مقالات آموزشی

یادگیری طراحی لوگو ساده با فتوشاپ

مفید بود؟

 

اگر از تمامی افراد آشنا با تکنولوژی بخواهیم که 5 تا از بهترین نرم افزار های طراحی لوگو تاریخ جهان را نام ببرند مسلما یکی از این نام ها Adobe Photoshop خواهد بود نرم افزار نام آشنای شرکت ادوبی (Adobe) که برخی آن را بزرگترین نرم افزار گرافیکی کل تاریخ نرم افزار می دانند هر بخش از فتوشاپ مانند یک معجزه است باور نکردنی و تازه! با ما همراه باشید تا به آموزش طراحی لوگو ساده با فتوشاپ بپردازیم.

برای یادگیری فتوشاپ بروز باشید

تقریبا دو سال پیش بود که در یکی از کتابخانه های بزرگ در حال جستجو بودم که ناگهان در بخش کتاب های مربوط به کامپیوتر چشمم به کتاب بسیار قطوری افتاد که گویی قطور ترین کتاب کتابخانه بود کتاب نزدیک به 800 صفحه داشت و با یک دی وی دی در لابه لای صفحاتش همراه بود کتاب را امانت گرفتم و زمانی که یکی از دوستانم که به نرم افزار ها تسلط بسیار خوبی داشت کتاب را دید و از من پرسید به چه موضوعی ارتباط دارد (کتاب بسیار سنگین بود).

جواب دادم که” یادگیری فتوشاپ” و فکر می کردم تعجب می کند که کتاب به این سنگینی و قطوری به فتوشاپ ارتباط دارد (چون فتوشاپ را نرم افزار ساده ای می دیدم). حدسم درست بود او بسیار تعجب کرد اما نه از بزرگی کتاب بلکه با تعجب پرسید “برای یادگیری فتوشاپ فقط همین کتاب؟!!” او ادامه داد که اگر می خواهم واقعا فتوشاپ را یاد بگیریم باید هزاران کتاب شبیه به آن را بخوانم!!

او راست می گوید با اینکه 8 سال سابقه کار با فتوشاپ را دارم اما باید به شما بگویم این نرم افزار را هیچگاه نمی توانید کامل یاد بگیرید همیشه یک غافلگیری برای شما دارد اما در این مقاله می خواهیم آموزش طراحی لوگو ساده با فتوشاپ را بررسی کنیم. هر چند بسیاری از طراحان بزرگ دنیا طراحی لوگو فتوشاپ را اشتباه می دانند اما به عنوان فردی که طراحی گرافیک انجام می دهد به شما می گویم که طراحی لوگو ساده با فتوشاپ اشتباه نیست و حتی برای سلیقه برخی از افراد طراحی لوگو با فتوشاپ بهتر نیز است!!

آموزش طراحی لوگو ساده با فتوشاپ

فتوشاپ را باز کنید و روی دکمه ““Create New کلیک کنید و یا با فشردن کلید های کیبورد [Ctrl]+N یک لایه جدید بسازید نام پروژه طراحی لوگو را همراه با عرض (width) و ارتفاع (height) صفحه تعیین کنید (اگر در این قسمت ها مشکلی دارید به تصویر پایین نگاه کنید که مراحل بصورت تصویری شماره گذاری شده است همه چیز بسیار ساده است!).

1. ساخت لایه پس زمینه

فتوشاپ را باز کنید و روی دکمه ““Create New کلیک کنید و یا با فشردن کلید های کیبورد [Ctrl]+N یک لایه جدید بسازید نام پروژه طراحی لوگو را همراه با عرض (width) و ارتفاع (height) صفحه تعیین کنید (اگر در این قسمت ها مشکلی دارید به تصویر پایین نگاه کنید که مراحل بصورت تصویری شماره گذاری شده است همه چیز بسیار ساده است!).

معمولا عرض و ارتفاع را 1000px تعیین میکنیم اما شما لازم نیست خودتان را به هیچ اندازه محدود کنید در هر اندازه که راحت هستید با همان لایه را بسازید. رنگ پس زمینه (background color) را نیز انتخاب کنید در این آموزش طراحی لوگو ساده با فتوشاپ ما رنگ پس زمینه را با کد هگزا دسیمال 8A7130 مشخص می کنیم که در تصویر می توانید نحوه انجام این کار را یاد بگیرید.

