مفید بود؟

کسب و کار مجازی – چرا و چگونه؟؟; کسب و کار یکی از بخش های مهم زندگی بشریت بوده و هست. بشر از همان ابتدا به این فکر افتاد که برای تهیه نیازهای خودش باید با افراد دیگر در تعامل باشد. به عنوان مثال کالایی که نداشت را در ازای کالایی که به صورت فراوان داشت، به دست می آورد که به آن مبادله کالا به کالا میگویند. این یکی از نمونه های ساده تجارت است که از قدیمی ترین های آن نیز میباشد. اما هر چه زمان گذشت و دنیا به سمت پیشرفت قدم برداشت، شکل تجارت و کسب و کار نیز به روز تر شد تا اینکه این روزها شاهد تجارت در دنیای مجازی هستیم! که رفته رفته جای تجارت ها در دنیای واقعی را میگیرد.
در این مقاله به بررسی اهمیت کسب و کار مجازی در این روزها و همچنین چگونگی ایجاد کسب و کارهای مجازی میپردازیم. شما بعد از پایان این مقاله میتوانید به دو سوال پاسخ بدهید:

1-چرا کسب و کار مجازی اهمیت دارد؟
2-راه های ایجاد کسب و کار مجازی چیست؟

 

اهمیت کسب و کار مجازی

میتوان گفت کسب و کار مجازی از جنبه های زیادی، از کسب و کار معمولی پیشی گرفته.! دلایلی که در این بخش به آن اشاره میشود. اما یکی از سود های مهمی که کسب و کار مجازی میتواند به شما برساند این است که شما میتوانید آن را در کنار تجارت معمولی خود، راه اندازی کنید و کار خودتان را به طور شگفت انگیزی گسترش دهید.

مزایای کسب و کار مجازی

کسب و کار اینترنتی (یا مجازی) به طور خلاصه مزایای زیر را دارد:
1-نیاز به حداقل سرمایه ممکن، 2-ارزیابی آسان تر و کامل تر، 3-بازده بالاتر، 4-صرفه جویی در وقت و پول و منابع انسانی، 5-حذف واسطه ها
برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی سرمایه ای بسیار کمتر از راه اندازی کسب و کار در دنیای واقعی نیاز دارید و جالب است بدانید که سود و بازده این نوع کسب و کار خیلی بیشتر از کسب و کار معمولی است. همینطور این سود نیز به نفع مشتری هم است چون با حذف واسطه ها، شما محصول خودتان را با قیمت کمتری به مشتری میفروشید. در کنار سود بالای این نوع تجارت، ارزیابی و تحلیل عملکرد در هر زمانی که بخواهید قابل محاسبه است و اطلاعات فروش و سود بسیار ساده تر و تنها با چند کلیک به دست می آید. همچنین با کسب و کار مجازی علاوه بر پول خود، بر وقت و منابع انسانی خود صرفه جویی میکنید.

معایب کسب و کار مجازی

در کنار این مزایا، تجارت الکترونیکی معایبی هم دارد!. البته باید گفت تجارت معمولی هم از این معایب دارد اما ما در اینجا آنها را با عنوان معایب تجارت الکترونیکی بررسی میکنیم:
1-اعتماد نداشتن مشتری ها، 2-امنیت، 3-اختلال های اینترنتی، 4-کالاهای خاص

در کسب و کار اینترنتی شما به سختی میتوانید اعتماد مشتری های خودتان را جلب کنید!. با اینکه این روزها انواع نماد ها و روش های پرداختی امن وجود دارد اما باز هم شاهد کلاهبرداری های برخی از کسب و کارهای اینترنتی دروغین هستیم که باعث شده مشتری ها به بقیه هم کمتر اعتماد بکنند. همچنین خود شما هم در کسب و کار اینترنتی امنیت پایین تری دارید چون با پیشرفت روز افزون اینترنت و تکنولوژی ها، دنیای هک و امنیت نیز روز به روز پیشرفته تر میشود و شما برای امن نگه داشتن تجارت خود باید موارد زیادی را رعایت کنید! که در صورت فراموش کردن یکی از آنها شما ضرر زیادی میکنید.

همچنین یکی دیگر از راه هایی که باعث ضرر شما میشود! اختلال های اینترنتی میباشد که ممکن است همگانی باشد و یا فقط مشکل از سمت شما باشد که اگر مدت این اختلال زیاد شود شما مشتری های خودتان را از دست میدهید. و در آخر یکی دیگر از معایب کسب و کار اینترنتی، کالا های خاص است. شما نمیتوانید برای یک سری از کالا ها تجارت اینترنتی راه بیاندازید، مثلا مواد خوراکی که اگر 3-4 روز یا بیشتر در بیرون بمانند خراب میشوند یا کالاهای بزرگی که امکان حمل و نقل آنها سخت و یا هزینه بر است.

 

 

چگونگی ایجاد یک کسب و کار مجازی

خبر خوب این است که فارغ از این که شما چه کاری دارید، یا چه تحصیلاتی دارید، با کمی تلاش میتوانید کسب و کار مجازی خودتان را راه اندازی کنید! چه شما یک دکتر باشید، چه یک دانشجو یا حتی مثلا یک خیاط! میتوانید کسب و کار اینترنتی داشته باشید. باور نمیکنید!؟ با ما همراه باشید…

اگر از نوع کسب و کاری که میخواهید راه اندازی کنید، فاکتور بگیریم. شما برای شروع کسب و کار مجازیتان به یک سری کارها و وسایلی لازم دارید.
-یک مهارت
-یک اکانت در اینستاگرام، یا کانال و یا یک وبسایت
-یک کامپیوتر، یا لپتاپ و یا اگر راحت هستید یک موبایل!

