مقالات آموزشی

توضیحاتی در خصوص مزایا و معایب انواع سیستم مدیریت محتوا

مفید بود؟

آشنایی با انواع سیستم مدیریت محتوا 

آشنایی با با برخی از مزایا و معایب انواع سیستم مدیریت محتوا بدون شک نیاز هر فردی در دنیای دیجیتال است. قبل از اینکه به معرفی انواع سیستم های مدیریت تولید محتوا بپردازیم، بهتر است توضیحات مختصری در مورد خود سیستم مدیریت محتوا ارائه شود تا حتی افرادی که آشنایی زیادی با طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ ندارند نیز آشنایی کلی با موضوع داشته باشند.

سیستم مدیریت محتوا برنامه ای است کاملا کاربردی که تحب وب فعالیت دارد و امکانات بسیار ویژه ای را در اختیار کاربران قرار می دهد.

سیستم مدیریت محتوا معنای عبارت  Content Management System بوده که معمولا از مخفف آن نیز به جای عبارت سیستم مدیریت محتوا استفاده می شود. بدین ترتیب هر جا در مقالات مربوط به طراحی و توسعه سایت به عبارت CMS برخورد کردیم، منظور Content Management System یا سیستم مدیریت محتوا است.

کاربرد سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا این امکان را فراهم می کند تا بتوان بروز رسانی سایت از طریق محتوا را به راحت ترین شکل ممکن انجام داد. با استفاده از برخی سیستم های مدیریت محتوا، می توان بدون کد نویسی و یا پرداخت هزینه های بسیار زیاد طراحی سایت را انجام داد.

سیستم مدیریت محتوا دارای انواع مختلفی بوده که انتخاب هر کدام از آنها اختیاری است و هیچ گونه اجباری وجود ندارد که از چه نوع سیستم مدیریت محتوایی برای سایت خود استفاده کنیم. البته اینکه سیستم های مدیریت محتوا دارای چه ویژگی ها و قابلیت هایی باشند، در انتخاب یا عدم انتخاب آنها تاثیر بسیار زیادی دارد.

پس تا اینجا متوجه شدیم که برای انتخاب سیستم مدیریت محتوای مورد نیاز و متناسب با کسب و کار خود، نیاز است تا با انواع سیستم مدیریت محتوا آشنا شویم. در ادامه با چند نمونه از بهترین و کاربردی ترین سیستم های مدیریت محتوا آشنا می شویم.

معرفی انواع سیستم مدیریت محتوا 

وردپرس WORDPRESS 

به جرات می توان گفت شناخته شده ترین و پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا، WordPress است. قطعا نام وردپرس را بیشتر از هر نوع سیستم مدیریت محتوا تا به حال شنیده اید. بیش از 40 درصد سایت های جهان با استفاده از CMS وردپرس راه اندازی می شوند. داشتن قابلیت های بسیار زیاد و رایگان بودن، از جمله مواردی بوده که سبب شده تا استفاده از این سیستم مدیریت محتوا هر روز بیشتر شود.

  • قابلیت بروزرسانی خودکار

از جمله امکانات وردپرس می توان به قابلیت بروزرسانی خودکار اشاره کرد، بدین ترتیب هیچ گونه نیازی به نصب ورژن جدید و یا بروز رسانی دستی نبوده و این کار به صورت کاملا اتوماتیک انجام می شود.

  • آسان بودن نصب و راه اندازی آن

از دیگر امکانات سیستم مدیریت محتوای وردپرس می توان به آسان بودن نصب و راه اندازی آن اشاره کرد، بدین ترتیب حتی افرادی که هیچگونه اطلاعاتی در حوزه برنامه نویسی ندارند نیز می توانند از وردپرس استفاده نمایند.

  • دسترسی به پلاگین های بسیار مفید و کاربردی

دسترسی به پلاگین های بسیار مفید و کاربردی را می توان یکی از بهترین مزایای سیستم مدیریت محتوای وردپرس دانست. این پلاگین ها کمک می کنند تا بتوان استفاده بهینه تری از این سیستم مدیریت محتوا انجام داد.

پلاگین هایی که وردپرس در اختیار کاربران خود قرار می دهد یک مجموعه کامل بوده و تقریبا همه نیاز های کاربران را برآورده می سازند. هیچ گونه محدودیتی در استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس وجو نداشته و برای هر نوع سایتی می توان از آن استفاده کرد.

