مقالات آموزشی

طراحی لوگو با رنگ‌های متنوع و آنالیز مهم‌ترین فاکتورها 

مفید بود؟

طراحی لوگو چگونه است؟ این اولین سوالی است که احتمالا صاحبان برندها از طراحان تبلیغاتی در ابتدای کار می‌پرسند؟ در واقع انسان ذاتا موجود کنجکاوی محسوب می‌شود و دوست دارد تا می‌تواند در همه چیز جست و جو کند، حتی در کارهایی که تخصصی از آن ندارد.

طراحی لوگو چگونه است؟

اما به واقع دانستن پاسخ سوال ” طراحی لوگو چگونه است” می‌تواند برای صاحبان برندها مفید باشد. در واقع وقتی آن‌ها بدانند دقیقا با چه فرایندی رو به رو هستند می‌توانند نظرات خودشان را تعدیل‌تر کنند و خواسته‌های خودشان را به واقعیت نزدیک‌تر کنند.

از طرف دیگر ذاتا مدیران دوست دارند تمام کارهای مستقیم و غیر مستقیم مرتبط به کسب و کار یا بخش خودشان را مدیریت کنند و در حداقل‌ترین حالت اطلاعات کلی از آن بدانند. از این رو پاسخ طراحی لوگو چگونه است بیش از این که برای یک طراح تازه کار اهمیت داشته باشد، برای یک مدیر و صاحب برند کارکشته مهم است.

حوزه های کاری

مدیران امروزه به خوبی می‌دانند مادامی که با مفاهیمی که سروکار دارند به خوبی آشنا نشوند نمی‌توانند خواسته درستی در راستای آن مطرح کنند. در واقع وظیفه اول هر مدیر این است که در مورد تمام اتفاقاتی که در حوزه کاری او رخ می‌دهد اطلاعات نسبی داشته باشد تا بتواند قطعات پازل را درست کنار یکدیگر بچیند.
بنابراین ما در این جا در پاسخ به سوال ” طراحی لوگو چگونه است؟ ”

با دید مدیریتی پاسخ می‌دهیم. یعنی قرار نیست وارد جزئیات و موارد تخصصی شویم و بخواهیم آموزش کار با یک نرم افزار را به شما آموزش بدهیم. دلمان می‌خواهد شما را با اصل داستان طراحی انواع لوگو آشنا کنیم و به شما بگوییم که اصلا لوگو چیست؟

لوگو چیست؟

برای غالب طراح ها لوگو یک طرح از شکل و نوشته است که با هدف تبلیغاتی صورت می‌گیرد. اما برای مدیران واقعی و کارکشته لوگو حکم ناموس را دارد!
در کلام ساده‌تر اگر بخواهیم بگوییم لوگو، همان نام برند است که به شکل گرافیکی درآمده است. این تغییر شکل گرافیکی نه به خاطر زیبایی که به خاطر یک نیاز واقعی رخ داده است. در واقع برای درک این نیاز باید به ذهن انسان نگاه کنیم.

انسان موجودی است که با کمترین توانایی‌های غریزی متولد می‌شود اما دارای بیشترین توانایی یادگیری است. این توانایی یادگیری به انسان کمک می‌کند که ظرف چند ماه قدرت غریزه خود را تکمیل کند. روند یادگیری ذهن انسان بسیار جالب است. مهم‌ترین اتفاقی که ذهن از آن در جهت یادگیری بهره می‌برد، استفاده از تصاویر و مفهوم سازی است.

ارتباط تصویر و کلمه 

در واقع هر مفهوم و هر کلمه و هر عنوان در ذهن انسان مادامی ثبت خواهد شد که تصویری در تناسب با آن وجود داشته باشد و این تصویر و کلمه با ارتباطی مستقیم با یکدیگر در ذهن ثبت می‌شود. بنابراین تصویر عامل یادگیری یک مفهوم برای ذهن انسان محسوب می‌شود.

مفاهیم تصویری مثل لوگو

احتمالا تاکنون متوجه شده‌اید که برند یک مفهوم در دنیای تجارت محسوب می‌شود. بنابراین برای این که این برند در ذهن و خاطر مخاطب بنشیند، صاحبان برندها چاره‌ای جز استفاده از مفاهیم تصویری به نام لوگو ندارند. در کلام ساده‌تر برای یک برند هیچ چیز مهم‌تر از جذب و نگهداری مشتری و مخاطب نیست. بنابراین باید سعی شود که مخاطب برند را یاد بگیرد و همیشه آن را در ذهن داشته باشد. نمونه موفق این کار را می‌توان برند اپل دانست!

