مقالات آموزشی

آشنایی با شغل هایی که در حوزه کامپیوتر بازار کار خوبی دارند

مفید بود؟

علوم کامپیوتر مطالعه کامپیوتر ها و فرایند های آن ها است که شامل مواردی از قبیل طراحی نرم افزاری و سخت افزاری، کاربرد های عملی و تأثیرات آن بر جامعه است. اگر شما علاقه مند و کنجکاو در زمینه علوم کامپیوتر هستید و به دنبال شغل های پردرآمد در حوزه کامپیوتر می گردید، بهتر است با مهارت های موردنیاز برای دستیابی به این شغل از قبیل حل مسئله، تجزیه و تحلیل و مهارت هایی در زمینه برنامه نویسی کامپیوتر آشنا شده باشید.

با انتخاب شغلی در این زمینه، فرایند یادگیری شما در مواردی از قبیل مهارت های ارتباطی، تحلیلی و فناوری شروع می شود. یکی از مزیت های یادگیری این عنوان ها، استفاده و یا انتقال اطلاعات و دانش به سایر حرفه های مبتنی بر فناوری است. هدف ما در این مقاله آشنا شدن با برخی از پردرآمدترین مشاغل علوم کامپیوتر است.

حال به بررسی شغل های پردرآمد در حوزه کامپیوتر می پردازیم:

  1. برنامه نویسی

یکی از شغل های پردرآمد در حوزه کامپیوتر، برنامه نویسی است. برنامه نویسان تمرکز اصلی خود را بر روی طراحی و توسعه سیستم ها و نرم افزار های کامپیوتری معطوف می کنند. علاوه بر موارد ذکر شده، آن ها به دنبال به روز رسانی و اصلاح برنامه های موجود هستند. با توجه به نیاز های هر شرکتی، تحلیل گران برنامه نویس ممکن است از سیستم های کامپیوتری خاص صنعتی استفاده کنند. یکی دیگر از وظایف آن ها ممکن است شامل همکاری با مدیران پروژه باشد، هدف از این کار اطمینان حاصل کردن از رعایت جدول زمانی و تجزیه و تحلیل هزینه برای کمک به مدیریت در زمینه سیستم مالی است.

  1. مهندس پشتیبانی فنی

بررسی مشکلات سخت افزار و نرم افزاری و عیب یابی آن ها به عهده مهندسان پشتیبانی فنی است که با نام های دیگری مثل مهندسان پشتیبانی فناوری اطلاعات نیز شناخته می شوند. وظیفه آن ها ممکن است به دو صورت انجام شود. یا در راستای کمک به سازمان، در مشخص کردن و رفع مشکلات فنی داخلی است و یا از طرف شرکت خود، به مشتریان و خریداران کمک خواهند کرد. راه های پشتیبانی آن ها از طریق رایانه یا تلفن و یا شخصاً به صورت حضوری است.

  1. تحلیلگر تجارت الکترونیکی

یکی دیگر از شغل های پردرآمد در حوزه کامپیوتر تحلیلگر تجارت الکترونیکی است که به طور کلی مسئول تجزیه و تحلیل داده های خرده فروشی یک کسب و کار آنلاین هستند. مراحل کاری آن ها به ترتیب شامل تولید گزارش های فروش آنلاین، تجزیه و تحلیل روند خرید مشتری، بررسی تغییرات در بازار خرده فروشی آنلاین می شود. تحلیلگران تجارت الکترونیکی ممکن است در بعضی از مواقع برای کمک به تنظیم فرایند های تراکنش آنلاین با توسعه دهندگان همکاری کنند؛ به طوری که ابتدا باید اطلاعات را به مدیران تبلیغات ارائه دهند. موضوعی که حتی ممکن است از فروش هم حیاتی تر باشد، آن است که تحلیلگران تجارت الکترونیکی می توانند رتبه بندی در موتور های جستجو، تحلیل و تجزیه وب، نتایج کمپین های تبلیغاتی و نام تجاری را در یک وب سایت نظارت کنند.

