مقالات آموزشی

مزایای استفاده از گوگل سرچ کنسول و علت اهمیت آموزش گوگل کنسول

مفید بود؟
خدمات تولید محتوا
هزینه تولید محتوا

اگر قصد آموزش گوگل کنسول را دارید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. آموزش گوگل کنسول به شما کمک میکند تا گام هایی مفید و موثر در راستای سئو و بهینه سازی سایت بردارید. سئو به دیده شدن وب سایت کمک میکند و این دیده شدن نتیجه های مثبتی به همراه دارد. از جمله آن ها میتوان به افزایش بازدید و افزایش فروش اشاره نمود.

برای این که بتوانید در سئو به نقطه مطلوبی دست پیدا کنید لازم است از ابزارهای مربوط به سئو به خوبی بهره ببرید. Google search console یا به اختصار گوگل کنسول را میتوان یک ابزار دانست. گوگل سرچ کنسول نسل جدید گوگل وبمستر تولز (Google webmaster tools) است. با این وجود گوگل کنسول نسبت به وبمستر تولز قابلیت های بیشتری دارد. گوگل سرچ کنسول با رصد صفحات مختلف وب سایت وجود مشکل در هر یک از این بخش ها را به اطلاع میرساند.

مزایای استفاده از گوگل سرچ کنسول

مهمترین مزیتی که در این بخش میتوان آن را خاطر نشان کرد این است که Google search console  توسط خود گوگل توسعه داده شده است. به همین دلیل میتواند در سئو و بهینه سازی سایت برای گوگل بسیار کمک کننده باشد. گوگل سرچ کنسول به صورت رایگان عرضه شده است و به یک ابزار محبوب برای وب مسترها و سئو کاران تبدیل شده است.

با استفاده از گوگل سرچ کنسول میتوان به نقاط قوت و ضعف سایت پی برد. با شناسایی این موارد میتوان نقاط ضعف را اصلاح نموده و تمرکز را روی نقاط قوت بیشتر کرد. یکی از مهمترین ارکان سئو تولید محتواست. برای آن که تولید محتوا به شکلی مطلوب صورت پذیرد لازم است که تحقیق کلمه کلیدی کامل و درست انجام شود. اما همانطور که میدانید تحقیق کلمه کلیدی کار ساده ای نیست.

سئوکاران برای آنکه کلمات کلیدی مناسب را بیابند علاوه بر دانش و تجربه ای که دارند از ابزارهای مختلفی کمک میگیرند. گوگل کنسول یکی از این ابزارهاست که با استفاده از آن میتوانید کلمات کلیدی که برای کاربران محبوبیت دارند را بیابید. پس از آن که کلمات کلیدی معتبر و مهم یافت شد لازم است روی آن ها کار شود و به تولید محتوا برای این کلمات کلیدی بپردازید.

برای سئوی موفق باید سایت رتبه خوبی داشته باشد

برای آن که سئو موفق باشد و بهینه سازی به نتیجه مطلوب خود برسد لازم است سایت نزد گوگل رتبه خوبی داشته باشد. وجود ایرادات و صفحات مشکل دار سبب کاهش رتبه خواهد بود. آموزش گوگل کنسول میتواند از این اتفاق جلوگیری نماید. چرا که با استفاده از این ابزار میتوانید ایرادات را یافته و آن ها را به سرعت رفع نمایید.

گوگل سرچ کنسول نتیجه فعالیت هایی که در زمینه سئو انجام گرفته است را به وب مستر نشان میدهد. با مشاهده افت و خیزهایی که در زمینه سئو وجود دارد میتوان فهمید که آیا پیشرفتی در این باره صورت گرفته است یا نه. این ابزار میتواند حتی در جهت ارتقای امنیت سایت هم کمک کننده باشد. زیرا با بررسی موارد مختلف مشکلات و باگ های امنیتی سایت را یافته و به اطلاع وبمستر میرساند.

آموزش گوگل کنسول چه اهمیتی دارد؟

حال که با کاربردهای گوگل سرچ کنسول آشنا شدید زمان آن رسیده است که شرح دهیم چرا آموزش گوگل کنسول اهمیت دارد. با آموزش گوگل کنسول و مطالعه در این زمینه بدون کمک متخصص سئو میتوانید اطلاعات مفیدی درباره سایت به دست آورید. آموزش گوگل کنسول میتواند گام مثبتی در جهت بهبود رتبه ی سایت باشد. با این کار سایت در مسیر دریافت ترافیک بیشتر و رسیدن به سود بالاتر قرار میگیرد.

آموزش گوگل کنسول و نکات قابل توجه پیش از ثبت سایت در گوگل کنسول

همانند سایر ابزارها برای استفاده از سرچ کنسول لازم است سایت تان را در آن ثبت نمایید. ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل کار چندان سختی نیست اما لازم است پیش از این کار اقداماتی نیز صورت پذیرد. یکی از مهمترین اقدامات لینک سازی های داخلی سایت است. اگر این لینک سازی درست نباشد ممکن است محتواهای بارگذاری شده در سایت به درستی ایندکس نشوند.

گام بعدی، بهینه سازی سرعت سایت است به صورتی که در زمانی کمتر از چهار ثانیه کار لود یا بارگذاری به انجام برسد. سرعت بارگذاری یا لود سایت علاوه بر PC باید در موبایل و تبلت نیز بهینه باشد. به علاوه باید نکات لازم برای ریسپانسیو بودن سایت رعایت شده باشد.

ریسپانسیو بودن به این معنی است که ظاهر سایت در هر ابزاری که کاربر با آن به وب گردی میپردازد اعم از موبایل، لپ تاپ، کامپیوتر و… به شکل مرتب و درستی ظاهر شود. رعایت مقدمات لازم پیش از ثبت سایت در گوگل کنسول کمک میکند تا از پیش آمدن مشکلات احتمالی جلوگیری به عمل آید.