  • راحت بودن محیط داشبورد

محیط داشبورد وردپرس به نحوی طراحی شده که معمولا کاربران با آن ارتباط بسیار خوبی برقرار می کنند و راحت هستند. این موضوع باعث شده تا تقریبا همه افراد از مبتدی تا حرفه ای با هر سن و سالی وردپرس را گزینه ای مناسب برای مدیریت محتوای وب سایت خود بدانند. هیچ گونه تردیدی در این موضوع که وردپرس بهترین نمونه از انواع سیستم مدیریت محتوا محسوب می شود، وجود ندارد.

جوملا JOOMLA 

بعد از وردپرس، JOOMLA در بین انواع سیستم مدیریت محتوا، بیشترین کاربرد را دارد. رایگان بودن وجه مشترک بین وردپرس و جوملا است. جوملا نیز مثل وردپرس برمبنای زبان برنامه نویسی PHP طراحی شده و هیچ گونه محدودیتی در استفاده از سیستم مدیریت محتوای جوملا وجود ندارد، یعنی هم برای سایت های ساده و هم برای سایت های بسیار پیچیده و حرفه ای می توان از CMS جوملا استفاده کرد.

  • فراهم کردن بیش از 7000 افزونه

فراهم کردن بیش از 7000 افزونه برای کاربران سبب شده تا کاربرانی که از سیستم مدیریت محتوای جوملا استفاده می کنند، هیچ گونه کمبودی را احساس نکنند و در مدیریت محتوای سایت خود بهترین عملکرد را داشته باشند.

  • عدم نیاز به کدنویسی

عدم نیاز به کدنویسی باعث شده تا هر فردی بدون اینکه تجربه زیادی در دیجیتال مارکتینگ داشته باشد نیز بتواند از CMS استفاده نماید. دانشگاه ها و شرکت های بسیار بزرگی در دنیا از سیستم مدیریت محتوای جوملا بهره می برند که از بین آنها می توان دانشگاه هاروارد را مثال زد. در ایران نیز جوملا کاربران زیادی داشته و افراد زیادی علاقه مند به استفاده از سیستم مدیریت محتوای جوملا هستند.

دروپال DRUPAL 

یکی دیگر از انواع سیستم مدیریت محتوا که دارای کاربرد وسیع و گسترده ای است، دروپال است. دروپال نیز توسط برخی از شرکت های بزرگ مورد استفاده قرار گرفته که از جمله آنها می توان به Sony Music و New York Observer اشاره کرد. دروپال دارای بیش از 6000 افزونه مفید و کاربردی برای افرادی که از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند.

این موضوع تا حدودی توانسته نیاز کاربران را رفع و رضایت آنها را جلب نماید. یکی از معایبی که دروپال نسبت به وردپرس و جوملا دارد، پیچیدگی آن است. این موضوع باعث شده تا عموم افراد نتوانند از آن بهره لازم را ببرند. بدین ترتیب معمولا شرکت های بزرگ که دارای تیم آی تی قوی بوده می توانند بهره لازم را از دروپال ببرند.

کمبود قالب یکی دیگر از مشکلاتی است که کاربران دروپال با آن مواجه هستند، این کمبود هم برای قابلیت های رایگان و هم برای قالب های غیر رایگان چشمگیر است. از این رو افرادی که دارای تخصص کافی در زمینه دیجیتال مارکتینگ نیستند، بهتر است سراغ CMS هایی بروند که کار با آنها ساده تر بوده و تعداد قالب هایی که در اختیار کاربران قرار می دهند بسیار زیاد هستند.

تکست پترن TEXTPATTERN 

شاید تکست پترن را بتوان جزء آن دسته از انواع سیستم مدیریت محتوا دانست که مورد کم لطفی کاربران قرار گرفته اند. با وجود مزایای بسیار زیادی که این CMS دارد، افراد بسیار کمی از آن استفاده می کنند. کار با تکست پترن بسیار راحت است و می توان آن را به طور دلخواه سفارشی سازی کرد.

