مفید بود؟

نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟

در این قسمت از مقاله می خواهیم به معرفی نقش سایت مپ یا نقشه سایت در سئو سایت بپردازیم و با کاربرد آن در سئو وبهینه سازی سایت آشنا شویم.تا به حال فکر کرده اید که موتورهای جستجو چگونه سایت شما را مشاهده می کنند؟موتور جستجو چگونه صفحات سایت شما را مورد ارزش قرار می دهد ؟در این مقاله به این سوالات پاسخ می دهیم

 

نقشه سایت یا سایت مپ چیست ؟

سایت مپ در واقع، فایلی است که لیستی از مهم ترین محتواهای موجود در سایت را در برمی گیرد تا  کراولر های موتورهای جستجو بتوانند به راحتی سایت را ایندکس کنند.یا به زبان دیگر نقشه سایت فایلی است که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا ساختار و بخش‌های سایت‌ها را در کمترین زمان ممکن شناسایی و تشخیص دهند.نقشه سایت  یا سایت مپ فایلی است که ساختار داخلی آن با فرمت XML ایجاد می‌شود و معمولا ایجاد آن با استفاده از ابزارهای آنلاین یا افزونه‌های موجود روی سیستم‌های مدیریت محتواانجام می گیرد.

باید یاد آور این موضوع باشیم  که قرار دادن URL صفحاتِ سایت در سایت مپ، حضور سایت در ایندکس های جستجو را تضمین می کند.این مقاله  به این معنی است که اگر نقشه سایتی از کدهای XML خوب استفاده کند،آدرس های معتبر و منظم و تمیزی  را برای کارولرها فراهم کند و سایر نیازمندی های موتور های جستجوگر را برآورده سازد، URL های موجود در آن در Crawl های بعدی مورد توجه قرار خواهند گرفت.این کار باعث دیده شدن صفحات مختلف در موتورهای جستجوگر را افزایش خواهد داد.

 

چرا ما  نیاز به یک نقشه سایت داریم ؟

  •  کمک برای پیدا کردن صفحه خود در موتور جستجو – مزیت اصلی داشتن نقشه سایت است.
  • بهبود رتبه و محبوبیت لینک – یکی از بخش مهمی از بهینه‌سازی موتور جستجو، کیفیت از لینک‌های اشاره به سمت شما است.

 

موارد استفاده ضروری از نقشه سایت یا سایت مپ:

1.ایجاد یک سایت جدید.

2.در سایت‌هایی که  تعداد صفحات و محتوای بسیار زیادی دارند.

3.زمانی که دسترسی به صفحات داخلی با مراجعه از صفحه ای  به صفحه  دیگر ممکن نباشد.

 

ساختار نقشه سایت XML

نقشه سایت XML (زبان نشانه گذاری قابل گسترس و توسعه) در واقع یک فایل متنی حاوی تمام آدرس های موجود در سایت شماست. همچنین نقشه سایت (سایت مپ) شما میتواند اطلاعات متا هر آدرس از سایت مانند آخرین بروزرسانی، میزان اهمیت و نحوه ارتباط آن با صفحات دیگر را نیز شامل شود.وجود نقشه سایت به روبات موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند تا صفحات شما را بصورت بهتر شناسایی کند و همچنین از ایجاد صفحات جدید و تغییرات در صفحات قدیمی شما مطلع شود.

 

کدهای XML سایت مپ حاوی تگ های اختیاری و الزامی هستند:

نمونه کد XML که در سایت مپ مورد استفاده قرار می گیرد را در زیر مشاهده می کنید:

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>

<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>

<url>

<loc>http://www.example.com/</loc>

<lastmod>2012-04-30</lastmod>

<changefreq>monthly</changefreq>

<priority>1.0</priority>

</url>

<url>

<loc>http://www.example.com/about-us.html</loc>

<changefreq>yearly</changefreq>

<priority>0.4</priority>

</url>

</urlset>

این فایل برای هر URL که می خواهید بیان نمایید و صفحه شما آن را دارا باشد یک عنصر <url> را شامل می باشد . فرزندان این عنصر دارای مفاهیم زیر می باشند:

  • <loc> این برچسب URL را تعیین می کند.
  • <lastmod> تاریخ آخرین تغییرات را برای URL مشخص می کند که به فرمت YYYY-MM-DD نوشته می شود.
  • <changefreq> به گوگل اطلاع می دهد که صفحه چند وقت یکبار تغییر می کند. مقادیر ممکن always , hourly , daily , weekly , monthly , yearly , never می باشند.
  • <priority> میزان اهمیت صفحه در نقشه سایت شما را مشخص میکند. این مقدار عددی بین ۰٫۰ و ۱٫۰ می باشد.

 

بهینه سازی و نقشه سایت sitemap:

Sitemap برای کاربر و موتورهای جستجو به سادگی این امکان را فراهم می آورد تا صفحات مختلف وب سایت شما از طریق آن قابل  دستیابی باشند.معمولا sitemap ها شامل کل صفحات و یا حداقل مهمترین صفحات یک سایت می باشد و این امر برای کاربر و موتور جستجو مفید است.برای کاربر از این جهت که sitemap به عنوان یک فهرست و راهنما برای سایت عمل می کند، عمل رسیدن به صفحات دلخواه را آسان می نماید و برای موتور جستجو از این لحاظ که به آدرس دهی شدن سریع و قابل فهم آسانتر وب سایت ، توسط خزنده کمک می نماید.

 

sitemapهای موتور جستجو:

این نوع sitemap ها برای کمک به موتورهای جستجو به منظور آدرس دهی کردن یک وب سایت طراحی شده اند و برای کاربر استفاده ای نخواهد داشت.درصورتی که محتویات سایت تغییر یابد ، برای یک وب هفته ها طول می کشد تا بدون هیچ کمکی از تغییرات نکته برداری کند ، بعلاوه اگر در ساختار مسیردهی وب سایت ، صفحه وب به جایی ارجاع داده نشودآن صفحه ادرس دهی نخواهد شد پس یکی از رو شهای مورد نظر استفاده از این گونه sitemap ها برای این تغییرات به صورت خودکار و در اسرع وقت به اطلاع موتور جستجو می رسد.

 

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.