 

2. افزودن شعار کافه

یک لایه جدید از طریق انتخاب این منو بسازید: [Layer]>[New]>[Layer…] و یا از میانبر ترکیبی: [Ctrl] + [Shift] + N روی کیبورد استفاده کنید. ابزار متن فتوشاپ را از سمت چپ انتخاب کنید و شعار کافه را تایپ کنید (در این آموزش شعار کافه را Restful KissCoffee قرار داده ایم) و رنگ فونت و سبک آن را انتخاب کنید.

فتوشاپ گزینه های پیشرفته ای برای متن در اختیار ما قرار می دهد که می توانید آنها را در بخش Advanced پیدا کنید (در تصویر پایین این بخش را نیز می بینید). برای تغییر مکان متن می توانید کلمه V بزرگ را روی لایه متن فشار دهید و محل قرارگیری متن را تغییر دهید (همچنین می توانید با انتخاب لایه متن و تکان دادن موس محل قرار گیری متن را تغییر دهید).

حال روی لایه متن لوگو کلیک راست کنید و به قسمت Blending Options … بروید تا به صفحه Layer Style برسید. فقط سبک های این بخش را امتحان کنید شاید سبکی مورد علاقه‌اتان واقع شد!!

3. افزودن شکل یک قهوه به عنوان شکل اصلی لوگو

برای شکل لوگو میخواهیم قسمتی از یک عکس را یعنی یک فنجان قهوه را به عنوان شکل اصلی لوگو در طراحی امان قرار دهیم (در تصویر زیر می توانید ببیند چه تصویری را انتخاب کرده ایم نگران تهیه این عکس نباشید فقط تصویر یک فنجان قهوه را در گوگل جستجو کنید و آن را برای استفاده در طراحی لوگو دانلود کنید). از کلیدهای [Ctrl]+O برای باز کردن تصویر مربوط به قهوه استفاده کنید.

کلید W را فشار دهید تا ابزار انتخاب جادویی برای شما انتخاب شود سپس تصویر قهوه‌ی روی صفحه را با این ابزار انتخاب کنید و بعد روی لایه تصویر کلیک راست کنید و گزینه Layer via Copy را از منو انتخاب کنید. این عمل لایه‌ای جدید را برای شما میسازد به نام Layer 1 آن را بکشید به بخش لایه ها در فایل قبلی (فایل اصلی طراحی لوگو). در اینجا فایل قبلی ما چنین نامی دارد: 

Photoshop-Coffee-Logo.psd

4. سازماندهی مجدد متن لوگو و شکل لوگو

سایز متن لوگو را با استفاده از یک فونت بزرگتر تغییر دهید. می توانید از میانبر کیبوردی V برای تغییر محل قرار گیری هر شی روی بوم یا پس زمینه‌اتان استفاده کنید. محل قرار تصویر و متن لوگو را روی بوم تغییر دهید تا زمانی که عالی به نظر بیایند (در تصویر زیر می‌بینید که چنین کاری را انجام داده‌ایم).

5. خروجی لوگویتان

به منوی [Quick Export as PNG]<[File] بروید یا کلیدهای ترکیبی [Alt] +[Shift] + [Ctrl] + W را روی کیبورد فشار دهید.

نکته مفید: زمانی که در حال کار با فتوشاپ بودید کاری ناخواسته انجام دادید یا مرحله ای را اشتباه رفته اید؟ فقط کلید های [Ctrl] + [Alt] + Z را فشار دهید تا نتیجه به حالت سابق بازگردد.

خب آموزش طراحی لوگو ساده با فتوشاپ ما تمام شد اگر کمی با فتوشاپ آشنایی قبلی داشته باشید مسلما این مراحل بی نهایت برای شما ساده بوده در واقع این همه توضیح فقط برای افراد غیر حرفه‌ای است وگرنه یک فتوشاپ کار می‌تواند همین لوگو را در 5 دقیق طراحی کند!

