تست اسپم جزو مسائلی است که تشخیص آن توسط افراد کار بسیار سختی نیست. اسپم در واقع پیامی الکترونیکی است که برای تعداد زیادی از افراد بدون اجازه آن ها فرستاده می شود. اسپم ها انواع مختلفی دارند که عبارتند از:
- اسپم ایمیل
- اسپمر سایت ها
- سایت های اسپم
- اسپم پیامکی
- اسپم اپلیکیشن ها
ایمیل های اسپم ایمیل هایی هستند که با هدف تبلیغات برای افراد ارسال می شوند. همه ما تجربه اسپم در جیمیل را داشته ایم. در این روش ارسال ایمیل اسپم برای اسپمر هزینه زیادی ندارد. اسپمر سایت ها اسپم هایی هستند که در قسمت نظرات انجمن ها و وبلاگ ها و سایت ها، اقدام به ارسال پست های تبلیغاتی در قالب کامنت می کنند. آسیب پذیری این اسپم ها کمتر بوده و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند. سایت های اسپم، سایت هایی هستند که با وارد شدن به آن ها، سیستم افراد ویروسی شده و آسیب های مخربی به آن ها وارد می کنند. در اپلیکیشن ها نیز نوعی اسپم وجود دارد که هدف آن تبلیغات یا افزایش فالوور در اپلیکیشن اینستاگرام می باشد.
کاربرد گزارش اسپم در تلگرام
در اپلیکیشن تلگرام می توان گزارش اسپم بودن افراد را ارسال کرد. اگر تعداد این گزارش زیاد شود، تلگرام شما را ریپورت می کند. در اینصورت شما نمی توانید به کاربرانی که شماره شما را در لیست مخاطبین ندارند و افراد ناشناس، پیغام ارسال نمایید. در این حالت با ارسال پیام به این افراد، با علامتی قرمز رنگ در پیام مواجه می شوید که به شما اطلاع می دهد ریپورت شده اید:
Sorry, you can only send messages to mutual contacts at the moment: متاسفیم، در حال حاضر شما قادر هستید تنها به مخاطبین متقابل خود پیام ارسال کنید.
اسپم پیامک چیست ؟
اسپم پیامک در واقع پیامک هایی هستد که برای تبلیغات به موبایل شما ارسال می شود. این پیامک ها می توانند توسط اپراتورها یا شرکت های تبلیغاتی ارسال شوند و برای افراد بسیار آزار دهنده هستند. در واقع هر راه ارتباطی که باعث شود شما به صورت ناخواسته با آن روبه رو شوید و درباره خدمات یا خبر و محصولی اطلاع پیدا کنید، اسپم شناخته می شود. در این زمینه شما می توانید صبر خود را زیاد کنید و با مشاهده پیامک اسپم، تنها اقدام به پاک کردن آن نمایید. البته راه حل بهتری برای شما نیز وجود دارد. برای این منظور می توانید در تنظیمات گوشی خود این شماره ها را بلاک نمایید تا دیگر پیامک های آن ها را دریافت نکنید.
تست اسپم سایت
ممکن است سایت شما توسط موتورهای جستجو در لیست اسپم قرار بگیرد. لیست این سایت ها به صورت لیستی از نام دامنه و آی پی آدرس آن هاست که باعث شده در لیست سیاه موتورهای جستجو قرار بگیرند. در صورتی که از ایندکس گوگل یا موتور جستجوی دیگری خارج شده اید یا در ترافیک طبیعی سایت خود افت شدیدی را مشاهده می کنید، باید شرایط را بررسی کرده و ببینید در لیست سایت های اسپم آن موتور جستجو قرار گرفته اید یا خیر. برای این منظور ابزارهای مختلفی قرار داده شده است که یکی از این ابزارها، ابزارmozbar می باشد. شما میتوانید برای تست اسپم سایت ها، این ابزار را در مرورگر خود نصب کنید و در قسمت spam score، میزان اسپم سایت ها را مشاهده نمایید.
آنتی اسپم چیست و چه کاربردی دارد؟
آنتی اسپم (Anti Spam) برنامه هایی هستند که با اسپم یا هرزنامه مقابله می کنند. در حال حاضر بهترین تکنولوژی برای مقابله با اسپم، نرم افزارهای فیلترینگ هستند که با جستجو کلید واژه خاصی در خط موضوع پیام و شناسایی آن، نامه الکترونیکی را حذف می کنند. میل سرورها با استفاده از تکنولوژی های به کار رفته در آنتی اسپم و قوانین امتیازدهی پیاده سازی شده توسط مدیران آن ها، اقدام به امتیازدهی ایمیل های دریافتی خود می کنند و پس از جمع امتیازات، تصمیم می گیرند که با ایمیل مربوطه چگونه برخورد کنند و آن را داخل فولدر خاصی قرار می دهند یا دریافت آن را مسدود می کنند.
هدف اسپمرها از ارسال اسپم چیست؟
هدف اسپم و اسپمرها، اغلب کسب درآمد است. در سیستم های اسپم، با ارسال تعداد زیادی اسپم به افراد مختلف در روز، حتی اگر درصد باز شدن این پیام ها و جذب افراد بسیار پایین باشد، فروش فوق العاده ای را می توان شاهد بود. البته برخی از افراد معتقدند پیام های اسپم دیگر کارایی قبل را ندارد و روی برند مورد نظر تاثیر منفی می گذارد.
هدف بعدی ایمیل های اسپم به دام افتادن شما می باشد. بسیاری از اسپمرها برای دریافت اطلاعات مهم و با ارزش شما نظیر اطلاعات کارت بانکی اقدام به کلاهبرداری می کنند که اغلب با عنوان فیشینگ از آن یاد می شود.
نتیجه گیری:
همانگونه که دیدیم ارسال پیام به افراد به منظور تبلیغات کار هرکسی نیست و ممکن است اشتباهی کوچک منجر به اسپم شناخته شدن شما شود. تیم پونه مدیا قبل از شروع به ارسال ایمیل های تبلیغاتی رتبه اسپم را بررسی کرده و سپس با اطمینان خاطر بیشتری ایمیل های ارسالی شما را به سمت اینباکس ایمیل ها هدایت می کند.