مقالات آموزشی

بررسی سئو عکس و بهینه سازی تصاویر برای موتورهای جستجو

مفید بود؟

بهینه سازی تصاویر یکی از قسمت های مهم سئو سایت و از مهم ترین المان های استخدام متخصص SEO است. همانطور که محتوای سایت شما باید برای کاربر و موتور جستجو بهینه باشد تصاویر سایت نیز باید هم برای افراد و هم گوگل بهینه بشوند. سئو عکس هم برای کسب رتبه بهتر در قسمت image گوگل مهم است و هم برای بالا بردن سرعت بار گذاری عکس در صفحات سایت، زیبا و جذاب کردن محتوای سایت و قوی کردن تصویر برند شما از اهمیت ویژه برخوردار است.
در این مطلب ما تمام مواردی که شما برای سئو عکس میتوانید از آنها استفاده کنید را به شما ارائه خواهیم داد.

 

راهنمای مطالعه متن
  • برای سئو عکس موارد زیر را رعایت کنید
  • بررسی سئو عکس | بررسی بهینه سازی تصاویر
  • چطور تصاویر وب سایت را فشرده سازی کنم؟
  • نکات مهم در سئو تصاویر

 

برای سئو عکس موارد زیر را رعایت کنید

1. استفاده از کلمات کلیدی در نام فایل عکس

این موضوع خیلی ساده و از اصول اولیه برای بهینه سازی تصاویر است است. نام فایل آپلود شده شما بسیار مهم می باشد. تصور کنید که در حال آپدیت تصویری در مورد تبلت جدید مایکروسافت Surface هستید به ۲ مثال زیر توجه کنید:

cnetmicrosoft.png و  microsoftsurface.png   عملا ما در نام هایی انتخاب کردیم که هر دو بار معنایی دارند اما اگر مقاله شما در مورد معرفی تبلت باشد مطمئنا نام وبسایت بدون اشاره به نام محصول برای شما هیچ کارآیی نخواهد داشت بلکه نام دوم که به نام محصول اشاره دارد مفید خواهد بود.

بدترین اتفاق مربوط به زمانی میشود که عنوان شما به هیچ وجه معنا ندارند خیلی پیش آمده که تصاویر را آپلود کنید بدون این که به نام فایل دقت کنید بعد از کمی دقت، می بینید به جای اسم معنادار، اسمی عجیب انتخاب کرده اید که رایج ترین آنها شامل اعداد و سایز تصویر میباشد.( این مورد برای من خیلی پیش آمده که عکسی دانلود کنم و زمانی که به اسم عکس نگاه میکنم هیچ موضوعی به من منتقل نشود )

همچنین سعی کنید اسم فایلی که انتخاب میکنید پر از کلمات کلیدی نباشد یعنی سعی کنید در تصویر خود Keyword Stuffing انجام ندهید. همچنین توجه داشته باشید که اگر عنوان تصویر شما از نظر گوگل به محتوا مرتبط باشید از آن در Rich Snippet استفاده خواهد کرد. همچنین سعی کنید به جای قرار دادن فاصله ( Space ) در تصاویر از خط فاصله استفاده کنید.

 برای مشخصه alt و title عکس هم از تکرار کلمات کلیدی پرهیز کنید. بحث keyword stuffing فقط مربوط به داخل متن و محتوا نمی شود.

2. اهمیت ALT تصاویر در بهینه سازی عکس

alt مخفف Alternative Text به معنای متن جایگزین است که به خزنده ها کمک می کند که مفهوم و موضوع عکس را متوجه شوند.

نتایج حاصل از جستجو در بخش تصاویر گوگل و همه موتور های جستجو تحت تأثیر مشخه alt و title تصاویر است.البته در بخشی از الگوریتم جستجوی یافتن تصاویر به بخصوص در گوگل، بحث پردازش تصویر (Image Processing) نیز وجود دارد.اما همچنان ضعیف است و هنوز فناوری جستجوی تصاویر مرتبط با عبارت یا کلمه جستجو شده، در موتور های جستجو مبتنی بر alt و title تصاویر است.در نتیجه در صورتی که همین دو گزینه را برای تصاویر خود فراموش کنید، ترافیک و بازدید زیادی که از جستجوی تصاویر گوگل و موتور های جستجو حاصل می شود را از دست می دهید.