ما فقط و فقط یک لوگوی بی نهایت ساده و عادی را طراحی کردیم و این ذره‌ای از قدرت بی کران فتوشاپ است قطعا با یادگیری فتوشاپ می توانید لوگو های بی نظیری بسازید.

 آیا بهترین انتخاب برای طراحی لوگو فتوشاپ است؟

قطعا که نه! فتوشاپ نه تنها بهترین انتخاب شما نیست بلکه به عقیده بسیاری از حرفه‌ای ها نباید به هیچ وجه برای طراحی لوگو استفاده شود و اصلی ترین دلیل آنها این است که فتوشاپ بیشتر مناسب پردازش تصویر و ویرایش تصویر است و یک نرم افزار پیکسلی است در حالی که برای طراحی لوگو بهتر است از یک نرم افزار وکتوری مثل ایلوستریتور استفاده شود. چرا که تصاویر برپایه وکتور با کوچک و بزرگ تر شدن کیفیتشان تغییر نمی کند.

در حالی تصاویر پیکسلی وقتی بسیار بزرگ یا کوچک شوند کیفیت آنها خراب می شود همچنین نرم افزاری مثل ایلوستریتور بیشتر مناسب برای طراحی از صفر یا کشیدن یک نقاشی است. هر چند قابلیت های فتوشاپ بسیار زیاد است و می توانید هم با آن هر طرحی را از صفر بکشید و هم یک تصویر را در صد ها سایز تحویل بگیرید اما به هر حال در دنیای بزرگی زندگی می کنیم و برای هر طرح گرافیکی یک نرم افزار وجود دارد که در مورد طراحی لوگو نرم افزار هایی مثل Illustrator و Corel Draw بهتر هستند.

البته باز هم می گوییم در برخی لوگوها که کاربر آن یک لوگوی وکتور نمی خواهد و لوگویی را دوست دارد که مانند یک تصویر گرافیک به نظر برسد و اینکه لوگوی شلوغ و همراه عکس را ترجیح می دهد (مثل لوگویی که ساختیم) فتوشاپ بهتر از ایلوستریتور است پس فتوشاپ نرم افزاری نیست که نتوانید هیچ نوع لوگویی را با آن طراحی کنید بلکه فقط پیشنهاد می شود اگر یک لوگوی استاندارد از طراحان گرافیک می خواهید گزینه های بهتری از فتوشاپ نیز وجود دارند.

نقش فتوشاپ در انتقال لوگو روی دیگر ابزار های تبلیغاتی

شاید فتوشاپ بهترین نرم افزار برای طراحی لوگو نباشد اما مسلما بهترین نرم افزار ویرایش تصویر در جهان است! پس شما برای اینکه لوگوی خود را در مواردی مثل کارت ویزیت، بنر بیلبورد، بروشور، تراکت، تابلوی تبلیغاتی و … بگذارید باید از فتوشاپ استفاده کنید و اینکار در فتوشاپ با بالاترین کیفیت و کمترین زمان صورت میگیرد.

فقط کافی است لوگو را به فتوشاپ بیاورید پس از آن می توانید لوگو را با هر اندازه‌ای که دوست دارید یا با هر رنگی که دوست دارید روی دیگر اجزای گرافیکی قرار دهید و موقعیت آن را بصورت دلخواه تنظیم کنید. لوگوی شما در فتوشاپ حتی می تواند مهر شود!! که پای برخی از برگه های شرکتتان بچسبانید لوگویتان حتی می توانید یک الگو شود که با آن پس زمینه های جالب بسازید!

حتی در فتوشاپ این امکان را دارید که لوگویتان را در هزاران رنگ مختلف مشاهده کنید و افکت های ویژه روی آن اعمال کنید. در نهایت باید به شما بگوییم که اگرچه بهترین کار این است که از فتوشاپ برای طراحی لوگو استفاده نکنید اما طراحی لوگو ساده با فتوشاپ مشکلی ندارد و اینکه در هر صورت شما برای انتقال لوگویتان روی دیگر اجزای گرافیکی به نرم افزار فتوشاپ نیاز دارید پس قدرت این نرم افزار را دست کم نگیرید!

شما نیز می توانید تمام خدمات ذکر شده را با کمترین هزینه ی طراحی لوگو در رایامارکتینگ دریافت کنید.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.