وقتی تصمیم میگیرید سایتتان را با وردپرس راه اندازی کنید، دستتان کاملا باز است. هم برای طراحی کلی سایت، هم برای تغییر ظاهر آن. در پنل مدیریتی وردپرس، کنترل پنل کاربر پسند، تعداد زیادی آپشن برای پشتیبانی مشتری و تعداد زیادی افزونه و ابزارک (ویجت) را خواهید دید که همگی به شما کمک میکنند تا مدیریت سایتتان را آسانتر انجام دهید و حتی تغییراتی در محتوا و طراحی دلخواه خود ایجاد کنید. در وردپرس، تغییر رنگ پسزمینه اغلب به سادگی علامت زدن یک کادر در تنظیمات است.
اگر سایت دارید، برای آسانتر کردن کار طراحی آن، میتوانید از قالبهای متنوعی که وجود دارد، یکی را انتخاب کنید. همهی این قالبهای آماده به شما این امکان را میدهند که به سادگی با زدن دکمه “نصب” ظاهر و دکوراسیون جدیدی به سایت خود بدهید. تعداد قالبهای وردپرسی آماده، بسیار زیاد است و همین امر باعث میشود دستتان برای انتخاب قالب باز باشد. به هر حال از بین دهها و شاید صدها قالب موجود، یکی از آنها مناسب شما هست…
اما سوال اینجاست که آیا یک کسب و کار واقعا باید از قالب آماده وردپرس استفاده کند یا بهتر است به یک شرکت طراحی سایت و قالب برود تا برایش سایت یا قالب اختصاصی طراحی کنند؟
قالب آماده وردپرس چیست؟
یک قالب آماده (که گاهی اوقات پیش ساخته هم نامیده میشود) همانطور که از اسمش پیداست، یک گزینهی ساده و کمهزینه، برای مشاغلی است که از نظر بودجه، محدودیت دارند. قالب آماده، یک گرافیک از پیش تعریف شده را ارائه میدهد.
ممکن است متوجه شده باشید که بسیاری از وبسایتها این روزها ظاهری بسیار شبیه به هم دارند. به طور مثال اکثر سایتهای فروشگاهی شبیه دیجی کالا هستند. چون یک نفر، یک قالب اماده مشابه دیجی کالا ساخته است و بقیهی فروشگاهها این قالب را خریداری و استفاده میکنند.
“اگر قصد دارید، سایتتان را با قالب آماده طراحی کنید، از سایتهای معتبری مثل ژاکت و راست چین، خرید کنید.”
قالبهایی با منابع ناشناخته، ممکن است به سایتتان آسیب بزنند یا حتی اطلاعاتهاستتان را سرقت کرده و آن را هک کنند.
در قالبهای آماده، میتوانید ظاهر قالب و فضای سایت را به سادگی تغییر دهید. تغییراتی از جمله تغییر رنگها و فونتها و اضافه کردن لوگوی شرکت و … در دسترس شما هستند. در قالبهای آماده، قاعده کلی این است که همه چیزهایی که از نظر چیدمان، انتقالها و انیمیشنها میبینید همانطور که هستند، باقی میمانند و تنها رنگها، فونتها، لوگو و محتوای شرکت شما (کپی و تصاویر) اضافه میشود. البته معمولا پشتیبانی این قالبها به شما فرصت بهتری میدهد.
برای مشاهده فروشگاه ژاکت، پلتفرم فروش قالب آماده وردپرس، کلیک کنید.
قالب اختصاصی وردپرس چیست؟
قالب اختصاصی وردپرس یک پکیج است که منحصرا برای یک مشتری خاص ساخته میشود. قالبهای اختصاصی، معمولا سفارشی سازی شده هستند و امکاناتی به انها اضافه میشود که مد نظر مشتری است. برای طراحی سایت با قالب اختصاصی، به صفحه طراحی سایت با قالب اختصاصی مراجعه کنید.