3.توضیحات عکس در بهینه سازی تصویر مهم است

توضیحات یا کپشن عکسی که منتشر می کنید حتی از تگ جایگزین یا همان تگ alt  مهم تر است. پس سعی کنید یک توضیحات کوتاه و درست در مورد عکس های منتشر شده ی خود بنویسید.

4. اهمیت سایز و حجم تصاویر در سئو عکس

وقتی حجم عکس شما بسیار پایین است گوگل تصور میکند که کیفیت تصویر شما نیز پایین است. همچنین در مورد عکسهایی با حجم های غول آسا نیز همین کار را می کند. البته باید این نکته را به یاد داشته باشید که در موارد خاص حجم نسبتا بالای تصویر به گوگل کمک می کند که تصمیم درستی بگیرد. (به عنوان مثال وقتی که شما عبارت full HD Wallpaper را جستجو می کنید

5. توضیحات بالا و پایین عکس بهینه شده باشد

گوگل متن بالا و پایین عکس را در صفحه شما بررسی می کند تا مطمئن شود که تصاویر مرتبط هستند

6. عنوان صفحه و عکس مرتبط باشند

موضوع تصویر شما در اصل زیر مجموعه ی عنوان صفحه است

7.تاثیر آدرس URL صفحه در سئو عکس

چه در بهینه سازی تصاویر و چه در بهینه سازی صفحات، این موضوع کاملا مشخص و روشن است که هر چه آدرس سر راست تر و ساده تر و همچنین در عین حال مشخص تر باشد؛ موتور های جستجو راحتتر به  صفحات سایت شما دسترسی  پیدا می کنن.

8. میزان مشارکت کاربران و محبوبیت عکس شما بین آنها

فرض کنید که از یک عکس خوب در محتوای خود استفاده کردید؛ اگر بازدید های انجام شده از تصویر بالا و نظرات کاربران در مورد این تصویر مثبت باشد؛ در این صورت رتبه ی عکس شما بهتر خواهد شد.

9. ابعاد تصویر برای سئو

به یاد داشته باشید که تصاویر نه باید زیاد افقی و نه زیاد عمودی باشند. حد تعادل، بهترین حالت است.

10. میزان قرار گرفتن عکس روی سایت های مختلف یا به اشتراک گذاشته شدن در شبکه های اجتماعی

این گزینه می تواند در خصوص سنجش محبوبیت عکس به گوگل کمک کند.

11. کیفیت سئو سایت شما روی سئو تصاویر تاثیر گذار است

این که نظر گوگل در مورد آدرس URL شما چیست و در رتبه بندی خود؛ سایت شما را چطور برآورد کرده روی سئوتصاویر شما تاثیر گذار است.

نکته پایانی از طرف پونه مدیا این است که در گذاشتن عکس خسیس نباشید، قانون محتوای تکراری در مورد عکس ها از طرف گوگل لحاظ نمی شود.

بررسی سئو عکس | بررسی بهینه سازی تصاویر

مرحله 1: یک فهرست از تصاویر خود بسازید

به یاد داشته باشید قبل از این که بخواهید مشکلات مربوط به بهینه سازی تصاویر را تشخیص دهید؛ شما باید یک فهرست از تصاویر موجود روی وب سایت خود تهیه کنید. ابزار پیشنهادی پونه مدیا برای انجام این کار Screaming Forg است

چطور با استفاده از Screaming Forg یک فهرست برای تصاویر خود بسازیم؟

این ابزار به شما کمک می کند تا به سادگی و به سرعت یک فهرست از عکس های موجود بر روی سایت خود بسازید.

اول از همه مطمئن شوید که Screaming Forg خود را بر روی حالت “Spider” بگذارید، تنظیمات استاندارد این برنامه مناسب است و نیاز نیست که خود را درگیر تنظیمات آن کنید. بعد از آن آدرس سایت خود را وارد می کنید و می توانید Crawl کردن را شروع کنید.

وقتی عمل خزش یا همان Crawl به پایان رسید بر روی گزینه ی Image کلیک کنید تا فهرست کامل تصاویر وب سایت خود را ببینید.

