مفید بود؟

در پاسخ به سوال پروتکل SSH چیست باید گفت پروتکل SSH یا Secure Shell یک پروتکل ارتباطی است که برای ارتباط بین دو کامپیوتر در یک شبکه، مورد استفاده قرار می گیرد. پروتکل SSH در واقع باعث می شود که دو کامپیوتر که در یک شبکه قرار دارند، بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند و امکان اشتراک گذاری و انتقال داده ها و اطلاعات برای این دو کامپیوتر به وجود آید. یکی از مزیت های استفاده از پروتکل SSH که ویژگی بسیار مهمی از پروتکل SSH نیز به شمار می آید، این است که زمانی که دو کامپیوتر برای انتقال و اشتراک گذاری داده ها و ایجاد ارتباط با یکدیگر از پروتکل SSH استفاده می کنند،‌ اطمینان حاصل می کنند که ارتباطی که با یکدیگر ایجاد می کنند کاملا رمزنگاری و کد گذاری شده است. در نتیجه اگر می خواهید در یک شبکه نا امن که اعتماد زیادی به امنیت آن شبکه ندارید، بین دو کامپیوتر ارتباطی برقرار کنید، پروتکل SSH گزینه بسیار خوبی برای یک پروتکل ارتباطی شبکه به شمار می‌ آید.

یکی دیگر از بخش هایی که می توان از پروتکل SSH استفاده کرد زمانی است که بخواهید در کامپیوتر دیگری که نقطه دوری نسبت به شما واقع شده است، وارد شوید و در آن کامپیوتر کارها و تغییراتی انجام دهید. در نتیجه می توانید برای این کار از پروتکل SSH استفاده کنید و وارد کامپیوتر مورد نظرتان که در نقطه دوری قرار گرفته است، شوید. البته ممکن است بتوانید که در کنار این ارتباطی که با کامپیوتر از راه دور ایجاد کرده اید، بتوانید داده ها و اطلاعات را نیز به کامپیوتری که وارد‌ آن شدید نیز انتقال دهید.

روش استفاده از پروتکل SSH چیست؟

 

طبیعتا طبق توضیحاتی که دادیم، متوجه شده اید که حتی اگر در دنیای وب فعالیت چندانی ندارید، باز هم ممکن است که پروتکل SSH به کارتان بیاید. پس بسیار اهمیت دارد که متوجه شوید که روش استفاده از پروتکل SSH چیست و چگونه می توانید از پروتکل SSH بهره ببرید.. برای استفاده از پروتکل SSH، شما باید ابتدا برنامه مربوط به پروتکل SSH که به SSH Client معروف است را در کامپیوتر خود نصب کنید. سپس این برنامه را باز کرده و از طریق برنامه SSH Client به سرور پروتکل SSH متصل شوید. در ادامه برای انتقال یا دریافت داده ها می توانید یا از رابط گرافیکی که در این برنامه برای راحتی کار شما تعبیه شده است و یا از خط فرمان یا Command Line استفاده کنید.

برنامه های زیادی وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که داده ها را از کامپیوتر خود به کامپیوتر دیگری که در فاصله بسیار دوری از شما قرار گرفته از طریق پروتکل SSH انتقال دهید. همچنین در بعضی از سیستم عامل ها مثل Linux و Mac OS X نیازی به نصب این نرم افزار ها وجود ندارد و این سیستم ها خود به صورت ذاتی از این قابلیت برخوردارند.

برنامه ها و سرویس های گیرنده پروتکل SSH یا همان SSH Client ها معمولا از SCP یا Secure Copy و SFTP یا SSH File Transfer Protocol پشتیبانی می کنند.

به احتمال زیاد زمانی که در ابتدای توضیح روش استفاده از پروتکل SSH گفتیم که برای انتقال داده ها از کامپیوتر خود به کامپیوتر دیگری با استفاده از SSH Client، باید از رابط های گرافیکی یا خطوط فرمان یا همان Command Line ها استفاده کنید، پیش خود فکر کنید که خط فرمان چیست و چگونه از آن باید برای انتقال داده ها در این نرم افزارها استفاده کرد.

طبیعتا استفاده از خط فرمان یا Command Line به دانش فنی تخصصی نیازمند است و اگر از دانش کافی برخوردار نباشید، ممکن است که در این کار دچار مشکل شوید. اما به هیچ وجه لازم نیست نگران باشید و بخواهید برای استفاده از پروتکل SSH و انتقال داده ها از کامپیوتر خود به کامپیوتر دیگری، به دنبال یادگیری نحوه نوشتن خط فرمان یا Command Line باشید. زیرا برنامه های مختلفی وجود دارند که اگر بخواهید با آن ها داده ها را از کامپیوتر خود با استفاده از پروتکل SSH انتقال دهید، تنها لازم است که از رابط گرافیکی استفاده کنید. WinSCP برای سیستم عامل Windows و Cyberduck برای سیستم عامل Mac OS X نمونه هایی از این برنامه ها به شمار می آیند.

روش کار پروتکل SSH چیست؟

 

پروتکل SSH با استفاده از سرویس گیرنده کار می کند. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم که روش کار پروتکل SSH چیست، می توان گفت که ابتدا SSH Client ارتباطی با سرور SSH برقرار می کند و سپس SSH Client فرایند راه اندازی اتصال را پیش می برد و از کدگذاری کلید عمومی برای تایید هویت سرور SSH استفاده می کند. پس از این که مراحل راه اندازی به پایان رسید، پروتکل SSH از کد گذاری ها و رمزنگاری های متقارن و قوی و الگوریتم های هش استفاده می کند.

دلیل استفاده پروتکل SSH از کد گذاری ها و رمزنگاری های قوی و الگوریتم های هش، امنیت داده ها و اطلاعاتی که بین SSH Client و سرور پروتکل SSH رد و بدل می شود را تامین کند. البته ما سعی کردیم در زیر لیستی از مراحل کار پروتکل SSH برای شما تهیه کنیم تا به خوبی متوجه شوید که روش کار پروتکل SSH چیست.

  1. مشتری با استفاده از SSH Client ارتباط را با وصل شدن به سرور پروتکل SSH آغاز می کند.
  2. سرور پروتکل SSH، public key را به SSH Client ارسال می کند.
  3. سرور پروتکل SSH پارامترهای مختلف در این انتقال را بررسی می کند و یک کانال امن برای انجام این انتقال ایجاد می کند.
  4. کاربر به سرور هاست کامپیوتر مورد نظر خود وارد می شود.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.