قالب اختصاصی، برای کسب و کارهایی مناسب است که طراحی سایت با قالب آماده، نیازهایشان را برطرف نمیکند. یا اینکه قالب آماده امکاناتی دارد که فرد به آنها احتیاجی ندارد. در قالب اختصاصی، شما میتوانید هر چه که در ذهن دارید سفارش دهید. وجود امکانات اضافهای که از آنها استفاده نمیشود، سرعت سایت شما را کند میکند.
یک طراحی سفارشی یا اختصاصی، هم از نظر زمانی هم از نظر مالی، به سرمایهگذاری بزرگتری نیاز دارد، اما در مقابل، به شما این فرصت را میدهد که بتوانید تغییرات مورد نظر خود را اعمال کنید و در نهایت ظاهر سایتتان منحصر به خودتان باشد.
رویکردی که ما در پروژه طراحی وب سایت سفارشی یا طراحی قالب اختصاصی، اتخاذ میکنیم با رویکرد ساخت قالبهای آماده بسیار متفاوت است. در طراحی سایت اختصاصی، تیم ما چندین جلسه با شما خواهد داشت و در این جلسات، توقعات شما و امکاناتی که در نظر دارید به مشورت گذاشته میشود تا در نهایت یک قالب یا سایت زیبا و کامل داشته باشید.
در طراحی قالبهای اختصاصی، وقتی صحبت از طراحی و عملکرد به میان میآید، هیچ محدودیتی وجود ندارد. شما وبسایتی دارید که دقیقاً همان چیزی را که میخواهید به شما میدهد، البته در کنار خواستههای شما، مشاورههای تخصصی تیم آرتمن وب نیز، به شما کمک خواهند کرد.
برای سفارش طراحی قالب اختصاصی وردپرس ، اینجا کلیک کنید.
ویژگیهای مثبت قالبهای آماده
با وجود تعداد زیاد قالبهای آمادهای که در بازار وجود دارند، میتوانید قالبی را انتخاب کنید که کاملا مناسب با سایت شماست و میتوانید چینش صفحات، رنگبندی و … آن را انتخاب کنید. حتی اگر دانش کدنویسی نداشته باشید، میتوانید با امکانات موجود در این قالبها، یک سایت وردپرسی بسازید. بیشتر قالبهای پولی دارای ویژگیهای نامحدودی هستند که در صورت اجرا، وبسایت شما را حرفهایتر و شیکتر میکنند.
برخی از موثرترین ویژگیهایی که در قالبهای آماده وردپرس گنجانده شده است در زیر ذکر شده است:
• صفحه ساز با طرح بندی واکنشگرا(به طور مثال المنتور)
• امکان سفارشیسازی چیدمان و سبک سایت
• نوار لغزنده و گالری تصویر/فیلم
• پشتیبانی از قابلیت چند زبانه بودن
• بهینه شده برای موتورهای جستجو
• سازندهی فرم تماس
تمام ویژگیهای ذکر شده در بالا میتواند به ساخت وبسایت در یک بازه زمانی کوتاه کمک کند. اکثر این قالبها دارای مستنداتی هستند که به شما کمک میکند تا تمام ویژگیها و کارکردهای قالب را درک کنید و مطابق با نیازتان از آن استفاده کنید. قالبها معمولا همراه خودشان یک قسمت مستندات دارند که در آن طریقهی کار با قالب و ایجاد برخی تغییرات کلی … ذکر شده است. علاوه بر این، اکثر قالبهای پولی و برخی از قالبهای رایگان، پشتیبانی هم دارند. اگر در کار با این قالبها، دچار مشکل شدید، میتوانید با بخش پشتیانی قالب تماس بگیرید و از آنها راهنمایی بگیرید.