 

 

Screaming Frog تمام تصاویر روی سایت شما و عکس هایی که از سایت دیگران استفاده کرده اید را در این گزارش به شما نشان می دهد. این گزارش شامل تصاویر موجود بر روی دامنه ی شما و دامنه ی دیگران است. استفاده از تصویر، از یک منبع بیرونی یا خارجی دو مسئله با خود به همراه دارد:

1- عکس ها و کد های مربوط به تصاویر استفاده شده در سایت شما، از سایت دیگران است

2- تصاویر وب سایت شما با استفاده از یک سیستم CND نمایش داده می شوند.

اگر از سیستم CND استفاده می کنید که لازم نیست نگران چیزی باشید. اما در صورتی که میخواهید تعداد زیادی از عکس هایی که روی وب سایت دیگری هستند را روی سایت خود نمایش دهید، باید توجه داشته باشید که عکس هایی که استفاده می کنید اورجینال نیستند؛ پیشنهاد ما به شما این است که به دنبال راهی باشید که کیفیت تصاویر خود را ارتقاء دهید و به فکر تهیه تصاویر اورجینال برای سایت خود باشید.

همچنین استفاده از عکس هایی که از سایت های دیگر هستند به این معنی است که محتوای تصویری شما از خود شما نیست و در واقع نمی توانید مطمئن باشید که این عکسها روی وب سایت شما باقی می ماند. بهترین راه این است که شما عکس ها روی سایت خود قرارهید تا کنترل بهتری روی آنها داشته باشید.

محدودیت های Screaming frog

Screaming frog فقط عکس هایی که در کد HTML هستند را شناسایی و فهرست بندی می کند و به تصاویر در کد CSS اهمیتی نمی دهند. معمولا عکس های پس زمینه که در هر صفحه از سایت نمایش داده میشوند (مواردی مانند لوگو، تصاویر بنر و آیکن های منو) با کد CSS به نمایش درآمدند و این نکته بسیار ضروری است که از وجود آنها غافل نشویم.

مرحله 2: مشکلات بهینه سازی را تشخیص دهید

حالا که به یک دید کلی از تصاویر موجود بر روی سایت رسیدیم می توانیم به سراغ بقیه کمبود ها در بهینه سازی برویم. برای حل کردن بقیه مشکلات باید تحلیل و بررسی های بیشتری انجام شود و نتیجه بررسی ها به صورت جداگانه با معیار های خاصی که تعریف می کنیم ارزیابی شود؛ این کار به ما کمک می کند که هر مشکلی را در محدوده ی مشخص بررسی کنیم.

فرمت صحیح را برای تصاویر انتخاب کنید

دو فرمت اولیه برای تصاویر وجود دارد: Vector و Raster. این که چه فرمتی برای تصویر خود انتخاب کنید، بستگی به این دارد که می خواهید کیفیت تصاویر در چه حدی باشد.

تصاویری که دارای شکل های ساده و جزئیات کم هستند را می توانید درفرمت Vector و عکس هایی که دارای جزئیات بالا و شکل های پیچیده هستند را باید با فرمت Raster ذخیره کنید.

یکی از راه های مشخص کردن فرمت تصاویر وب سایت، استفاده از ستون Content در لیستی است که Screming Frog در اختیار شما قرار داده.

کارایی تصاویر را بررسی کنید

راه ها و تکنیک های زیادی برای بهبود سرعت بارگذاری سایت وجود دارد، اما راحت ترین کار این است که با تغییر سایز و پایین آوردن ابعاد تصاویر سرعت لود شدن تصویر را کاهش دهید. راحتترین راه برای بالا بردن سرعت سایت پایین آوردن ابعاد و حجم تصاویر است.

وقتی بهترین فرمت را برای تصاویر خود انتخاب کردید؛ وقت آن است که عوامل دیگری که که ممکن است تاثیر منفی روی کار شما داشته باشند را بررسی کنید. این عوامل عبارتند از:

بایت بر پیکسل (byte per pixle)
تمام پیکسل ها (total pixle)
حجم هر تصویر حاصل ضرب تعداد پیکسل های آن و حجم هر پیکسل بر اساس بایت است. پس هر گاه خواستیم حجم یک تصویر را کاهش دهیم باید از این دو فاکتور اسفاده کنیم، زمانی که حجم عکس ها کاهش پیدا کند سرعت بارگذاری سایت شما نیز کاهش پیدا می کند.

بهینه سازی بایت بر پیکسل

بگذارید دوباره به فهرست تصاویری که Screaming Frog در اختیار ما گذاشته است نگاهی بیاندازیم، استاندارد Screaming Frog برای هر تصویر نهایتا زیر 100kb است. اگر حجم همه ی عکس های شما زیر 100kb باشد شما مشکلی ندارید و همه چیز درست است.

