مقالات آموزشی

بررسی یادگیری روش‌ها و میان‌برها و توجه به نحوه جستجو در گوگل 

مفید بود؟

امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی، افراد برای جمع‌آوری اطلاعات راجع به مسائل مختلف، به سمت جستجوی اینترنتی گرایش پیدا کرده‌اند. افرادی که در این عرصه حضور فعال دارند، لازم است که به طور مداوم اطلاعات خود را به وسیله متدهای جدید، به‌روز کنند. جستجو داخل موارد پیدا شده در گوگل یکی از کلیدی ترین موارد خواهد بود.

یادگیری روش‌ها و میان‌برها

به دلیل مشغله زیاد و کمبود وقت، امکان مطالعه به صورت تمام وقت برای همه وجود ندارد. پس افراد برای مدیریت این مسئله، باید به دنبال یادگیری روش‌ها و میان‌برهایی باشند که با استفاده از آن‌ها، علاوه بر اینکه در زمان خود صرفه جویی می‌کنند، از طریق این میان‌برها به هدف خود نیز سریع‌تر دست پیدا کنند.

 

برای اینکه فردی بتواند اطلاعاتی برای انجام کار خود جمع‌آوری کند، لازم است که از یک موتور جستجوی کامل و دقیق کمک بگیرد. این موتور جستجو همان گوگل است که امروزه برای افراد از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. اما جستجو در گوگل آن گونه که افراد می‌پندارند، راحت نیست.
در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر به این مبحث بپردازیم.

نحوه جستجو داخل موارد پیدا شده در گوگل

گوگل که به عنوان یک موتور جستجوگر قوی شناخته می‌شود، حدوداً 24 سال است که به زندگی افراد قدم گذاشته است. ورود گوگل به دنیا و زندگی افراد را می‌توان یک اتفاق خارق‌العاده به شمار آورد که باعث شده است نگرش ما به دنیا و اطلاعات موجود در آن نیز دچار تغییر شود.

افراد گمان می‌کنند که برای چگونگی استفاده از گوگل، هیچ آموزشی لازم نیست و تنها کافی است موضوعی را که به دنبال آن هستند، تایپ کنند و جستجو را آغاز کنند. اما لازم به ذکر است که این طرز تلقی از جستجو در گوگل، نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای افرادی باشد که به صورت تخصصی جستجو می‌کنند.

کاربر معمولی در گوگل

این تفکر را شاید از یک کاربر معمولی در گوگل بتوان پذیرفت. اما از فردی که کار تخصصی انجام می‌دهد، انتظار می‌رود که بسیار دقیق‌تر به امر جستجو در گوگل بنگرد. گاهی جستجو داخل موارد پیدا شده در گوگل به فردی نیاز دارد که به تمام میان‌برها و جزئیات آن اشراف کامل داشته باشد.

شاید برای همه ما پیش آمده باشد که به دنبال موضوعی در گوگل، شروع به جستجو می‌کنیم. کافی است چندین کلمه از آن مسئله مورد نظر را تایپ کنیم تا با حجم زیادی از اطلاعات ارائه شده توسط گوگل روبرو شویم. این اطلاعات متنوع که حجم زیادی نیز دارند، گاهی به آنچه که ما به دنبالش هستیم چندان مرتبط نیست.

اهمیت نحوه جستجو در گوگل 

در اینجاست که اهمیت نحوه جستجو در گوگل برای ما آشکار می‌شود. برای اینکه بتوانیم به طور صحیح در گوگل جستجو کنیم، راهکارها و میان‌برهایی وجود دارد. استفاده از این میان‌برها به افراد کمک می‌کند که بتوانند در کمترین زمان ممکن، دقیق‌ترین اطلاعات را از گوگل دریافت کنند.
به این منظور افراد می‌توانند با بهره‌گیری از اپراتورهای گوگل، جستجویی حرفه‌ای و دقیق را داشته باشند. در ادامه با اپراتورهای گوگل بیشتر آشنا می‌شویم.

اپراتورهای گوگل

اپراتورهای گوگل، یک سری میان‌برها و عملیات هستند که کاربران آن‌ها را در جستجوی خود استفاده می‌کنند تا بتوانند جستجویی تخصصی و دقیق داشته باشند. بدین معنا که با استفاده از یک سری کاراکترها، می‌توان جستجو را به یک موضوع خاص محدود کرد یا اطلاعاتی که لازم نیست را فیلتر کرد.
اپراتورهای گوگل برای افرادی طراحی شده است که هنگام جستجو زمان کافی برای جمع‌آوری اطلاعات از بین هزاران موضوع مرتبط را ندارند. این افراد به دنبال اطلاعات دقیق و تخصصی هستند که در کمترین زمان بتواند پاسخگوی نیازهای آن‌ها باشد. در ادامه به معرفی چندین میان‌بر کارآمد می‌پردازیم.