محدودیتهای قالبهای آماده وردپرس
استفاده از قالبهای آماده دارای معایب عمدهای است. البته این قالبها به علت مزایایی که دارند، مشتریان زیادی دارند. ولی به هر حال هر کسب و کاری، با توجه به شرایط خودش باید تصمیم بگیرد:
• اصلاح و نگهداری منظم نیاز دارند. با توجه به اینکه این قالبها برای گروه بزرگی از مشتریها نوشته شده اند، پس از مدتی لازم است بهروزرسانی شوند و امکانات مورد نظر کاربران به آنها اضافه شود یا ایراداتشان برطرف شود.
• به قالب چایلد (فرزند) نیاز دارند: یکی دیگر از مشکلات، نیاز به قالبهای فرزند در هنگام استفاده از قالبهای آمادهی وردپرس است. در حین بروزرسانی این قالبها، سفارشیسازیهای انجام شده روی فایلهای /CSS/JS قالب، به طور کامل از بین میرود. برای جلوگیری از این امر، باید وبسایت را با قالب چایلد یا فرزند توسعه دهیم. این برای افرادی که دانش کدنویسی کمتری دارند سخت خواهد بود.
• ممکن است پشتیبانی منظمی نداشته باشند: به هر حال هر قالبی، تعدادی باگ دارد که در حین کار مشخص میشوند. و باید برطرف شوند. اگر یک قالب آماده پشتیبانی منظمی نداشته باشد، یعنی برای برطرف کردن این باگها، دچار مشکل خواهید شد.
• باید با افزونههای مختلف سازگار باشند: با توجه به کارکرد سایت و موضوع آن، لازم است افزونههای مختلفی روی آن نصب شود. یک قالب مناسب، باید با تمام افزونههای رایج سازگار باشد.
• باید امنیت لازم و کافی را داشته باشد: کد قالب آماده، به سادگی در دسترس همه است. هر کسی که قالب را دانلود کند، به کد آن دسترسی دارد و میتواند در آن، حفرهی امنیتی پیدا کند. در حالی که در طراحی سایت با قالب آماده، این مشکل وجود ندارد و فقط صاحب سایت و شرکت توسعه دهندهی قالب به آن دسترسی دارند.
• با بهروزرسانیهای منظم وردپرس، باید قالبها را هم بهروزرسانی کنیم تا مشکلی در سازگاری نسخهها ایجاد نشود. برخی از قالبهای آماده این بهروزرسانیها را به طور منظم ارائه می دهند، اما در اکثر مواقع، به روز رسانیها به موقع ارائه نمی شود. در صورت بروز برخی خطاهای مهلک، این امر منجر به خرابی وب سایت می شود. برخی از توابع و امکانات ممکن است با کوچکترین تغییری، از کار بیفتند و سایت را خراب کنند.
• از آنجایی که همه تمهای آماده از شخص ثالث هستند، نمی توانیم برای به روز رسانی و پشتیبانی مستمر به آنها وابسته باشیم. همچنین اگر تمها در زمان مناسب به روز نشوند، مشکلات سازگاری با افزونههای مختلف وجود خواهد داشت.
• با قالبهای آماده، احتمال عدم امنیت بیشتر از قالبهای اختصاصی است. از آنجایی که کد قالب، در دسترس همه کاربران است، همیشه در هنگام استفاده از قالبهای آماده وردپرس احتمال هک شدن وبسایت وجود دارد.
• داشتن یک ویژگی منحصر به فرد در وب سایت شما از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا وبسایتهایی با چیدمان و طراحی یکسان میتوانند به راحتی برای کاربر خسته کننده شوند. همیشه بهتر است طراحی جدیدی داشته باشیم و وب سایت را با کد سفارشی خود توسعه دهیم. وردپرس بهطور پیشفرض انواع توابع و استانداردها را ارائه میکند که به ما کمک میکند تا در یک زمان بسیار سریع یک قالب جدید ایجاد کنیم.