طراحی لوگو چگونه است؟

حال بعد از این که دانستیم لوگو چیست، بهتر است به سوال اصلی خودمان برگردیم. ما می‌خواهیم بدانیم که طراحی لوگو چگونه است و چگونه یک طراحی لوگو اتفاق می‌افتد؟
همانطور که گفتیم ما در این جا به دنبال این مفهوم نیستیم که طراحی لوگو را به صورت فنی و تکنیکالی بحث کنیم. ما می‌خواهیم پاسخی کلی و جامع برای پرسش ” طراحی لوگو چگونه است؟ ” بیان کنیم. برای این کار بهتر است چند نمونه لوگو را به خاطر شما بیاوریم.
مسلما تا امروز بارها و بارها لوگو برندهای شرکت‌های معتبر سامسونگ، اپل، ال جی و … را دیده‌اید. در ذهن خودتان به دنبال چند نام برند معروف و مشهور دیگر که طراحی لوگوی آن‌ها در ذهن شما وجود دارد نیز داشته باشید.

طراحی لوگو با رنگ‌های متنوع

تمامی این لوگو ها در چند عامل اساسی با یکدیگر مشترک هستند. این عوامل مشترک هیچگاه اتفاقی نیست و به نوعی نشان دهنده این است که این برندها دقیقا دانستند که طراحی لوگو چگونه است!
اولین عاملی که همه ما می‌توانیم سریع به آن معترف شویم، رنگ است. غالب صاحبان کم تجربه تجاری و تازه کاران حوزه طراحی دوست دارند که در یک طراحی لوگو از رنگ‌های متنوع و خاصی در کنار یکدیگر استفاده کنند و به نوعی رنگین کمانی در طراحی خودشان درست می‌کنند.

مهم‌ترین فاکتورها 

اما به لوگو برندهای گفته شده نگاه کنید، تمام این برندها از یک یا نهایتا دو رنگ استفاده کرده‌اند. در ضمن بیشتر این برندها سعی کرده‌اند از رنگ‌های اصلی و همیشه آشنا برای چشم و دل مخاطب استفاده کنند.
در کلام ساده‌تر مهم‌ترین فاکتوری که در پاسخ به سوال ” طراحی لوگو چگونه است؟ ” باید در نظر بگیریم این مسئله است که بدانیم ذهن مخاطب دقیقا از ما چه می‌خواهد. یا بهتر بگوییم، ما چگونه می‌توانیم درون ذهن مخاطب رخنه کنیم!

دژی به نام ذهن!

ذهن مخاطب در شبانه روز در معرض ده ها میلیون اطلاعات از جنس‌های مختلف قرار دارد. پس کاملا طبیعی است که ذهن در برابر تمامی اطلاعات واکنشی برابر نشان ندهد و بسیاری از آن‌ها را بدون بررسی و حتی لحظه‌ای تامل از دور خارج کند. اما این چیزی نیست که ما دوست داریم اتفاق بیفتد. در واقع ما دلمان می‌خواهد که طراحی لوگو و در ادامه نام برند ما جزئی از اطلاعاتی باشد که در ذهن تحلیل می‌شود و جایی برای خود پیدا می‌کند.

علم روانشناسی و شناخت ذهن 

اما این کار درست چیزی شبیه به پیدا کردن یک سوزن در انبار کاه بدون آهنرباست! در واقع شما چگونه می‌توانید اطلاعاتی را به ذهن مخاطب بخورانید که در میان ده ها میلیون اطلاعات می‌تواند به سادگی ناپیدا شود؟!
اینجاست که صاحبان برند از روانشناسان و کسانی که ذهن انسان را می‌شناسند کمک می‌گیرند.

علم روانشناسی و شناخت ذهن می‌تواند مسیرهای مشخصی را برای این کار به این برندها بدهد. بنابراین اگر می‌بینید که تنها از یک یا دو رنگ اصلی در یک طراحی استفاده شده است، این چیزی جز یک کار روانشناسی نبوده است.