انواع سایت را می توان با استفاده از تکست پترن طراحی کرده و از این بابت هیچ گونه مشکلی وجود ندارد. کمبود قالب های مناسب و کاربردی شاید یکی از بزرگترین ضعف های این سیستم مدیریت محتوا محسوب می شود. قطعا کمبود قالب می تواند از عمده دلایل استفاده کم کاربران از این سیستم مدیریت محتوا باشد.

در حال حاضر حدود 120 قالب آماده برای این سیستم مدیریت محتوا طراحی و در دسترس کاربران قرار گرفته است. قطعا وجود شرایط ایده آل برای کاربران می تواند استقبال از تکست پترن را بسیار بیشتر از قبل نماید.

کانتائو CONTAO 

کانتائو یکی دیگر از انواع سیستم مدیریت محتوا بوده که طرفداران بسیار زیادی نیز دارد. امنیت بالای این سیستم مدیریت محتوا سبب شده تا اغلب افراد تمایل داشته باشند از آن برای راه اندازی و مدیریت محتوای سایت خود بهره مند شوند. ماژول های بسیار قوی و راحت بودن کار با این سیستم مدیریت محتوا باعث شده تا روز به روز کاربران این CMS افزایش یابند.

امکان بروز رسانی و وجود افزونه های بسیار قدرتمند و کاربردی توانسته بر افزایش میزان رضایت کاربران کانتائو تاثیر بگذارد. کمبود قالب یا نبود قالب مانند بسیاری دیگر از سیستم های مدیریت محتوا، گریبان گیر کانتائو نیز شده است. بدین ترتیب گزینه مناسبی برای سایت های ساده و کوچک نیست.

سیلوراستریپ SILVERSTRIPE 

این سیستم مدیریت محتوا بیشتر برای افرادی قابل استفاده است که دانش برنامه نویسی دارند. البته با توجه به قابلیت هایی که دارد، حتی افرادی که مبتدی بوده و تازه کار برنامه نویسی را یاد گرفته اند نیز می توانند از آن استفاده نمایند.

سیلوراستریپ نیز مانند بسیاری از انواع سیستم مدیریت محتوا رایگان بوده و بر اساس زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده است. بدین ترتیب به آسان ترین شکل ممکن می توان با استفاده از کدهای PHP و CSS از آن بهره مند شد.

یکی از معایب اصلی CMS سیلوراستریپ نسبت به سایر CMS ها، نیاز به آموزش های فنی برای استفاده از آن است. ماژول و افزونه های این سیستم مدیریت محتوا نیز بسیار محدود بوده و جمعا حدود 50 ماژول و افزونه دارد.

آمبراکو UMBRACO 

آمبراکو یکی دیگر از انواع سیستم مدیریت محتوای موجود به شمار میرود که رایگان بوده و این CMS بر مبنای زبان برنامه نویسی .NET طراحی شده است. UMBRACO دارای افزونه های غیر رایگان بوده که برای استفاده از آنها باید هزینه ای پرداخت نمود.

با توجه به اینکه هیچ گونه نسخه دمو برای این CMS وجود ندارد، به همین خاطر قبل از خرید نمی توان آن را مشاهده کرد. رای طراحی انواع سایت ها UMBRACO گزینه مناسبی است و از این لحاظ محدودیت خاصی در استفاده از این CMS وجود ندارد.

شرکت رایامارکتینگ یکی از برترین شرکت ها در زمینه طراحی سایت و سئو بوده که این امکان را فراهم کرده تا همه افراد بتوانند از انواع سیستم مدیریت محتوا برای راه اندازی و مدیریت محتوای سایت خود بهره مند شوند. بدین ترتیب افرادی که قصد دارند کسب و کار اینترنتی برای خود راه اندازی نمایند، بهتر است از خدمات این مجموعه بهره مند شوند.

بعد از مشاهده هزینه تولید محتوا و هزینه سئو توسط رایا مارکتینگ می توانید با مراجعه به لیست خدمات سفارش خود را ثبت کنید. مواردی که در این مطلب به آنها اشاره شد تنها بخشی از سیستم های مدیریت محتوا به شمار می روند و تعداد زیادی CMS وجود دارد که از جمله آنها می توان به کانسرت 5، کاشی سی ام اس، فروشگاه ساز مجنتو، پرستاشاپ، نیوک و… اشاره کرد.

Author

مدیریت سایت

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.