مفید بود؟

پروتکل MPLS چیست؟ پروتکل MPLS در حقیقت یک فناوری مخصوص انتقال داده ها به همراه اطلاعات مهم است. این فناوری موجب می شود تا سرعت انتقال اطلاعات افزایش یابد. همچنین این فناوری می تواند جریان ترافیک شبکه را نیز کنترل کند تا اتفاق ناخواسته ای رخ ندهد. در فناوری MPLS جست و جو های پیچیده به جای این که در جدول مسیریابی در توقف ها انجام شوند، به راحتی و از طریق فقط یک برچسب هدایت می شوند.

این روش مقیاس پذیر است و با تکنیک پروتکل اینترنت (IP) می تواند کار کند. همچنین از طریق روش دیگری نیز در دستگاه های خودپرداز (ATM) نیز قابل استفاده است.

اما برای این که بگوییم پروتکل MPLS چیست و چگونه کار می کند باید گفت که هنگامی که داده ها وارد یک شبکه IP سنتی می شوند، بر اساس آدرس های طولانی ای که در شبکه وجود دارند حرکت می کنند و از گره های مختلف شبکه هدایت می شوند. با این روش، هر مسیریابی که در آن یک بسته داده قرار دارد، می تواند بر اساس جداول مسیریابی درباره توقف بعدی بسته داده در شبکه اینترنت تصمیم بگیرد. در اینجا است که MPLS یک برچسب بخصوص به هر بسته اختصاص می دهد تا آن را در یک مسیر از پیش تعیین شده ارسال کند.

 

نحوه کار MPLS

برای این که بهتر بدانید پروتکل MPLS  چیست، باید با نحوه کار آن نیز آشنا باشید. در واقع LSPs هایی که در شبکه به صورت یک طرفه و از پیش تعیین شده در بین جفت روتر ها هستند را می توان MPLS نامید. در اینجا نحوه کار آن شرح داده شده است:

  1. در اولین قدم هنگامی که یک بسته از طریق یک مسیریاب لبه برچسب (که به عنوان گره های ورودی نیز شناخته می شوند) وارد شبکه می شوند، بسته به نوع داده و مقصدی که دارند، به یک کلاس هم ارزی (FEC) ارسال می شوند. در اینجا کلاس های هم ارزی بسته هایی با ویژگی های یکسان را پیدا می کنند و در کنار یکدیگر قرار می دهد.
  2. در این مرحله برای این که بهتر درک کنید که پروتکل MPLS چیست و چگونه کار می کند باید گفت در اینجا FEC، یک برچسب به گره ورودی می دهد و آن را در یک LSP قرار می دهد.
  3. همانطور که بسته از طریق گره های ترازیت شبکه (که نام مسیریاب های سوئیچ نیز شناخته می شوند) عبور می کنند، توسط مسیریاب ها هدایت می شود. در اینجا مسیریاب ها کاری می کنند که داده ها طبق دستورالعمل های موجود در برچسب بسته به مسیر خود ادامه دهند. در اینجا نیز اگر توقفی صورت بگیرد، توقف های میانی بر اساس برچسب بسته هستند و نه بخاطر جست و جو های اضافی IP.
  4. در آخرین مرحله از توضیح این که پروتکل MPLS چیست و چگونه کار می کند باید گفت که در گره خروج یا همان روتر نهایی، در انتهای LSP برچسب حذف می شود و بسته ای شامل داده است توسط مسیریابی IP معمولی تحویل داده می شود.

 

برچسب در پروتکل MPLS چیست؟

شاید تا الان از خود پرسیده باشید که نقش برچسب در پروتکل MPLS چیست و چه کاری را انجام می دهد. برای این که بدانید برچسب چیست، کافی است که بدانید یک برچسب حداقل از ۴ قسمت تشکیل شده است. این چهار قسمت عبارت اند از:

ارزش برچسب: این برچسب کاری می کند که اطلاعات مورد نیاز برای روتر ها نگه داشته شود تا مشخص شود بسته باید به کجا برسد و کجا تحویل داده شود.

فیلد کلاس ترافیک: این قسمت از برچسب مشخص می کند که اولویت و کیفیت خدمات و اعلان ازدحام چگونه باشد و چگونه تنظیم شود.

پرچم برچسب: این پرچم نشان می دهد که آخرین برچسب در پشته است یا خیر.

فیلد Time to live (TTL) : این فیلد همان طور که از نامش پیداست، مشخص می کند که طول عمر هر بسته که حاوی داده است چقدر باشد. یا این که بعد از تمام شدن زمان مشخصی چه تغییراتی در بسته ایجاد شود.

بعد از توضیحات بالا احتمالا متوجه شده اید که نقش برچسب در پروتکل MPLS چیست. علاوه بر موارد بالا، برچسب ها می توانند با هم دیگر کار کنند. برای مثال در یک بسته برچسب اول می تواند داده ها را کنترل کند و برچسب دوم نیز می تواند بعد از به مقصد رسیدن بسته نیز آن را پاپ کند. سومین برچسب نیز در آخر مسیر و در زیر جهت آن قرار می گیرد.

 

پروتکل MPLS دقیقا در کدام لایه شبکه قرار دارد؟

پروتکل MPLS در واقع یک پروتکل شبکه ۲٫۵ لایه در نظر گرفته می شود. لایه ۲ در شبکه بسته های IP را روی LAN های ساده یا شبکه های WAN نقطه به نقطه حمل می کند. این در حالی است که لایه ۳ از آدرس دهی و مسیریابی در سطح اینترنت با استفاده از پروتکل های IP استفاده می کند. حال برای این که بتوان گفت پروتکل MPLS چیست و در کجا قرار دارد می توان گفت که این پروتکل در جایی بین این دو است. MPLS در واقع با یک سری وِیژگی های جدید و اضافی برای انتقال داده در سراسر شبکه استفاده می شود.

 

جایگزین پروتکل MPLS

طبق گفته ها، به زودی یک نرم افزار جدید جایگزین پروتکل MPLS خواهد شد. نام این نرم افزار SD-WAN است که برای هوشمند تر کردن و انعطاف پذیر کردن شبکه های گسترده به کار می رود. علاوه بر این، دستگاه هایی که در آینده از WAN استفاده خواهند کرد، دیگر نیازی به ایجاد مسیر های از پیش تعیین شده ندارند . بلکه می توان به صورت خودکار آن ها را تنظیم کرد.

اگر ترافیک WAN شامل تمامی برنامه های غیر واقعی شود، یا اگر بلادرنگ در فضای ابری میزبانی شود، مزایای نرم افزار SD-WAN می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • هزینه های کمتر و پایین تر
  • امکان افزایش پهنای باند
  • عملکرد بهتر
  • زمان کار بیشتر
  • عملکرد بهتر در سایت های کوچک
  • تهیه راحت تر و عرضه سریع تر

جمع بندی

در این مقاله با هم در مورد این که پروتکل MPLS چیست صحبت کردیم. در این مقاله وظایف این پروتکل را شرح دادیم و در مورد هر کدام از آن ها توضیح دادیم. امیدواریم که بعد از خواندن این مقاله به درک درستی از این پروتکل رسیده باشید.

معرفی دیگر پروتکل های پر کاربرد در بیزون:

پروتکل TLS چیست؟

پروتکل SSH چیست؟

پروتکل SSL چیست؟

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.