شبکه اجتماعی یا وبسایت؟ مسئله این است…
اگر تصمیم گرفته باشید که یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید حتما این سوال برای شما پیش آمده که شبکه اجتماعی یا وبسایت؟! و یا بهتر بگوییم، تا وقتی شبکههای اجتماعی وجود دارد آیا ساخت یک وبسایت کار عاقلانهای است؟ در این مقاله به بررسی هر دوی این موارد یعنی سایت و شبکه اجتماعی از نگاههای مختلف میپردازیم و آنها را با هم مقایسه میکنیم.
درنهایت شما متوجه میشوید که برای ورودتان به دنیای کسب و کار اینترنتی سایت بهتر است یا شبکه اجتماعی؟! در ادامه این مقاله با ما همراه باشید…
یک مقایسه پایاپای!
همانطور که گفته شد در این مقاله شبکه اجتماعی و سایت را از دیدهای مختلف مثل مشکلات مدیریت هر کدام، هزینه ها، امنیت و… مقایسه میکنیم و در نهایت میتوانیم مطمئن شویم که به یک نتیجه درست دست یافته ایم.
هزینه در طراحی سایت و ساخت اکانت شبکه اجتماعی
مطمئنا اولین چیزی که متوجه آن میشوید این است که داشتن یک وبسایت هزینه زیادی دارد و در مقابل ساخت اکانت شبکه اجتماعی بدون حساب کردن هزینه اینترنت تقریبا صفر است! اگر بخواهیم از نگاه هزینهها به این مقایسه نگاه کنیم شبکه اجتماعی برنده است! البته این صفر بودن هزینه برای شروع ماجراست. برای اینکه وبسایت و یا حتی پیج شما در شبکه اجتماعی رشد داشته باشد باید تولید محتوا کنید و فعالیت مداوم داشته باشید که اگر نتوانید این کار را انجام دهید مجبور میشوید کسانی را برای این کار استخدام کنید. ولی به هر حال از نظر هزینه، شبکه اجتماعی برنده این مقایسه است.
شخصی سازی: شبکهاجتماعی بهتر است یا وبسایت؟!
مورد دیگری که باید به آن توجه کنید این است که شما در شبکه اجتماعی گزینههای شخصی سازی زیادی ندارید. مثلا شاید بتوانید رنگ و لعاب پستها و لوگوهای خودتان را تغییر دهید اما همیشه مجبورید در همان تم خاص شبکه اجتماعی فعالیت کنید اما در وبسایت اینطور نیست. در وبسایت شما میتوانید تمامی بخش ها را با توجه به سلیقه و برندتان تغییر دهید. از هر چیزی که خوشتان نیامد آن را حذف کنید و یا بخش های جدید به وبسایت اضافه کنید. اگر بخواهیم مقایسه شبکه اجتماعی و وبسایت را از دید شخصی سازی ببینیم قطعا برگ برنده در دست وبسایت خواهد بود.
برندینگ و اعتمادسازی
مطالعات نشان میدهد که کاربران به کسب و کارهایی که در وبسایت انجام میشود اعتماد بیشتری دارند و معمولا بیشتر از آنها خرید میکنند. شما میتوانید برای وبسایت خودتان نمادهای اعتماد الکترونیکی بگیرید که کاربران با یک کلیک بتوانند از معتبر بودن کسب و کار شما اطمینان پیدا کنند و از شما سرویس یا محصولی را بخرند. اما در شبکه اجتماعی کاربر از لحظهای که پرداخت انجام میدهد تا لحظهای که محصول یا سرویس را دریافت میکند استرس این را دارد که نکند شما سرش کلاه بگذارید! برای مثال شما اکثرا وبسایت دیجیکالا را میشناسید، به نظر شما اگر دیجیکالا به جای وبسایت، فروش را در شبکه اجتماعی داشت، باز هم اینقدر فروش داشت و اینقدر مردم به آن اعتماد داشتند؟ من که فکر نمیکنم!
پس اعتمادسازی و برندینگ هم یک برگ برنده برای وبسایت محسوب میشود. وبسایت به کسب و کار شما اعتباری میبخشد که با شبکه اجتماعی در دراز مدت احتمال به وجود آمدن آن است…
چیزی به اسم SEO!
سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، تکنیکی است که باعث میشود وقتی مخاطب محصولی یا اسم برند شما را در موتورهای جستجو، سرچ کرد اسم و آدرس شما در اولین نتایج جستجو باشد. به این ترتیب شما میتوانید از جستجوهای ساده در گوگل مخاطب جذب کنید و درنهایت فروشتان بیشتر میشود. سئو در شبکه های اجتماعی به صورت اتوماتیک توسط خود صاحب شبکه اجتماعی انجام میشود ولی در وبسایت شما باید تک تک صفحات محصول و خود وبسایت را سئو کنید که در این میان ممکن است نیاز باشد که از یک متخصص سئو هم کمک بگیرید. پس تا حدودی میتوانیم در مورد سئو برنده را شبکه اجتماعی اعلام کنیم. ولی یک شبکه اجتماعی سئو شده هیچوقت با یک وبسایت با سئوی خوب قابل مقایسه نیست! اگر از سختی سئو کردن دستی فاکتور بگیریم، سئوی وبسایت موثرتر است.
