قصد دارند به طور همزمان لینک های موجود در یک صفحه را انتخاب و باز کنند، می توانند از این افزونه استفاده کنند.
2. افزونه MozBar

افزونه MozBar یکی از کاربردی ترین ابزارهایی است که همزمان چندین کار را با هم انجام می دهد. این ابزار خدماتی نظیر سئو داخلی، مباحث فنی سئو و از همه مهمتر پیگیری بک لینک ها را به کاربران ارائه می دهد.
از آنجایی که افزونه MozBar در وردپرس موجب کند شدن سایت ها می شود، منطقی است که از نسخه کروم آن استفاده کرد.
3. افزونه SEO Quake

افزونه SEO Quake جزو ابزارهای بسیار کاربردی است که سال ها در قالب وردپرس وجود دارد. اما به دلیل استقبال زیاد از آن، کروم تصمیم گرفت تا آن را به ابزارهای خود اضافه کند.
پس از نصب این افزونه در کروم تنها با یک کلیک می توانید به داده های دلخواه خود به ویژه بک لینک های صفحه دسترسی پیدا کنید.
بهتر است از این ابزار تنها برای پیگیری بک لینک های سایت خود استفاده کنید. درست است که اغلب ابزارهای سئو چندمنظور هستند، اما باید برای هر قسمت از سئو سایت از یک ابزار تخصصی و انحصاری استفاده کرد.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.