مقالات آموزشی

ایندکس دستی و اقدامات انجام شده در این حوزه

مفید بود؟

ایندکس دستی یکی از مهم ترین اقداماتی است که اغلب متخصصان و کارشناسان سئو برای ارتقا جایگاه سئو یک سایت انجام می دهند. اگر می خواهید با اهمیت این اقدام آشنا شوید و روش انجام آن را بدانید، چند دقیقه ای زمان برای مطالعه این مقاله در نظر بگیرید.

 

ایندکس دستی چیست؟

قبل از آموزش ایندکس دستی، به صورت خلاصه مفهوم ایندکس شدن را  معرفی می کنیم. زمانی که شما محتوایی بر روی سایت خود قرار می­دهید و صفحه جدیدی ایجاد می کنید، این محتوا گوگل شناسایی می شود. در واقع ربات های گوگل در میان کد ها و لینک ها می خزند و هر آنچه که جدید است، می یابند. در ادامه آنچه را که یافته اند، بررسی و سازماندهی می کنند. محتواهایی که ارزشمند تشخیص داده شوند، ایندکس می شوند.

ایندکس شدن یعنی این که گوگل برای ارائه پاسخ به کاربران خود، میان این محتواها می گردد. ایندکس نشدن هم یعنی این که محتوا و صفحه ایندکس نشده هرگز در نتایج جستجو نمایش داده نمی شود. خوب واضح است که ایندکس شدن تا چه حد در سئو اهمیت دارد. برای داشتن جایگاه سئو خوب، چاره ای جز پیدا کردن راهی برای ایندکس شدن صفحات در گوگل ندارید.

شما میتوانید با اقدامات مختلفی سرعت و احتمال ایندکس شدن صفحات سایت خود را در گوگل افزایش دهید. برای مثال ایجاد نقشه سایت، افزایش لینک به سایت و … از جمله این اقدامات است. حال سوال این است که آیا می شود کاری کرد که حتما و بدون ریسک صفحه مورد نظر ما ایندکس شود؟ پاسخ این است که اقدامات متعددی می توانند شانس ایندکس شدن صفحات سایت شما را افزایش دهند. اما راه قطعی این است که صفحات را به صورت دستی ایندکس کنید!

مزایای این اقدام چیست؟

ایندکس دستی یعنی این که منتظر بررسی و اقدام گوگل برای ایندکس شدن نمی مانید و خودتان صفحاتتان را به عنوان صفحات ارزشمند به گوگل معرفی می کنید. با این کار، صفحه مورد نظر شما در میان صفحات ایندکس شده دیگر، ذخیره و سازماندهی می شود. آیا این کار نوعی تقلب است؟ خیر این کار نوعی کمک کردن به گوگل است! باید بدانید که ایندکس دستی بدون شک ضرری برای سایت شما ندارد. البته اگر شرایطی که در ادامه توضیح می دهیم را رعایت کنید.

 

بسیار ساده می توان گفت، مزیت ایندکس کردن به صورت دستی، این است که به گوگل کمک می کنید تا صفحه شما که حاوی محتوای مفید و کاربرد پسند است را سریعتر و بدون فوت وقت ایندکس کند. خودتان هم مطمئن می شوید که صفحه مورد نظر شما ایندکس شده است. شما می توانید بدون محدودیت تمامی صفحات را ایندکس کنید. بسته به شرایط سایت خود می توانید تنها صفحات ایندکس نشده را بیابید و آنها را به صورت دستی ایندکس کنید.

ایندکس صفحات به صورت دستی چگونه انجام می شود؟

ایندکس دستی فرایند بسیار ساده ای دارد و لازم نیست برای یادگرفتن این اقدام زمان زیادی صرف کنید. تنها با داشتن یک حساب کاربری در Google Search Console، می توانید به راحتی صفحات مورد نظر خود را به صورت دستی ایندکس کنید. در کل اگر برای ارتقا جدی جایگاه سئو سایت خود برنامه ریزی کرده اید، بهتر است از امکانات گوگل سرچ کنسول استفاده کنید.