جستجوی دقیق و حرفه‌ای با ” … “

زمانی که به دنبال جستجوی یک موضوع هستید و آن عبارت را تایپ می‌کنید، مشاهده خواهید کرد که حجم انبوهی از انواع لینک‌ها به صورت نامنظم برای شما نمایش داده می‌شود. این لینک‌ها همگی به موضوع مورد نظر شما مرتبط نیستند، بلکه در آن‌ها فقط عبارت مورد نظر شما وجود دارد.
در اینجا به منظور اینکه بتوانید جستجویی حرفه‌ای‌تر و دقیق‌تر داشته باشید و اطلاعات ارائه شده توسط گوگل را محدودتر کنید، می‌توانید با قرار دادن عبارت مورد نظرتان در داخل گیومه (” … “) ، اطلاعات مربوط به آن را به صورت منظم و تخصصی و با صرف کمترین زمان دریافت کنید.

فیلتر کردن کلمات با «-» 

وقتی عبارتی را جستجو می‌کنید، ممکن است گوگل یک کلمه مرتبط دیگر را نیز برای شما نمایش دهد، اما شما به آن کلمه احتیاج ندارید و قصد دارید آن را از نتایج جستجوی خود فیلتر کنید؛ بنابراین این مواقع توصیه می‌شود که زمان خود را برای جستجو بین هزاران نتیجه مرتبط یا نامرتبط صرف نکنید.
بلکه می‌توانید عبارت مورد نظر خود را تایپ کنید و کنار آن «-» کلماتی که به آن نیاز ندارید را قرار دهید. به این ترتیب گوگل کلماتی را که در کنار علامت تفریق گذاشته‌اید از نتایج جستجوی شما فیلتر خواهد کرد و نتایجی دقیق‌تر را ارائه می‌کند.

استفاده از :site برای جستجو در سایت خاص

از دیگر اپراتورهایی که جستجو داخل موارد پیدا شده در گوگل را برای کاربران هدفمند و تخصصی کرده است، استفاده از عبارت مورد نظر بعد از «site:» است. بدین معنا که شما به دنبال جستجوی عبارتی خاص در یک وبسایت مشخص هستید و صرفاً از آن وبسایت قصد جمع‌آوری اطلاعات را دارید.

 

بنابراین در قسمت جستجو ابتدا «site:» را تایپ می‌کنید و سپس آدرس سایت مورد نظر را وارد می‌کنید. بعد از آدرس سایت، عبارتی که به دنبال آن هستید را تایپ می‌کنید و جستجو را شروع می‌کنید. در این حالت گوگل فقط در وب‌سایتی که شما وارد کردید، به دنبال اطلاعات درخواستی شما خواهد بود.

جستجو بین دو تاریخ مشخص با «..»

برای اینکه در گوگل، اطلاعات خاصی را در تاریخ مشخصی به دست آورید، می‌توانید به کمک «..» که بین دو سال انتخابی قرار می‌دهید، نتایج جستجوی خود را از نظر زمان محدودتر کنید.

یافتن شبکه‌های اجتماعی با @

افرادی که به دنبال یافتن برخی شبکه‌های اجتماعی خاص هستند، می‌توانند در گوگل ابتدا نام شبکه اجتماعی انتخابی را وارد کنند و سپس با تایپ کردن نام شبکه اجتماعی، @ را وارد کنند و به جستجو بپردازند.

دسترسی به نقشه با map:

استفاده از map: یکی دیگر از اپراتورهایی است که جستجو داخل موارد پیدا شده در گوگل را برای کاربران راحت‌تر و دقیق‌تر کرده است. افرادی که قصد دارند به نقشه گوگل دسترسی پیدا کنند، بدون اینکه وارد Map شوند، می‌توانند پس از تایپ کردن map: ، نام محل انتخابی خود را وارد کنند تا برایشان نمایش داده شود.

برای پیدا کردن واژه مورد نظر در عنوان استفاده از  Intitle:

تصور کنید که فردی قصد دارد در گوگل به اطلاعاتی دسترسی پیدا کند که از عنوان مشخصی برداشت شده‌اند. بدین معنا که از گوگل بخواهد آن عبارت را در عناوین جستجو کند، نه در تمام مطالب. پس می‌تواند Intitle: را وارد کند و بعد از آن کلمات مورد نظر خود را بنویسد و جستجو را شروع کند.

انتخاب نوع فایل دریافتی با filetype:

زمانی که فردی قصد دارد جستجو داخل موارد پیدا شده در گوگل، صرفاً از فرمت مشخصی انجام شود، می‌تواند ابتدا عبارت خود را وارد کند، سپس filetype: و پس از آن، نوع فرمت درخواستی خود را مشخص کند. برای عکس‌ها هم می‌توان از این روش بهره گرفت و نوع عکس را مشخص کرد.

جمع ‌بندی

بسیاری روش‌ها و میان‌برهای دیگر وجود دارد که در این مقاله مجال بیان آن‌ها نیست. هر یک از ما لازم است به منظور اینکه جستجو داخل موارد پیدا شده در گوگل را هدفمند سازیم، از این روش‌ها استفاده کنیم.
سعی کنید این موارد را به کار ببرید و سریعتر به مقصود دلخواه خود دست پیدا کنید تا به نتیجه مطلوب به راحتی دست یابید. البته تمام موارد بالا قسمتی از موارد مختلف بود، با جستجو بیشتر می توانید به موارد بیشتر دست پیدا کنید.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.