در مقاله های قبلی به آموزش نصب وردپرس برروی لوکال هاست و نصب برروی cpanel پرداختیم همچنین به طور مفصل پوشه های فایل وردپرس را توضیح دادیم.
در این مقاله میخواهیم به شما بگوییم که خطای صفحه سفید وردپرس چیست؟
خطای صفحه سفید وردپرس یا صفحه سفید مرگ وردپرس از جمله رایج ترین خطاهاییست که اکثر کسانی که با وردپرس کار میکنند با آن روبرو می شوند.
این خطا به این معناست که وقتی سایت خودرا باز میکنید با یک صفحه سفید مواجه می شوید.
این خطا ممکن است فقط در سمت پیشخوان وردپرس پیش بیاید و یا ممکن است فقط در سمت کاربر اتفاق افتد ویا در هر دو سمت رخ دهد.
اگر فقط در سمت کاربر رخ دهد و پیشخوان مشکلی نداشته باشد رفع خطا راحت تر است اما در صورتی که در هر دوسمت اتفاق افتد و یا سمت پیشخوان باشد رفع خطا زمانبرتر خواهد بود.
خطای صفحه سفید وردپرس در هر مرورگر به شکلی اتفاق می افتد مثلا در مرورگرهایی مانند فایرفاکس به شکل یک صفحه کاملا سفید و بدون محتوا نمایش داده خواهد شد.
اما در گوگل کروم صفحه ای به شکل زیر نشان میدهد:
دلایل رخ دادن خطای صفحه سفید:
1-خطا به دلیل افزونه ها یا هماهنگ نبودن چند افزونه
2-عدم هماهنگی قالب با کدهای سایت
3-خطای مربوط به آپدیت وردپرس
رفع خطای صفحه سفید وردپرس:
برای رفع این مشکل در ابتدا باید بتوانیم تشخیص دهیم که مشکل دقیقا از کجاست.
جهت تشخیص منشا مشکل باید دیباگ وردپرس را بصورت زیرفعال کنیم:
فعال کردن دیباگ وردپرس:
جهت فعال کردن دیباگ باید در قسمت file manager هاست خود به مسیر public_html رفته و برروی فایل wp-config راست کلیک کرده و Edit را جهت ویرایش انتخاب میکنیم.
سپس کد ;define (‘WP_DEBUG’,false) را پیدا کرده و مقدار false را به true تغییر می دهیم.اگر هم این قطعه کد درفایل نبود باید خودمان آن را اضافه کنیم.
بدین ترتیب دیباگ وردپرس را فعال کردیم .حال وقتی سایت خود را ریلود کنیم بجای صفحه سفید نوشته ای را به ما نشان میدهد که در آن مسیر خطا و حتی شماره خط خطا را نشان می دهد.
مثلا مینویسد که در کدام افزونه و در خط چندم خطا وجود دارد بنابراین میتوانیم به مسیر گفته شده برویم و خطا را رفع کنیم.اگر هم کد نویسی بلد نیستیم برای رفع خطا میتوانیم افزونه را غیر فعال یا پاک کنیم.
1-رفع خطای مربوط به افزونه ها:
همانطور که گفتیم ممکن است خطای مرگ صفحه سفید سایت به دلیل خطا در یکی از افزونه هایی باشد که نصب و فعال کرده ایم.
برای رفع این مشکل اگر فقط سمت کاربر دچار مشکل شده است و به پیشخوان وردپرس خود دسترسی داریم باید به مسیر افزونه های خود رفته و تمام افزونه ها را غیرفعال کنیم.حال اگر دیدیم مشکل سایت حل شد برای تشخیص افزونه مشکل دار میتوانیم یکی یکی افزونه های سایت خود را فعال کنیم تا به افزونه دچار مشکل برسیم.
اما اگرخطا در سمت پیشخوان وردپرس باشد و به پیشخوان دسترسی نداشته باشیم برای غیرفعال کردن افزونه ها باید درهاست خود به file manager و سپسس در public_html به مسیر wp-content رفته و سپس در پوشه plugins که همه افزونه های سایت در آنجا نصب هستند می رویم و نام این پوشه را عوض میکنیم به این ترتیب همه افزونه ها غیرفعال می شوند.
2-رفع خطای مربوط به قالب:
دلیل دیگر رخ دادن خطا میتواند از قالب نصبی باشد جهت رفع این مشکل باید مانند افزونه ها عمل کنیم.یعنی اگر فقط سمت کاربر دچار مشکل شده است و به پیشخوان وردپرس خود دسترسی داریم باید به مسیرنمایش و سپس پوسته ها رفته و قالب خود را غیرفعال کنیم و یکی از پوسته های پیش فرض وردپرس را فعال میکنیم.اگرسایت درست شد متوجه میشویم که مشکل از قالب بوده است.
اما اگرخطا در سمت پیشخوان وردپرس باشد و به پیشخوان دسترسی نداشته باشیم برای غیرفعال کردن افزونه ها باید درهاست خود به file manager و سپسس در public_html به مسیر wp-content رفته و سپس در پوشه Themes که قالب نصبی سایت در آنجا قراردارد می رویم و نام این پوشه را عوض میکنیم به این ترتیب قالب غیرفعال می شود وقالب پیش فرض وردپرس جایگزین آن میشود.
3-خطای مربوط به آپدیت وردپرس:
گاهی اوقات خطا به دلیل مشکل در افزونه ها یا قالب نیست و با راه حل های بالا مشکل رفع نمی شود و تنها راه حل بروزرسانی دستی وردپرس است.
برای بروزرسانی دستی وردپرس باید به file manager هاست خود رفته و فایل maintenance را کلا پاک کنید.
سپس به صورت دستی وردپرس را آپدیت کنید یعنی ابتدا یک وردپرس جدید تهیه کنید و همانطور که درمقاله نصب وردپرس برروی cpanel آموزش دادیم وردپرس جدید را نصب کنید.
به این ترتیب بعد از ریلود سایت خود می بینید که مشکل رفع شده است.
با ما در دوره های طراحی سایت وردپرس در اصفهان و آموزش برنامه نویسی در اصفهان همراه باشید تا بتوانید متخصص برنامه نویسی شوید و یا مدیریت پروژه های خود را به خوبی انجام دهید…