مفید بود؟

ریدایرکت 301 چیست و چه تاثیری بر اعتبار صفحات و برگه های یک سایت دارد؟ اگر ریدایرکت 301 را انجام ندهیم و برخی از صفحات سایت خود را حذف کنیم یا آدرس آنها را تغییر دهیم،  چه اتفاقی می افتد؟ خیلی وقت ها لازم است که تغییراتی در طراحی ظاهری و مدیریت محتوای سایت داشته باشیم. این تغییرات اجتناب ناپذیر هستند و حتماً لازم است که در سایت اعمال شوند.

بعضی وقت ها اصلا لازم است که حتی دامنه یک سایت یا صفحه تغییر پیدا کند. تمام این موارد باعث می شود که آدرس صفحه نیز متعاقب آن دچار تغییراتی  شود. وقتی که آدرس یک صفحه تغییر پیدا می‌ کند، موتور جستجوی گوگل آن را به عنوان یک صفحه جدید و محتوای تازه شناسایی می ‌کند.  به عبارت دیگر وقتی که یک صفحه جدید توسط گوگل شناسایی می شود، لینک سازی های داخلی و خارجی آن نیز تغییر پیدا می‌کند. یعنی شما اگر آدرس صفحه را تغییر دادید، لینک سازی های جدید اعمال نمی شوند و همین موضوع باعث می ‌شود که صفحه شما اعتبار کمی برای گوگل پیدا کند.
 

ریدایرکت 301 راهکاری مناسب برای تغییر دامنه صفحات سایت

خب در این صورت بهترین راهکار چیست؟ بهترین راهکار این است که شما از ریدایرکت کردن آدرس قدیمی به آدرس جدید استفاده کنیم. ریدایرکت 301 در واقع  روشی است که برای این کار انجام می شود. به عبارت دیگر در ریدایرکت 301 شما به عنوان یک بازدید کننده یا حتی ربات موتورهای جستجو (مانند گوگل و یاهو) به صورت دائم به صفحه جدید منتقل می شوید و صفحه قدیمی مورد استفاده قرار نمی گیرد. در واقع می ‌توان گفت که اعتبار صفحه پیشین، لینک سازی ها و … از بین نمی ‌رود و صرفاً آدرس سایت تغییر کوچکی کرده و اعتبار و ارزش آن سایت برای موتورهای جستجو دچار تغییر نمی شود.

پیشنهاد میکنیم مقاله ریبرندینگ به چه معناست؟ را مطالعه نمایید.این مقاله میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهد.

چه لزومی به تغییر آدرس صفحات سایت است؟

اما سوال مهم این است که اصولاً چه لزومی به تغییر آدرس صفحات سایت است؟ به دلایل مختلف شما لازم است که آدرس سایت تان را تغییر دهید. وقتی آدرس سایت تغییر پیدا می‌کند  باید ریدایرکت 301 را بر روی آن اعمال کنید.  شاید اولین موضوع، تغییر دامنه سایت است. شاید  به دلایل مختلف شما نیاز داشته باشید که دامنه سایت خود را تغییر بدهید. این موضوع در اغلب کسب و کارها و تجارت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی دیگر از  دلایل تغییر دامنه، فعال سازی گواهی ssl است. برای فعال ‌سازی گواهی های امنیتی نیز ممکن است که شما تغییر کوچکی در آدرس سایت بدهید. گاهی وقت ها نیز به دلایل مختلف شما لازم است که حتی یک یا چند صفحه از سایت خود را تغییر بدهید یا حذف کنید. وقتی که بخواهید یک صفحه یا برگه سایت را حذف کنید، برای اینکه از اعتبار آن صفحه (و یا برگه و محتوا)  کاسته نشود،  می توانید با ریدایرکت 301 آن را به صفحه دیگر منتقل کنید.
 

روش های اعمال ریدایرکت 301

اینکه چگونه صفحه را به آدرس جدید سایت کنیم روش های مختلفی دارد. اصلی‌ ترین موضوع این است که شما از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده می کنید. همچنین پنل مدیریت هاست شما نیز ممکن در این فرآیند تغییراتی را ایجاد کند. اما به طور کلی می ‌توان گفت که در هاست های لینوکسی با ورود به فایل htaccess و تغییرات دستی بسیار ساده می توانید انجام دهید. البته اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید، افزونه های زیادی وجود دارد که به ساده ترین شکل ممکن شما می توانید آدرس قدیمی و جدید صفحه مورد نظر خود را وارد کنید.