رنگ های اصلی در طراحی لوگو 

اولا سه رنگ اصلی آبی، سبز و قرمز رنگ‌های تشکیل دهنده سایر رنگ‌ها محسوب می‌شوند. یعنی شما در هر رنگی که نگاه کنید، درصدی از هر کدام را می‌توانید مشاهده کنید. از این رو یک رنگ کاملا آشنا برای ذهن است و اطلاعاتی که برای ذهن آشنا باشد مسلما راه ورود به ذهن را هم می‌داند. بنابراین اولین لباس آشنایی که تن لوگوی خود می‌کنید می‌تواند یکی از این رنگ‌ها باشد.

 هدف اصلی طراحی لوگو

در ضمن در خاطر داشته باشید که در بهترین حالت ذهن مخاطب قرار نیست چند ثانیه بیشتر به شما وقت بدهد. در این زمان محدود قرار نیست شما ترکیبی جذاب از طراحی رنگ‌ها را به نمایش بگذارید. قرار است مفهوم برند خودتان را در قالب این لوگو منتقل کنید.
همچنین در خاطر داشته باشید که هدف اصلی لوگو (The main purpose of the logo) چیست. ما در ابتدای پاسخ به پرسش ” طراحی لوگو چگونه است” بیان کردیم که ما قصد داریم برند را به ذهن مخاطب آموزش دهیم. آموزش یعنی استفاده از کلی‌ترین حالت‌ها برای ایجاد تناسب. پس به جز رنگ باید در طراحی نیز بسیار کلی تر از چیزی که فکر می‌کنید عمل کنیم!

طراحی زیبا و پر از جزئیات

بنابراین بر عکس چیزی که  احتمالا تا به این جا فکر می‌کردید، یک طراحی لوگو، طراحی زیبا و پر از جزئیات آن نیست. این نوع طراحی بیشتر خواسته ذهن صاحبان برند هاست. اما یک صاحب برند کارکشته می‌داند که برای رسیدن به موفقیت باید ذهن مخاطب را در نظر بگیرد.

 طرحی متفاوت

از این رو به جای استفاده از روش‌ها و شیوه‌های عجیب و غریب و پیچ و تاب دادن طرح، از طراح می‌خواهد که در ساده‌ترین شکل ممکن خواسته‌های او را برآورده کنند.
وقتی طراح قرار باشد ابزار کمتر و رنگ و طرح کمتری به کار بگیرد در حالی که می‌خواهیم یک طرح متفاوت از تمامی طرح‌ها داشته باشیم، عملا او را به یک بن بست بسیار مهم برده‌ایم. در این بن بست طراحان دو واکنش از خود نشان می‌دهند.

یا طرحی معمولی و مانند طرح‌های کلی در جامعه می‌زنند، یا این که شروع به استفاده از خلاقیت می‌کنند. در کلام ساده‌تر یادتان باشد که خلاقیت واقعی زمانی رخ می‌دهد که بسیاری از ابزار و شیوه‌ها محدود شده باشند. محدودیت بهترین راهکار برای ایجاد و بروز خلاقیت است.

انواع لوگو جهانی

در کل می‌توان گفت که نگاه به انواع لوگو جهانی می‌تواند درست مانند یک کلاس درس برای صاحبان انواع برندها باشند. به هر حال برندهای مطرح جهانی روزی همین مسیری را طی کرده‌اند که امروز شما در ابتدای آن قرار دارید و روزی آن‌ها بودند که از خود پرسیده‌اند ” طراحی لوگو چگونه است؟ ”

صاحبان برندهای بزرگ

پس به خودتان ایمان داشته باشید. اگر کمی جسور باشید و بتوانید درست تصمیم بگیرید و درست نگاه کنید مسلما می‌توانید راهی را که آن‌ها پیمودند پیدا کنید و پا جای پای بزرگان بگذارید.
طراحی لوگو یک نمونه کوچک از نحوه نگاه صاحبان برندهای بزرگ بود، این افراد در تمامی مسائل به این ترتیب عمل کرده‌اند تا عملا توانسته‌اند متفاوت عمل کنند. برای آن‌ها مخاطب و ذهن مخاطب مهم‌ترین چیز در دنیاست.

 

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.