• اگر با قالبهای آماده کار کنید، گزینهای برای حذف ویژگیهای استفاده نشده وجود ندارد و این امر روی سرعت سایت تاثیر منفی دارد. در قالبهای سفارشی، شما فقط ویژگیهایی را که در سایت نیاز دارید ایجاد می کنید. این امر باعث کاهش حجم صفحه و در نتیجه بهبود سرعت صفحه می شود. تجربه کاربری در وب سایت را می توان با استفاده از قالبهای سفارشی بهبود بخشید.
قالب های اختصاصی چه مزایایی دارند؟
امنیت سایتهایی که با قالبهای اختصاصی طراحی میشوند، بهتر است چون کد قالبها، فقط در اختیار مدیر سایت و شرکت طراح قالب است. در طراحی سایت با قالب آماده، هر کسی میتواند قالب را خریداری کند و به کد و حفرههای امنیتی آن دسترسی پیدا کند. نوشتن کد خودمان، به این معنی است که ما از تمام کدنویسی و استانداردهای تعیین شده توسط وردپرس پیروی می کنیم. این امر باعث می شود که وب سایت از نظر سئو تمیز باشد و همچنین در صورتی که بخواهید از چند توسعه دهنده برای قالبهایتان استفاده کنید، مشکلی نیست. وردپرس در هنگام ساخت سایت، لازم است استانداردهای کدنویسی صحیح با نظرات صحیح رعایت شود.
از آنجایی که خودتان کد قالب را مینویسید، به سادگی می توانید از حفرههای امنیتی در قالب جلوگیری کنید. از دیگر سو، این کد برای همه کاربران در دسترس نیست، این در دسترس نبودن کار را برای هکرها سخت می کند. بهروزرسانی منظم قالب هم واجب نیستند چون ما فقط ویژگیهای مورد نیاز خودمان را طراحی میکنیم و این برای ما کافیست. بهروزرسانیها فقط وقتی انجام میشوند که وردپرس یک تابع موجود را که ما در قالب خود استفاده کردهایم بهروزرسانی کند. بنابراین اگر برنامههای بلندمدتی برای وبسایت خود دارید، انتخاب یک قالب سفارشی انتخاب بهتری است.
آرتمن وب و تیم تمساح، در ایجاد تمهای وردپرس سفارشی با قیمتی بیشتر از خرید یک تم آماده کار بسیار خوبی انجام می دهد. در واقع شاید بتوان گفت ارزانتر از برخی از قالبهای آماده خواهد بود. مهمتر از آن، احتمال بیشتری وجود دارد که افراد با دیدن وبسایت شما اقدامی انجام دهند و کلا به مشتری تبدیل شوند، پولی که شما برای توسعه تم سفارشی وردپرس خرج میکنید زمانی که نرخ تبدیلتان بیشتر شود، به شما بازخواهد گشت.
محدودیتهای قالبهای اختصاصی
قالبهای اختصاصی زمان و هزینه بیشتری نیاز دارند. در قالبهای آماده، ایجاد تغییرات زمان و تخصص خاصی نیاز ندارد. ولی در قالبهای اختصاصی، باید به یک متخصص مراجعه کنید که بهتر است همان توسعه دهنده ی قالب باشد.
چطور بدانم کدام گزینه برای سایتم بهتر است؟
در اینجا یک مقایسه بین امکانات و تفاوتهای طراحی سایت با قالب آماده و طراحی قالب اختصاصی وردپرس، بیان شد که میتواند به انتخاب شما کمک کند. اگر قصد سفارش طراحی قالب اختصاصی دارید، کلیک کنید.
حالا با خواندن این نوشته، تفاوت بین وبسایتهای سفارشی و وبسایتهایی که با استفاده از قالب آماده ساخته شدهاند، برای شما واضحتر است. بنابراین، اگر کسبوکاری دارید و به دنبال ایجاد یک وبسایت جدید هستید، باید از خود بپرسید که میخواهید سایتتان کاملا اختصاصی و سفارشی سازی شده باشد؟ یا یک قالب آماده ی از پیش طراحی شده برای آن کافیست؟