ولی ما به دنبال “درست” نمی گردیم؛ ما به دنبال بهینه سازی هستیم.

نظرتان را جع به یک حجم کمتر مثلا 75 kb چطور است؟ به نظر ما این عدد خوبی است و پیشنهاد می کنیم که تنظیمات Scream Frog خود را بر روی 75kb قرار دهید. حجم مربوط به Screaming frog را می توانید با روش زیر روی مقدار دلخواه خود تنظیم کنید:
Configuration >>> Spider>>> preferences

 

و بعد از منوی مربوط به این کار بایت بر پیکسل آنرا کاهش دهید تا حجم عکس کاهش یابد. (در عمل به این کار فشرده سازی می گویند)

بعد از اینکه اطلاعات حجم تصاویر را به روز کردید و گزینه ی crawl را فعال کردید؛ شما یک لیست از تصاویری می بینید که باید حجم آنها را کاهش دهید؛ یعنی اینکه بایت بر پیکسل آنها را کم کنید. در ادامه ابزار هایی معرفی می کنیم تا بتوانید حجم تصاویر خود را با آنها کاهش دهید.

بهینه سازی تمام پیکسل های تصاویر

بهینه سازی بایت بر پیکسل یعنی پایین آوردن حجم عکس و بهینه سازی تمام پیکسل ها به معنی تغییر ابعاد عکس است.

سایز طبیعی و سایز نمایشی

در حالت ایده ال سایز طبیعی تصویر باید با سایز نمایشی در سایت متناسب باشد.
این کار باعث می شود که تصویر شما از نظر ظاهری با عقل جور دربیاید و عناصر داخل عکس با هم متناسب باشد. (مثلا عکس یک نفر به خاطر تغییر سایز پهن یا باریک نشود و حالت طبیعی خود را حفظ کند)
شاید به نظرتان این یک موضوع بسیار پیش پا افتاده بیاید؛ ولی یکی از مشکلاتی که در بهینه سازی تصاویر زیاد دیده می شود همین است.

برش دادن تصاویر برای بهینه سازی

یکی دیگر از راه های کاهش تعداد کل پیکسل ها این است، عکس را برش دهیم، چون که همیشه همه ی پیکسل های یک عکس به درد ما نمی خورد، برای همین میتوان طوری عمل برش را انجام داد که علاوه بر کم کردن تعداد پیکسل ها، تصویر مفید تر به نظر برسد. به عنوان مثال به دو تصویر زیر نگاه کنید.
تصویر برش داده نشده (بهینه سازی نشده)

 

تصویر برش داده شده (بهینه سازی شده)

 

چطور تصاویر وب سایت را فشرده سازی کنم؟

شاید از زمانی که این مطلب را مطالعه می کنید نگران هزینه ی عکاس و گرافیست و این که چطور پول آنها را بدهید هستید ولی اصلا نگران نباشید این کار را به راحتی می توانید با دو دقیقه وقت گذاشتن در فتوشاپ انجام دهید.
ولی اگر دنبال لقمه آماده برای قورت دادن می گردید می توانید از ابزار های زیر استفاده کنید:

فشرده سازی JPEG

فشرده سازی PNG

نکات مهم در سئو تصاویر

1- در انتخاب کلمات کلیدی خود دقیق باشید: کلمات کلیدی خود را با توجه به این موضوع که افراد برای جستجوی عکس از چه کلماتی استفاده می کنند، انتخاب کنید.

2- برای تولید کننده های محتوای خود یک چک لیست فراهم کنید تا مطمئن شوید که کارهای مربوط موضوع بهینه سازی تصاویر درست پیش می رود، به آنها یاد آوری کنید که تگ جاشین،سایز, توضیحات عکس، انتخاب اسم بر اساس کلمات کلیدی و ابعاد درست از جمله مواردی هستند که باید رعایت کنید و یا به کارمندان تولید محتوای خود اعلام کنید که این موارد مد نظر همه باشند.

3- یک لیست از فرصت هایی که سئو تصاویر در اختیار شما قرار می دهد آماده کنید؛ پس از آن استراتژی خود را بر اساس فرصت ها تنظیم کنید و بر روی فرصت های خود تمرکز کنید.

 

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.