آیا ریدایرکت 301 برای اعتبار سایت مضر است؟

قبل از سال ۲۰1۶ ریدایرکت 301 منجر به تاثیر منفی در سئو سایت می ‌شد. اما از سال ۲۰۱۶ و طبق استراتژی های جدید موتورهای جستجو این کار اصلاً تاثیر منفی روی سئو ندارد و حتی می‌توانیم بگوییم از ایجاد تاثیرهای منفی جلوگیری می کند. چرا که اگر ریدایرکت 301 اتفاق نیفتد شاهد صفحات متعدد 404 در سایت خواهیم بود.
مطمئن باشید که اگر بتوانید با استفاده از روش‌های ریدایرکت 301 را روی سایت خود اعمال کنید، نه تنها به عنوان یک ابزار کارآمد  در ارتقای کیفیت سایت  می توانید از آن استفاده کنید، بلکه می توانید صفحات هدف و لندینگ های خود را نیز با حفظ اعتبار تغییر بدهید.

در هنگام ریدایرکت کردن باید به چه نکاتی توجه  کرد؟

اولین نکته این است که ریدایرکت 301 سعی می ‌کند تا سئو سایت شما دچار مشکل نشود. خود ریدایرکت 301 را نمی‌توان به عنوان یک روش برای بهتر شدن  سئو سایت  دانست. اما بهترین راه برای حفظ اعتبار یک صفحه یا لندینگ محسوب می شود.
وقتی که شما نسخه ‌های گواهی ssl را به سایت خود اضافه کنید سایت شما از http به  https تغییر پیدا می کند. از این رو سعی کنید که حتماً از ریدایرکت شدن سایت خودتان به نسخه https اطمینان کافی را داشته باشید. پس از این موضوع شما حتماً باید توجه کنید که به  ربات های گوگل و موتورهای جستجوی دیگر  آدرس اشتباه ندهید. سعی کنید که حتماً نقشه سایت یا Sitemap خود را به بهترین شکل ممکن برنامه‌ریزی کنید. استفاده از ابزارهای لازم و خود گوگل سرچ کنسول، می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.

سعی کنید که آدرس ریدایرکت کاملاً مناسب و درست باشد. یعنی اگر کاربر وارد صفحه شد، این موضوع خیلی سریع اتفاق بیفتد.  نه اینکه چندین بار  ریدایرکت 301  برای کاربر به وجود بیاید. تا هم کاربرد کلافه و سردرگم شود و هم حجم ترافیک زیادی از او بگیرد.
سوال آخر اینکه حالا اگر ریدایرکت نکنید و صفحه یک سایت را تغییر ندهید یا حذف نکنید چه مشکلی پیش می آید؟ وقتی که این اتفاق بیفتد اصطلاحاً خطای ۴۰۴ نمایش داده می شود.  اگر خطای ۴۰۴ در یک سایت وجود داشته باشد بر روی سئو و اعتبار آن سایت تأثیر بسیار بدی دارد. اصلاً  هدف ریدایرکت کردن این است که از خطای ۴۰۴ در سایت و صفحات  آن جلوگیری کند.
 

توصیه های مهم بعد از اعمال ریدایرکت 301

به عنوان یک توصیه همواره پس از اینکه  ریدایرکت 301  را انجام دادید نتیجه را  در مرورگرهای مختلف تست و آزمایش کنید.  بارها پیش آمده که برای مرورگرهای مانند فایرفاکس و کروم  ریدایرکت 301  به خوبی اعمال می ‌شود، اما برای بقیه مرورگرها این اتفاق نمی ‌افتد.  احتمالاً در چنین حالتی مرورگر کش شده که بهتر است است که حافظه و تاریخچه مرورگر را خالی کنید. اما معمولا وقتی که در کروم و فایرفاکس ریدایرکت به خوبی انجام شود، به معنای این است که شما  این کار را به طور کامل و درست انجام داده اید.

نکته دیگر این است که امروز گوگل سعی کرده که به سریع ترین شکل ممکن ایندکس صفحات را انجام دهد. اما اگر دیدید که به هر دلیل ایندکس صفحات شما بیش از یک هفته طول کشید، نشان دهنده این است که حتماً شما مشکلی در ریدایرکت کردن دارید. حتماً به فایل htaccess مراجعه کنید و یک بار دیگر روش ریدایرکت 301 را به خوبی اعمال کنید.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.