  1. تحلیلگر تداوم کسب و کار

یکی دیگر از شغل های پردرآمد در حوزه کامپیوتر تحلیلگری تداوم کسب و کار است. مسئولیت اطمینان از بازیابی داده ها و از سرگیری عملیات عادی سازمان ها پس از اتفاقات غیر منتظره مانند قطعی برق یا اینترنت به عهده تحلیلگران تداوم کسب و کار است. این متخصصان با تحقیق و جستجو و با توجه به زیان های احتمالی و خسارت هایی که ممکن است بازیابی را دچار ریسک کند، استراتژی های بازیابی را مشخص نموده و آن ها را آماده می کنند. برای عملی شدن این کار تحلیلگران تداوم کسب و کار به کارکنان شرکت ها آموزش می دهند تا در صورت بروز هرگونه خاموشی و یا سایر نقص های جدی، برنامه های بازیابی را مطابق آموزش داده شده به آن ها انجام دهند.

  1. تحلیلگر سیستم

تحلیلگران سیستم برای شروع، یک سیستم کامپیوتر به روز شده را برای شرکت یا سازمان آماده و از آن نگهداری می کنند. بعد از در اختیار داشتن یک سیستم کامپیوتر حال آنان باید به بررسی نرم افزار ها و سخت افزار هایی که در حال حاضر استفاده می شود، بپردازند و برنامه های جدیدی را که کمکی به برآورده کردن نیاز های شرکت می ‌کند پیشنهاد و آن ها را طراحی کنند. در اکثر مواقع، یک تحلیلگر سیستم به تحلیل هزینه و فایده می پردازد و از این طریق مطمئن می شود که هرگونه اصلاح پیشنهادی از نظر مالی قابل انجام است. تحلیلگری سیستم از شغل های پردرآمد در حوزه کامپیوتر به شمار می آید.

  1. توسعه دهنده پایگاه داده

این شغل که یکی از شغل های پردرآمد در حوزه کامپیوتر است، با نام های دیگری مثل برنامه نویسان پایگاه داده و یا طراحان پایگاه داده نیز شناخته می شود. توسعه دهندگان پایگاه داده در تلاش هستند تا با ایجاد و نگهداری از سیستم های کامپیوتری و سازماندهی آن ها، فایل ها و اطلاعات را به روش های ساده ای قابل دسترسی کنند که امکان مدیریت آن ها نیز فراهم باشد. نکته ای که برای توسعه دهندگان پایگاه داده حیاتی است آن است که پایگاه داده یک شرکت به طور مؤثر اجرا شود و در مواجهه با هر گونه مشکل و یا اختلالی در سیستم به راحتی آن را برطرف کنند. علاوه بر این موضوع آن ها به تنظیم کردن مجوز های کاربر می ‌پردازند، امنیت داده ها را مورد بررسی قرار می دهند و پشتیبان تهیه می کنند.

  1. توسعه دهنده نرم افزار

توسعه دهندگان نرم افزار با همکاری چند متخصص از رشته های دیگر اعم از برنامه نویسان کامپیوتر، مهندسان نرم افزار، طراحان گرافیک برای ایجاد، توسعه و تولید برنامه های کاربردی کامپیوتری جدید اقدامات لازم را انجام می دهند. در ابتدا آن ها به تجزیه و تحلیل نیاز های کاربران می پردازند، پس از بررسی آن نیاز ها اقدام به توسعه برنامه هایی می کنند که نیاز های کاربران را برطرف سازد، در این مسیر برای توسعه برنامه ها، تکنولوژی و طرح های جدیدی را به وجود می آورند. از دیگر مسئولیت های این شغل که جزو پردرآمدترین شغل های علوم کامپیوتر محسوب می شود اطمینان از عملکرد صحیح برنامه ها و رفع اشکال است.

  1. طراح UX

UX در واقع مخفف دوکلمه User-Experience است که به معنای تجربه کاربران است. طراحان در این زمینه ظاهر و رابط کامپیوتری خاصی را ایجاد می کنند. در واقع آن ها از کاربردی و کاربر پسند بودن محصولات نرم افزاری اطمینان حاصل می کنند. تمرکز بیشتر طراحان UX بر روی تیم ها است و از مهارت های خود در یک وب سایت یا برنامه های رایانه ای استفاده می کنند.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.