امنیت شبکه اجتماعی یا وبسایت ؟!
وقتی صحبت از فعالیت و کار در اینترنت میشود همیشه امنیت یکی از مهمترین بخشها محسوب میشود. در شبکه اجتماعی شما اگر تایید دو مرحله ای را هم فعال کرده باشید باز هم تمام اکانتتان به یک ایمیل یا یک شماره یا حتی هر دو وابسته است. بنابراین اگر هکری گوشی شما را هک کند، میتواند هم به ایمیلتان و هم به شماره شما دسترسی داشته باشد و بدین ترتیب تمام کسب و کارتان در خطر میافتد. اما در وبسایت امنیت خیلی بالاتر است و حتی میتوانید آن را بالاتر هم ببرید. در وبسایت تمام رمز عبورها رمزنگاری میشود و در نتیجه دیدن آنها برای هکر بسیار سخت است. همچنین در وبسایت میتوانید از کل وبسایت پشتیبان تهیه کنید که اگر روزی اتفاقی افتاد، از محصولات و پستهایی که دارید حداقل محافظت کرده باشید اما در شبکه اجتماعی پشتیبان گیری بسیار سختتر از چیزی است که تصورش را میکنید. پس در بحث امنیت، وبسایت برنده است!
خرید/فروش، اتوماتیک یا دستی؟!
اگر در شبکه اجتماعی یک کسب و کار داشته باشید، برای فروش محصولات یا سرویسهایتان باید تک تک به پیامهای مشتریها و مخاطبها جواب بدهید، در مورد محصول توضیحات بدهید، اعتماد و توجه آنها را جلب کنید و کاری کنید که وارد مرحله پرداخت شوید، سپس در مرحله پرداخت یا شمارهکارت یا درگاه پرداخت بدهید و دوباره اعتماد آنها را جلب کنید! حتی اگر مشتری بخواهد چانه بزند و تخفیف بگیرد باز هم شما باید با آنها حرف بزنید (حالا چه تخفیف بدهید چه ندهید!) و حالا تصور کنید که این مراحل را برای هر مشتری که داشته باشید باید تکرار کنید… خودتان پی میبرید که چقدر کارتان سخت است!
اما در وبسایت اینطور نیست، در وبسایت مشتری شما وارد فروشگاهتان میشود، توضیحات محصول را میخواند، اگر کدتخفیف داشته باشد وارد میکند و درنهایت میخرد و در این میان اگر سوالی داشته باشد میتواند به بخش پشتیبانی پیام دهد و سوال خودش را بپرسد. در وبسایت کار شما بسیار راحتتر میشود! پس بدون چک و چانه برنده این بخش وبسایت اعلام میشود!!!
نتایج مقایسه:
وبسایت در این موارد برنده شد:
شخصیسازی زیاد، برندینگ و اعتمادسازی، امنیت بالاتر، خرید/فروش اتوماتیک
شبکه اجتماعی در این موارد برنده شد:
بدون هزینه، سئو اتوماتیک
جمع بندی
اگر بخواهیم برنده را اعلام کنیم، بی شک وبسایت برنده است و میتوان گفت شما بدون وبسایت کسب و کار موفقی نخواهید داشت. و در پاسخ به سوال شبکه اجتماعی یا وبسایت ؟ میتوانیم بگوییم قطعا وبسایت! اما درنهایت شما میتوانید از هر دوی اینها استفاده کنید یعنی هم وبسایت داشته باشید و هم در شبکه اجتماعی فعالیت کنید. اما باید در نظر داشته باشید که وبسایت پایگاه و مکان اصلی کسب و کار شما است و دیگر در شبکه اجتماعی نباید کارهای فروش را انجام دهید، شبکه اجتماعی به خاطر اینکه سئو اتوماتیک دارد میتواند به بیشتر شناخته شدن برند و کسب و کار شما کمک کند و شما میتوانید از این مورد در جهت سود بیشتر خودتان استفاده کنید.
در نهایت امیدوارم که این مقایسه به درد شما خورده باشد و من توانسته باشم سوالات و دو دلی های شما را از بین برده باشم! اگر باز هم سوالی برای شما در این خصوص پیش آمده حتما در زیر همین پست برای ما کامنت بگذارید و سوال خودتان را بپرسید. موفق باشید/خدانگهدار