یک محتوا را در سایت خود منتشر کنید. بعد وارد حساب کاربری گوگل سرچ کنسول خود بشوید. در ادامه لازم است گزینه URL inspection را انتخاب کنید. آدرس یا URL صفحه ای که منتشر کرده اید را وارد کنید. چه اتفاقی می افتد؟ گوگل سرچ کنسول به شما پیغام می دهد که این URL در گوگل ایندکس نشده است.

گزینه ای با عنوان Request Indexing وجود دارد. شما می توانید با کلیک بر روی آن آدرس مورد نظر خود را به صورت دستی ایندکس کنید. به همین راحتی و تنها با یک کلیک! گوگل سرچ کنسول امکانات دیگری هم دارد. می توانید از بقیه امکانات هم استفاده کنید و گزینه های دیگر را هم امتحان کنید.

بعد از این اقدام چه اتفاقی می افتد؟

بعد از این که صفحات زیادی از سایت خود را به صورت دستی در گوگل ایندکس نمودید، جایگاه سئو و رنک سایت شما در کوتاه مدت ارتقا می یابد. بهتر است بدانید که این ارتقا واقعی نیست و گوگل به شما مزدی بیشتر از زحماتتان داده است. پس انتظار داشته باشید پس از مدتی جایگاه شما افت کند. در نظر داشته باشید باز هم نسبت به روز اول در جایگاه بهتری قرار دارید.

پس از این مرحله از ایندکس دستی، گوگل منتظر می­ماند تا شما ارزشمند بودن محتوایی که به صورت دستی ایندکس کرده اید را به او اثبات کنید. پس از این دوره آزمایشی، گوگل در مورد شما تصمیم گیری می کند. پس برای حفظ نتایج و حتی ارتقا به جایگاه بهتر، باید محتوای با کیفیتی منتشر نموده باشید و بتوانید رضایت کاربران خود را جلب کنید.

بنابراین تصور این که با محتوای بی کیفیت و بدون رضایت کاربران تنها با ایندکس دستی می توانید جایگاه سایت خود را ارتقا دهید یک تصور اشتباه یا حداقل بسیار کوتاه مدت است. ایندکس دستی معجزه نمی کند تا با محتوای بی کیفیت جایگاه سئو خوبی در بلند مدت داشته باشید. اگر محتوای خوب و کاربر پسندی دارید، ایندکس دستی نردبان سریع و خوبی به سمت جایگاه های بهتر سئو است.

 

به روز رسانی و تغییر در صفحات با ایندکس دستی

سوالی که ممکن است با آن مواجه شوید این است که آیا پس از به روز رسانی یا تغییر در محتوا، لازم است بار دیگر برای ایندکس نمودن صفحه مورد نظر به صورت دستی اقدام کنید. جواب این است که توصیه می شود پس از هر گونه تغییری برای بار دیگر این روند را طی کنید و صفحه را ایندکس نمایید.

مگر این که به هنگام بررسی URL در سرچ کنسول پیغام URL is not on google را دریافت ننمایید. معمولا اگر پس از مدت زمان کوتاهی پس از تغییر، وضعیت صفحه را بررسی کنید، خواهید دید که ایندکس نشده است و نیاز به ایندکس دستی وجود دارد.

تغییر URL صفحاتی که به صورت دستی ایندکس شده اند

در صورتی که URL ها را به صورت دستی ایندکس می کنید، بهتر است به فکر تغییر URL نباشید. چون گوگل با مراجعه به سایت، با صفحه حذف شده مواجه می شود و دچار افت جایگاه می شوید. تصور کنید تعدادی زیادی صفحه را به صورت دستی ایندکس می کنید و آدرس تعداد زیادی از این صفحات را تغییر می دهید. چه اتفاقی می افتد؟ اعتماد گوگل از شما سلب می شود و به احتمال زیاد جریمه می شوید.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.