شروع

شما برای شروع ابتدا باید هدفتان را مشخص کنید! به عنوان مثال اگر هدف شما تبلیغات است،!باید یک سوشال مدیا یا یک وبسایت با رتبه الکسا خوب درست کنید! اگر هدفتان آموزش است باید نمونه کارهای آموزشی را در ابتدا به صورت رایگان قرار دهید! تا کاربرها ترغیب شوند آموزش های پولی را نیز دریافت کنند!. اگر هدفتان فروش محصول است باید نمونه های محصولاتتان را در وبسایت یا اینستاگرام قرار دهید.
اما نکته ای که در تمامی اینها مشترک است!، این است که شما باید محصول یا خدماتتان را با یک خلاقیت جدید که ایده خودتان است ارائه دهید. کلید موفقیت در کسب و کار اینترنتی همین است!. شما باید در کسب و کار مجازی تان نوآوری داشته باشید! به طوری که توجه کاربر جلب شود و بخواهد آن را استفاده کند.

همینطور که سعی دارید نوآوری و خلاقیت را در کسب و کارتان به کار ببرید، باید روی جلب اعتماد مشتری هم کار کنید. در اینجا اگر کارتان آموزش باشد راه ساده تری در پیش دارید چرا که وبسایت هایی هستند که میتوانید در آنجا آموزش های خود را بفروشید و البته به خاطر چند سال سابقه کاری توانسته اند اعتماد زیادی را کسب کنند و شما مشکلی از این بابت نخواهید داشت!. اما اگر کارتان مثلا فروش محصولی باشد شما بهتر است برای وبسایتتان نماد اعتماد الکترونیکی بگیرید! یا با پشتیبانی 24 ساعت این حس اعتماد را در مشتری هایتان به وجود بیاورید.

کسب و کار مجازی چیزی نیست که یک شبه به رونق برسد، اگر در ماه های اول پیشرفتی چندانی نداشتید نباید ناامید شوید. اگر ادامه دهید و چیزی از تلاش هایتان کم نکنید مطمئنا شما هم به زودی به یک کسب و کار اینترنتی پررونق و پرسود دست خواهید یافت.

 

نمونه هایی از کسب و کارهای اینترنتی

اگر شما یک دکتر باشید، میتوانید یک وبسایت بسازید! و در آن مطالب پزشکی قرار دهید و در کنار آن مشاوره های پزشکی و فروش محصولات پزشکی یا طبی و ورزشی داشته باشید! و از آن به عنوان یک درآمد زایی اینترنتی یاد کنید.
اگر به عنوان مثال یک خیاط باشید!میتوانید یک صفحه اینستاگرام بسازید و نمونه کارها و لباس هایی که طراحی میکنید را در آنجا قرار دهید و رفته رفته توجه مشتری ها را به کارهایتان جلب کنید و فروشتان را در فضای مجازی هم گسترش دهید.

اگر یک دانشجو باشید که درس های زیادی دارد و وقت کافی برای کار در فضای بیرون ندارید! اما میتوانید مقاله ترجمه کنید یا مهارتی در گرافیک یا برنامه نویسی و… دارید!، میتوانید نمونه کارهایتان را در وبسایت شخصی یا اینستاگرام یا کانال قرار دهید و به عنوان کار فریلنسری مهارت خودتان را ادامه دهید. وبسایت هایی با همین عنوان نیز وجود دارند که شما میتوانید در آنها به رایگان ثبت نام کنید و با توجه به مهارتتان، پروژه دریافت کنید.

اگر شما یک مدرس هستید!، چه مدرس خصوصی، چه مدرس در ارگان های آموزشی دولتی!. چه درس های مدرسه ای درس بدهید، چه زبان و یا حتی ساز یا … میتوانید این آموزش ها را در فضای مجازی هم ضبط کنید و انتشار دهید و آنها را بفروشید.

 

جمع بندی

در هر صورت ما در قرن 21 هستیم و این بسیار مهم است که بخشی از تجارتمان را به اینترنت و کسب و کار مجازی اختصاص دهیم.! بیل گیتس در این باره میگوید:
” اگر کسب و کار شما اینترنتی نیست، متاسفانه شما صاحب یک کسب و کار از رده خارج و رو به زوال هستید! اگر کسب و کارتان در اینترنت نباشد به زودی از بازار حذف خواهید شد.”
همین جمله به تنهایی اهمیت و ضرورت کسب و کار اینترنتی را نشان میدهد! در دنیایی که به طور پیوسته رو به پیشرفت حرکت میکند شما اگر نتوانید کسب و کارتان را یا حداقل بخشی از آن را اینترنتی کنید!، به زودی ضررهای زیادی را باید متحمل شوید.

فضای مجازی بسیار گسترده است!، شما میتوانید تقریبا هر نوع تجارتی را در آنجا با کمترین سرمایه ممکن راه اندازی کنید! و به درآمد فوق العاده ای برسید. همه چیز بستگی به شما و ذهن خلاق شما دارد. کسانی هستند که چندین سال در این حوزه فعالیت میکنند اما به هدفشان نرسیده اند و همچنین کسانی هستند که فقط با چند ماه کار اما با تلاش هدفمند و ایده های خلاقانه!به درآمد بسیار زیاد رسیده اند.
اگر شما هنوز کسب و کار اینترنتی تان را راه اندازی نکرده اید یا در راه اندازی آن تردید دارید!، باید به شما هشدار بدهیم که در حال عقب ماندن از کاروان تکنولوژی و پیشرفت هستید! پیشنهاد میکنیم هرچه سریعتر در فضای مجازی هم شروع به فعالیت و درآمد زایی کنید چرا که آینده از آن تجارت الکترونیکی است.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.