آموزش ثبت سایت در گوگل کنسول

پس از انجام مقدمات لازم میتوانید به ثبت سایت در گوگل کنسول بپردازید. برای این کار لازم است ابتدا یک اکانت گوگل داشته باشید. اگر اکانت گوگل ندارید لازم است یک اکانت گوگل ایجاد نموده و بعد وارد اکانت گوگل تان شوید. پس از ورود به اکانت گوگل برای ثبت سایت در گوگل کنسول باید وارد صفحه گوگل سرچ کنسول شوید. با این کار صفحه ای با عنوان Google search console برای شما قابل مشاهده خواهد بود.

در این صفحه روی گزینه start now  کلیک نمایید. در صفحه جدید در قسمت Url prefix لازم است URL سایت را به درستی وارد نمایید. سپس روی کلید CONTINUE کلیک نمایید تا به مرحله بعدی بروید. در مرحله بعد لازم است اثبات کنید که مالک وب سایتی هستید که لینک آن را در قسمت قبل وارد نموده اید. برای این کار روش های متفاوتی وجود دارد. یکی از این راه ها استفاده از تگ HTML  یا همان HTML tag است.

در این روش لازم است قطعه کدی که توسط گوگل سرچ کنسول به شما اختصاص داده شده است را در فایل اصلی سایت بارگذاری نمایید. برای دریافت این قطعه کد لازم است روی بخش HTML tag کلیک نمایید. با یک بار کلیک در منوی کشویی یک قطعه کد در کادر وسط این صفحه برای شما قابل مشاهده خواهد بود. میتوانید با استفاده از گزینه copy این کد را کپی کرده و در header سایت قرار دهید. سپس به صفحه گوگل سرچ کنسول بازگشته و روی کلید verify کلیک کنید. پس از آنکه مالکیت شما به تائید رسید میتوانید وارد صفحه سرچ کنسول گوگل شوید.

آموزش گوگل کنسول (google search console)

برای دسترسی به داشبورد گوگل کنسول میتوانید از لینک https://search.google.com/search-console/welcome استفاده نمایید. یکی از مهمترین کارهایی که در این بخش قابل انجام است آمارگیری از گوگل کنسول است. برای این کار میتوانید از نوار بالای صفحه استفاده نموده و محدودیت های مورد نظرتان را اعمال نمایید. Performance مهمترین بخش گوگل سرچ کنسول است. در این بخش میتوانید اطلاعات بسیار مفیدی درباره کاربران دریافت نمایید. این اطلاعات موارد متعددی را شامل میشوند.

برای مثال:

در این بخش میتوانید بررسی کنید که کاربرهایی که از وب سایت شما بازدید نموده اند بیشتر از چه ابزاری استفاده کرده اند و یا اینکه در چه کشوری مستقر هستند. این اطلاعات کمک میکند تا با توجه به علایق و سلیقه های کاربران سایت را جلو ببرید و در جلب نظر مخاطبانتان موفق تر عمل کنید. همچنین خواهید دانست که مدت زمان حضور کاربران در سایت چقدر است. این مدت زمان میزان مفید بودن یا نبودن مطالب سایت را نشان میدهد.

برای مشاهده صفحاتی که به درستی ایندکس شده اند و صفحاتی که در ایندکس شدن با مشکل مواجه اند لازم است به قسمت سایدبار رفته و روی گزینه overview کلیک نمایید. این صفحه شامل نمودارهایی است که میتوان از آن ها اطلاعات مورد نظر را استخراج کرد. در پایین صفحه و در بخش Enhancements نیز میتوانید جزئیات این صفحات را مشاهده و بررسی کنید.

ایندکس شدن صفحات سایت

میدانیم برای اینکه صفحات سایت در نتایج گوگل بیایند لازم است که توسط ربات ها یا خزنده های گوگل ایندکس شوند. در بخش URL inspection با وارد کردن لینک صفحات مورد نظرتان و زدن کلید اینتر میتوانید مشاهده کنید که این صفحات ایندکس شده اند یا مشکلی در این خصوص وجود دارد.

یکی دیگر از بخش هایی که میتوانید در آن ها ایندکس شدن یا نشدن صفحات را بررسی نمایید Coverage است. اگر صفحه ای valid باشد به این معنی است که ایندکس شده است.  اما اگر کلمه Error دیده شود به این معنی است که مشکل یا خطایی مانع از ایندکس شدن صفحات شده است که باید رفع شود.

valid with Warning  نیز به این معنی است که صفحه ایندکس شده است اما مشکلاتی دارد که لازم است به رفع آن ها اقدام نمایید. یکی دیگر از حالت هایی که ممکن است برای صفحات وب سایت پیش آمده باشد محروم شدن از ایندکس است که با عبارت Excluded نمایش داده میشود. در بخش Sitemap میتوانید نقشه سایت را مشاهده نمایید. این نقشه نشان دهنده مسیری است که خزنده های گوگل برای ایندکس کردن مطالب میپیمایند.

نکته:

توجه کنید که این صفحه بدون خطا باشد تا مشکلی برای ایندکس کردن مطالب به وجود نیاید. Experience بخشی است که با بررسی آن میتوانید به تجربه کاربر از حضور و فعالیت در سایت پی ببرید. این صفحه سه زیرمجموعه اصلی دارد یکی از این بخش ها core web vitals است که سرعت لود شدن وب سایت را نشان میدهد. این سرعت در دو بخش موبایل و دسکتاپ قابل بررسی است. بخش بعدی  page Experience است. در این بخش تجربه کلی کاربر از حضور در صفحه سایت مورد بررسی قرار میگیرد.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.